Oryginał czy remaster 2004?Żułek pisze:
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Rattlehead
- zahartowany metalizator

To mnie Panie Żułku zaskoczyłeś, bo u mnie właśnie się skończyło jakieś 20 minut temu. Żeby nie było pierwsze prawilne uderzenie.
support music, not rumors
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
...świetny album, koreańczyki gniotą, aż miło...

- Ascetic
Córeczka Tatusia się ucieszy. LP jeszcze nie nie dotarło, gustowny, limitowany, za mln'y'monet dresik od VB od Nike, pod choinkę już jest, a teraz pierwszy kawałek z LP - "SS IV":
lys på slutten av lys
- Żułek
to znakRattlehead pisze: ↑05-12-2025, 19:46
To mnie Panie Żułku zaskoczyłeś, bo u mnie właśnie się skończyło jakieś 20 minut temu. Żeby nie było pierwsze prawilne uderzenie.
na cede jest tylko remaster, w sumie za oboma nie przepadam
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Ascetic
Jak kubuś z Laponia, Lapland, Lappland, Kueskolappkemijärviappasrappa, to i def metyl z Hyvinkää on kaupunki Uudenmaan maakunnan pohjoisosassa, czyli nie z Lapplandii, ale ze świńlandii, a wręcz reniferlandii.
- Deathgoat -
Proszę Państwa.

Na tyle tanecznie grają, że do Gdańska jak zawitają na -DiNTE V 13 - to i ja się stawię.
A i zagramaniczny diler, co mnie tu płyty dostarczył, zachęca do odbycia giga'a u Niemca. Skład OK. A Polski jak widać będzie umilał weekend ten, płytami temi.
- Deathgoat -
Proszę Państwa.

Na tyle tanecznie grają, że do Gdańska jak zawitają na -DiNTE V 13 - to i ja się stawię.
A i zagramaniczny diler, co mnie tu płyty dostarczył, zachęca do odbycia giga'a u Niemca. Skład OK. A Polski jak widać będzie umilał weekend ten, płytami temi.
Ostatnio zmieniony 05-12-2025, 22:50 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- wonsz
- zahartowany metalizator
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Też nie umiem w Shelter. Był taki mikrookres, kiedy byli dosyć mocno promowani, ale byłem zawsze jak John Travolta gif wobec nich.
- Ascetic
Oczywiście "Mantra" uwielbiam.
Przecież to świetne granie jest. W hc lat 90' to obok jakiegoś pierwszego z brzegu Snapcase wychodzące poza schematyczny hc, było ciekawe, z wieloma pomysłami, w tym spoza HC. Melodie, których się nie bali, a z nich na maksa czerpali. Pewnie mógłbym się dalej spuszczać nad nimi, powiem tylko tyle - muzycznie, w sensie umuzykalnienia, umiejętności muzycznych, to pierwsza klasa. Taki "CM" zobaczą jak tam sekcja chodzi, bassiwo, linie gitarowe, i to niby takie pop punkowe momentami a z zachowaniem, że tak powiem core'a hard core'owego.
Było mi bliskie ich granie. Ideowo zostało ze mną. Nie wiem, czy zbliżenie się do religii wschodu nie było min. od nich (nie, nie chodzi o krshn-owanie). Na pewno koleżki, który ich słuchał mi to wrzucił na banie (taka ciekawostka, jedna z ważniejszych postaci w polskim buddyzmie. Od początku do końca oddany temu co było z nim jak mieliśmy pod naście lat).
Teraz leci "HWG".
Czym to ustępuje ikonicznemu "ST" od GB? Zreszta podobne są te kawałki w takim ogólnym wyrazie. Tym, że lepiej jest to zagrane.
A i na koniec, zawsze byli "jacyś". Słyszysz i wiesz, że to łyse pały w pomarańczowych ciuszkach.
A i na koniec numer dwa. Takiego polskiego Awake, Separation, czy tego trzeciego co go teraz nie pamiętam by nie było.Se wygooglam. . Może stylistycznie inne, bo podrobić Shelter tak prosto nie jest i nie było (ile znacie kapel co tak samo grają?) ale duch, przekaz gdzieś tam w tę stronę / złotej skały/ szły.
Na koniec końców. Jak to nowocześnie brzmi. Bo przecież to nie raz też było i jest podejmowane przy ocenie płyt sprzed lat. Jakby to wyszło teraz niczym by nie trąciło. Jak dla mnie przynajmniej.
Przecież to świetne granie jest. W hc lat 90' to obok jakiegoś pierwszego z brzegu Snapcase wychodzące poza schematyczny hc, było ciekawe, z wieloma pomysłami, w tym spoza HC. Melodie, których się nie bali, a z nich na maksa czerpali. Pewnie mógłbym się dalej spuszczać nad nimi, powiem tylko tyle - muzycznie, w sensie umuzykalnienia, umiejętności muzycznych, to pierwsza klasa. Taki "CM" zobaczą jak tam sekcja chodzi, bassiwo, linie gitarowe, i to niby takie pop punkowe momentami a z zachowaniem, że tak powiem core'a hard core'owego.
Było mi bliskie ich granie. Ideowo zostało ze mną. Nie wiem, czy zbliżenie się do religii wschodu nie było min. od nich (nie, nie chodzi o krshn-owanie). Na pewno koleżki, który ich słuchał mi to wrzucił na banie (taka ciekawostka, jedna z ważniejszych postaci w polskim buddyzmie. Od początku do końca oddany temu co było z nim jak mieliśmy pod naście lat).
Teraz leci "HWG".
Czym to ustępuje ikonicznemu "ST" od GB? Zreszta podobne są te kawałki w takim ogólnym wyrazie. Tym, że lepiej jest to zagrane.
A i na koniec, zawsze byli "jacyś". Słyszysz i wiesz, że to łyse pały w pomarańczowych ciuszkach.
A i na koniec numer dwa. Takiego polskiego Awake, Separation, czy tego trzeciego co go teraz nie pamiętam by nie było.Se wygooglam. . Może stylistycznie inne, bo podrobić Shelter tak prosto nie jest i nie było (ile znacie kapel co tak samo grają?) ale duch, przekaz gdzieś tam w tę stronę / złotej skały/ szły.
Na koniec końców. Jak to nowocześnie brzmi. Bo przecież to nie raz też było i jest podejmowane przy ocenie płyt sprzed lat. Jakby to wyszło teraz niczym by nie trąciło. Jak dla mnie przynajmniej.
Ostatnio zmieniony 05-12-2025, 23:53 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
-
markiz666
- postuje jak opętany!
- Ascetic
Norsk Pønk
|.Bergen.|
- Drittmaskin -
|.Bergen.|
- Drittmaskin -
lys på slutten av lys
- morbid
- rasowy masterfulowicz
LUBIE CORAZ TO CZĘŚCIEJ W ZACISZU DOMOWYM I PRZY DOBRYM ALKO SIĘGAĆ PO AMATORSKIE NAGRANIA NA YT....ANGELCORPSE W ŻYCIOWEJ FORMIE + ZADOWOLONA MORDKA TREYA Z MORBID ANGEL W 20:30 min ... PIĘKNY WIECZÓR
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
DumDumBoys (nie mylić z francuską, też niemałą nazwą, zbieżną) i jeszcze jedni, o których później, usłyszysz w każdym poza katolickim, lokalnym, czy o z papką ale rmf (a takich nie brakuje) radiu, to norweskie ikony rocka, duża nazwa jak na ten średnio rockowy kraj. Jakby ktoś miał wątpliwości, czy ten szeleszcącozmiękczony język jest śpiewny:
DDM ma na prawdę fajne piosenki.

Jak mi odjebie kompletnie, to sobie tam skompletuje, kiedyś ich dysko.
Hehe, zagrywkę gitarrową, z 2:58 TRBN (w 'CoS"?) zajebaooo na bank z tego kawałka. Nie ma to jak puścić oczko, norweskie oczko, od swoich do swoich.
DDM ma na prawdę fajne piosenki.

Jak mi odjebie kompletnie, to sobie tam skompletuje, kiedyś ich dysko.
Hehe, zagrywkę gitarrową, z 2:58 TRBN (w 'CoS"?) zajebaooo na bank z tego kawałka. Nie ma to jak puścić oczko, norweskie oczko, od swoich do swoich.
lys på slutten av lys