Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Heh, ja z kolei najbardziej lubie Sabotage. Az sobie puszcze. 
- DST
- rasowy masterfulowicz
Tej właśnie jeszcze nie słyszałem. Ja zrozumiałem geniusz tej kapeli po śmierci Ozzy'ego dopiero. Wcześniej znałem debiut, "Paranoid", "13" i koncertówkę z Dio. Przeżyłem szok jaki to był zajebisty zespół. Cóż, lepiej późno niż wcale.
Teraz podobnie przeżywam np dwójkę Christ Agony i dochodzę do wniosku, że to może być jedna z najlepszych rzeczy w historii polskiego BM.
-
backslifer
- postuje jak opętany!
A jak oceniasz swoj stopien zaglebienia w doom metal? Bo wiesz, po Sabbsach to naturalna konsekwencja, jesli nigdy nie byles wciagniety.DST pisze: ↑29-11-2025, 14:49Tej właśnie jeszcze nie słyszałem. Ja zrozumiałem geniusz tej kapeli po śmierci Ozzy'ego dopiero. Wcześniej znałem debiut, "Paranoid", "13" i koncertówkę z Dio. Przeżyłem szok jaki to był zajebisty zespół. Cóż, lepiej późno niż wcale.
Teraz podobnie przeżywam np dwójkę Christ Agony i dochodzę do wniosku, że to może być jedna z najlepszych rzeczy w historii polskiego BM.
- Bonecrusher
- zahartowany metalizator
- DST
- rasowy masterfulowicz
Bardzo powierzchownie. Słuchałem Cathedral (mam nawet Garden na CD), bardzo lubię Electric Wizard, lubię wiadomy album Candlemass, ale np nigdy nie słuchałem Reverend Bizarre, St Vitus czy Pentagram. Możesz rzucić mi parę kanonicznych albumów jak masz ochotębackslifer pisze: ↑29-11-2025, 15:09A jak oceniasz swoj stopien zaglebienia w doom metal? Bo wiesz, po Sabbsach to naturalna konsekwencja, jesli nigdy nie byles wciagniety.DST pisze: ↑29-11-2025, 14:49Tej właśnie jeszcze nie słyszałem. Ja zrozumiałem geniusz tej kapeli po śmierci Ozzy'ego dopiero. Wcześniej znałem debiut, "Paranoid", "13" i koncertówkę z Dio. Przeżyłem szok jaki to był zajebisty zespół. Cóż, lepiej późno niż wcale.
Teraz podobnie przeżywam np dwójkę Christ Agony i dochodzę do wniosku, że to może być jedna z najlepszych rzeczy w historii polskiego BM.![]()
- knaar
- rasowy masterfulowicz
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Nowości w postaci:
Phobocosm
Omegavortex
Malefic Throne
Phobocosm
Omegavortex
Malefic Throne
- DST
- rasowy masterfulowicz

Trzeci kawałek leci i nieźle pograne. Brzmi jakby Longstreth z Palubickim naprawdę chcieli od dawna razem pograć.
- Maro
- weteran forumowych bitew
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
-
szczylun
- rasowy masterfulowicz
VULNIFICUS
- TheDude
- Sybir
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nic nie rozumiem 
- Sybir
Kto ma wiedzieć (tutaj: znać), ten wie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Nie bede tu raczej oryginalny, ale z takich musow na przyklad:DST pisze: ↑29-11-2025, 15:44Bardzo powierzchownie. Słuchałem Cathedral (mam nawet Garden na CD), bardzo lubię Electric Wizard, lubię wiadomy album Candlemass, ale np nigdy nie słuchałem Reverend Bizarre, St Vitus czy Pentagram. Możesz rzucić mi parę kanonicznych albumów jak masz ochotębackslifer pisze: ↑29-11-2025, 15:09A jak oceniasz swoj stopien zaglebienia w doom metal? Bo wiesz, po Sabbsach to naturalna konsekwencja, jesli nigdy nie byles wciagniety.DST pisze: ↑29-11-2025, 14:49
Tej właśnie jeszcze nie słyszałem. Ja zrozumiałem geniusz tej kapeli po śmierci Ozzy'ego dopiero. Wcześniej znałem debiut, "Paranoid", "13" i koncertówkę z Dio. Przeżyłem szok jaki to był zajebisty zespół. Cóż, lepiej późno niż wcale.
Teraz podobnie przeżywam np dwójkę Christ Agony i dochodzę do wniosku, że to może być jedna z najlepszych rzeczy w historii polskiego BM.![]()
1. Pentagram - Relentless (jak podejdzie, to spokojnie mozesz leciec chronologicznie)
2. Saint Vitus - tu mam problem szczerze mowiac, ktora najbardziej polecic, warto posluchac i wydania z Wino i z Reagersem, niech bedzie, ze Born Too Late (bo najbardziej oczywista z Wino) i s/t. Chociaz wszystkie do Die Healing wlacznie zajebiste
3. Trouble - bardziej z kronikarskiego obowiazku, BARDZO doceniam muzyke i klimat, ale, kurwa, na dluzsza mete wokal mnie meczy. To jedna z tych rzeczy, ktore bardzo chcialem polubic, no ale chyba juz tak zostanie, ze raz na ruski rok wlacze, zeby sprawdzic, czy cos sie nie zmienilo.
Potem mozna wchodzic w rozne podgatunki, mniej oczywiste strzaly, nowsze rzeczy (Reverend Bizarre!) etc. etc. ale jesli to Ci nie podejdzie, to raczej te trad doomy nie sa dla Ciebie. Chociaz po odkryciu milosci do Sabbath, bardzo by mnie to zdziwilo.