DIABOLICAL FULLMOON (POL)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

DIABOLICAL FULLMOON (POL)

19-11-2025, 08:35

Obrazek

Kraków, Polska. Black Metal. Dostałem kompletnego fioła na punkcie tej muzyki. Gdyby Kolega Leszy (22 lata) urodził się w Norwegii i tworzył w latach dziewięćdziesiątych to chyba byłby bogiem tej muzyki. Wszystko co ten zespół stworzył to złoto.

The Pagan Wolves Will Rise Again

Unholy Pagan War - Promo Rehearsal

Resurrection of the Ancient Faith (Unholy Reborn Polish Black Metal Art)

Desecrating the Sign of Christ

Polecam także split z Necator - "Through the Cold Caves and Forests of Death". Jest to split genialny i powiem, że nawet chyba Necator wypadł na nim lepiej. W każdym bądź razie, cudowna muzyka. Nie sądziłem, że jeszcze black metal z Polski tak mnie porwie to oberka.

Dwójka jest wyprzedana, ale pisałem do Signal Rex i na początku przyszłego roku ma wyjść dotłok.
all the monsters will break your heart
Wieprzu
starszy świeżak

Re: DIABOLICAL FULLMOON (POL)

19-11-2025, 11:21

Dwójkę mam do opchnięcia na winylu jakby co.
Awatar użytkownika
nicram

19-11-2025, 11:36

A CD nie masz?
C//A
w mackach Zła

19-11-2025, 11:41

Fajnie, że założyłeś temat.
Robiłem parę podejść do DF, ale na razie bez większego rezultatu. Jest to solidne granie z wyraźnymi inspiracjami. Ale w/g mnie póki co tyle.

Przez chwilę zastanowiłem się co by było gdyby Leszy rzeczywiście urodził się w Norge w latach 90tych. Myślę, że mógłby mieć inne inspiracje i tworzyłby inną muzykę. Ta która tworzy teraz wydaje mi się bardziej hołdem, niż wyznaczaniem nowej ścieżki w cieności. A to właśnie robili ojcowie założyciele drugiej fali BM w NO.
Wieprzu
starszy świeżak

19-11-2025, 11:50

nicram pisze:
19-11-2025, 11:36
A CD nie masz?
Nie, tylko LP.
Awatar użytkownika
nicram

19-11-2025, 12:41

C//A pisze:
19-11-2025, 11:41
Fajnie, że założyłeś temat.
Robiłem parę podejść do DF, ale na razie bez większego rezultatu. Jest to solidne granie z wyraźnymi inspiracjami. Ale w/g mnie póki co tyle.

Przez chwilę zastanowiłem się co by było gdyby Leszy rzeczywiście urodził się w Norge w latach 90tych. Myślę, że mógłby mieć inne inspiracje i tworzyłby inną muzykę. Ta która tworzy teraz wydaje mi się bardziej hołdem, niż wyznaczaniem nowej ścieżki w cieności. A to właśnie robili ojcowie założyciele drugiej fali BM w NO.
Tak. Zresztą nie napisałem, że to jest jakieś novum. To jest hołd i odwzorowanie klimatu lat 90. Ale przy tym jest to tak prawdziwe, że czuję kvlt. Chłopak ma nieprawdopodobny talent do tworzenia zapadających w pamięć melodii i to jest to czym urzekł mnie Diabolical Fullmoon. I mimo wszystko czuje w tym pasję i świeżość. Pytanie czy tak naprawdę da się jeszcze stworzyć nowe ścieżki w BM, które nie doprowadzą raczej do śmieszności niż ciemności? Nie wiem. Kultywowanie tradycji też jest ważne.
Destroyer669
rozkręca się

19-11-2025, 19:03

Chłopak za bardzo wczuł się w tą zabawę w TTF XXI w. Miało wyjść groźnie, a wyszedł kabaret. Muzycznie ok, w kategoriach rekonstrukcyjnych daję 4, ale przez okołomuzyczną otoczkę i walenie w chuja z wysyłkami na masową skalę to mam z jego projektami, jak z Christ Agony - kompletnie nie chce mi się wracać z uwagi na postać frontmana.
ODPOWIEDZ