Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...
	Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
			
		
		
			- 
				
																			 piotraz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2141
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
						
						
													
							
						
									 
								 18-09-2025, 08:47
			
			
			
			
			2 porcja chilli już fermentuje pod kolejną srirache, i kolejne suszenie resztek co zostaje z przetarcia, daje najlepszy proszek do podkręcania potraw.
Dziwny to jest rok, w moich rejonach b.mało czarnego bzu, co za tym idzie, nie zrobię soku ( ale jeszcze poszukam), pigwa zielona, nie nadająca się na nalewkę i syrop. Jakąś koreańską jutro wezmę na próbę i może z tego coś da się zrobić... 

 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
																			 fugazi
- w mackach Zła
- Posty: 795
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
						
						
													
							
						
									 
								 26-09-2025, 11:16
			
			
			
			
			Golonka przednia sztuk dwie do gara siup. Się krupnik na wywarze zrobi jak malina. 

 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Triceratops				                
							
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18981
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
						
						
													
							
						
									 
								 30-09-2025, 20:01
			
			
			
			
			Jest pod Rzeszuwa taka zajebista piekarnia gdzie hlep pieko w kamiennym pietzu na lisciu kapusty wszystko full natural. Caly bochen za 44 zyble wielkosci kola od malucha, wazy ze 2 kilo conajmniej. Chleba nie jadam ale ten jest zajebisty i dla niego robie wyjatek

woodpecker from space
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Rejwan				                
							
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1859
- Rejestracja: 17-08-2013, 22:06
- Lokalizacja: WWA
						
						
													
							
						
									 
								 30-09-2025, 20:03
			
			
			
			
			Triceratops pisze: ↑30-09-2025, 20:01
Jest pod Rzeszuwa taka zajebista piekarnia gdzie hlep pieko w kamiennym pietzu na lisciu kapusty wszystko full natural. Caly bochen za 44 zyble wielkosci kola od malucha, wazy ze 2 kilo conajmniej. Chleba nie jadam ale ten jest zajebisty i dla niego robie wyjatek
 
 
taką pajdę chleba ze smalcuchem ze skwarkami i ogórasem kiszeniakiem to by się ojebało że hoho
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer. 
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
																			 piotraz
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2141
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Triceratops				                
							
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18981
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
						
						
													
							
						
									 
								 30-09-2025, 21:08
			
			
			
			
			Rejwan pisze: ↑30-09-2025, 20:03
Triceratops pisze: ↑30-09-2025, 20:01
Jest pod Rzeszuwa taka zajebista piekarnia gdzie hlep pieko w kamiennym pietzu na lisciu kapusty wszystko full natural. Caly bochen za 44 zyble wielkosci kola od malucha, wazy ze 2 kilo conajmniej. Chleba nie jadam ale ten jest zajebisty i dla niego robie wyjatek
 
 
taką pajdę chleba ze smalcuchem ze skwarkami i ogórasem kiszeniakiem to by się ojebało że hoho
 
Robio tez wysylki i maja zajebiste wedliny, dziczyzna tez. I smaluch swojski. W lecie tez piwko mieli
woodpecker from space
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Rejwan				                
							
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1859
- Rejestracja: 17-08-2013, 22:06
- Lokalizacja: WWA
						
						
													
							
						
									 
								 30-09-2025, 21:41
			
			
			
			
			Triceratops pisze: ↑30-09-2025, 21:08
Rejwan pisze: ↑30-09-2025, 20:03
Triceratops pisze: ↑30-09-2025, 20:01
Jest pod Rzeszuwa taka zajebista piekarnia gdzie hlep pieko w kamiennym pietzu na lisciu kapusty wszystko full natural. Caly bochen za 44 zyble wielkosci kola od malucha, wazy ze 2 kilo conajmniej. Chleba nie jadam ale ten jest zajebisty i dla niego robie wyjatek
 
 
taką pajdę chleba ze smalcuchem ze skwarkami i ogórasem kiszeniakiem to by się ojebało że hoho
 
Robio tez wysylki i maja zajebiste wedliny, dziczyzna tez. I smaluch swojski. W lecie tez piwko mieli
 
łee taki chlebek po wysyłce to już  nie to samo co świeżutki prosto z kamiennego pietza
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer. 
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Rattlehead				                
							
- zahartowany metalizator
- Posty: 4154
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
						
						
													
							
						
									 
								 01-10-2025, 07:50
			
			
			
			
			Triceratops pisze: ↑30-09-2025, 20:01
Jest pod Rzeszuwa taka zajebista piekarnia gdzie hlep pieko w kamiennym pietzu na lisciu kapusty wszystko full natural. Caly bochen za 44 zyble wielkosci kola od malucha, wazy ze 2 kilo conajmniej. Chleba nie jadam ale ten jest zajebisty i dla niego robie wyjatek
 
 
Znam to miejsce
https://piekarniaanmar.pl. 
Kilka razy kupowałem ten chlebek. Dodatkowo polecam stamtąd boczek wileński i słoninkę chyba biesiadna się zwała.
Ja ostatnio zakupiłem ze sklepu litewskiego chleb ciemny (jak w habicie xiąc) na tataraku - miszcz!
support music, not rumors
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Triceratops				                
							
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18981
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
						
						
													
							
						
									 
								 01-10-2025, 08:53
			
			
			
			
			Maja tam fajny "starter pack" z roznymi wedlinami jak ktos chce poprobowac. Boczki maja wyjebiste a chleb jest lepszy jak ze 2 dni polezy przykryty serwetka
            
			
									
									woodpecker from space
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
	        
			
		
		
			- 
				
																			 fugazi
- w mackach Zła
- Posty: 795
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
						
						
													
							
						
									 
								 25-10-2025, 13:15
			
			
			
			
			Ostatnia atrakcja wyjazdowa
 

Specyficzne ale nie tragiczne
 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								DST				                
							
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2671
- Rejestracja: 23-12-2010, 23:02
						
						
													
							
						
									 
								 25-10-2025, 14:27
			
			
			
			
			fugazi pisze: ↑25-10-2025, 13:15
Ostatnia atrakcja wyjazdowa
 

Specyficzne ale nie tragiczne
 
Gdzie dorwałeś? Byłem w Szwecji niedawno i ani widu ani słychu.
 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
	        
			
		
		
			- 
				
								Rattlehead				                
							
- zahartowany metalizator
- Posty: 4154
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
						
						
													
							
						
									 
								 25-10-2025, 18:09
			
			
			
			
			Słone to trochę, ale jak się do tych śledzików doda chlebek odpowiedni, cebulkę, ziemniaczka, śmietanę i troszku koperku to jest elegancko. No i o czystej chyba nie muszę wspominać. Absolut najlepiej.
Jakby ktoś, gdzieś widział Hákarl w jakimś sklepie to proszę o informację. Tego jeszcze nie próbowałem.
            
			
									
									support music, not rumors
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
																			 mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 3277
- Rejestracja: 17-02-2018, 21:00
						
						
													
							
						
									 
								 26-10-2025, 09:02
			
			
			
			
			Jeśli ktoś jeszcze nie jadł to polecam kiełki pora,Moje odkrycie odkąd wróciłem ze szpitala.Kapitalne chrupiące podchodzące pod cebulke złoża witamin.Na kanapki, do sałatki, no miód w gębie
            
			
									
									
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Sgt. Barnes				                
							
- zahartowany metalizator
- Posty: 6293
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
						
						
													
							
						
									 
								 29-10-2025, 12:28
			
			
			
			
			
Takie cos sobie wymarzyłem - bryzol z cebulą i pieczarkami. Będzie na kolację.  

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany. 
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
	        
			
		
		
			- 
				
								987654321k				                
							
- w mackach Zła
- Posty: 749
- Rejestracja: 12-12-2018, 19:43
						
						
													
							
						
									 
								 29-10-2025, 18:46
			
			
			
			
			
Kilogram wieprzowiny (łopatka) z dyskąta   i masz pyszny gulash za 10 zł. Jesz cały tydzień - dla urozmaicenia pon z kaszą, wtorek z pyrami itd aż do piątku.
 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								Rattlehead				                
							
- zahartowany metalizator
- Posty: 4154
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
						
						
													
							
						
									 
								 29-10-2025, 19:29
			
			
			
			
			
Klawiatury by mi zabrakło
support music, not rumors
						 
		 
				
		
		 
	 
	        
			
		
		
			- 
				
								ŚWIADECTWA_JEZUSA				                
							
- świeżak
- Posty: 10
- Rejestracja: 25-10-2025, 16:05
						
						
													
							
						
									 
								 30-10-2025, 19:04
			
			
			
			
			987654321k pisze: ↑29-10-2025, 18:46
Kilogram wieprzowiny (łopatka) z dyskąta   i masz pyszny gulash za 10 zł. Jesz cały tydzień - dla urozmaicenia pon z kaszą, wtorek z pyrami itd aż do piątku.
 
 to bardzo dobry przepis dziękuję