SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
sisterhood
- postuje jak opętany!
Re: SAMAEL
Jestem na 3. Jest bdb, ale nastrój z dwójki (dla mnie najlepszej płyty S.) gdzieś uleciał.
- empir
- zahartowany metalizator
Ja jestem na dwójce. Nadal robi mi dobrze. Trójka pewnie też. Ja miałem problem z 4.sisterhood pisze: ↑21-10-2025, 15:27Jestem na 3. Jest bdb, ale nastrój z dwójki (dla mnie najlepszej płyty S.) gdzieś uleciał.
-
sisterhood
- postuje jak opętany!
Taka dodatkowa uwaga. Po prawie 5 minutach kończy się utwór tytułowy i przechodzimy do Rebellion. Matko, jaka tu jest różnica w brzmieniu (na plus dla Rebellion).
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Zapytam tak, pokaż mi drugą taką płytę jak CoO (bo starego Samaela z debiutu to milion osiem zespołów w samej PL kopiowało).
Yare Yare Daze
- empir
- zahartowany metalizator
a 30/10 będzie NEW SONG
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
-
Sturm
- postuje jak opętany!
No ale oni tak będą grać do końca świata. Po prostu chyba ich możliwości rozwoju skończyły się tych 25 lat temu, bo czego by nie wymyślili, Vorph nie zagra na gitarze niczego więcej niż rudymentarne riffy i nie wyemituje inaczej głosu. I OK, starczyło na wielki debiut plus cztery kolejne płyty ważne choćby jako dokumenty epoki.
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
"Worship Him", "Blood Ritual", "Ceremony of Opposites" to były zajebiste płyty. Ale potem przyszła ta zjebana transformacja, cała ta zabawa w 'nowoczesność', która sprawiła, że stali się jakimś karykaturalnym, plastikowym tworem. Rozwój to jedno, ale to, co zrobili z muzyką, to raczej wstyd niż ewolucja. Jak można było sprzedać duszę dla tych jałowych, bezbarwnych dźwięków?
-
habit
- rozkręca się
Dokładnie.Fanatyk pisze: ↑30-10-2025, 19:01"Worship Him", "Blood Ritual", "Ceremony of Opposites" to były zajebiste płyty. Ale potem przyszła ta zjebana transformacja, cała ta zabawa w 'nowoczesność', która sprawiła, że stali się jakimś karykaturalnym, plastikowym tworem. Rozwój to jedno, ale to, co zrobili z muzyką, to raczej wstyd niż ewolucja. Jak można było sprzedać duszę dla tych jałowych, bezbarwnych dźwięków?
Jeszcze Rebellion dawało radę no i Passage też mimo skurwiałej, elektronicznej perkusji.
Potem to już było tylko dno oraz odwierty w tym dnie.
Ech....
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeszcze "Eternal" dawało radę. Był jeszcze taki przebłysk w postaci "Lux Mundi". Cała reszta do zaorania. Nowy kawałek beznadziejny.habit pisze: ↑30-10-2025, 19:10Dokładnie.Fanatyk pisze: ↑30-10-2025, 19:01"Worship Him", "Blood Ritual", "Ceremony of Opposites" to były zajebiste płyty. Ale potem przyszła ta zjebana transformacja, cała ta zabawa w 'nowoczesność', która sprawiła, że stali się jakimś karykaturalnym, plastikowym tworem. Rozwój to jedno, ale to, co zrobili z muzyką, to raczej wstyd niż ewolucja. Jak można było sprzedać duszę dla tych jałowych, bezbarwnych dźwięków?
Jeszcze Rebellion dawało radę no i Passage też mimo skurwiałej, elektronicznej perkusji.
Potem to już było tylko dno oraz odwierty w tym dnie.
Ech....
all the monsters will break your heart
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mi sie Era One kiedyś podobała najbardziej z tego elektronicznego umpa umpa 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Dla mnie kawałek przewidywalny i z generatora, ale można posłuchać. Nie mam oczekiwań od dawna. Mi Eternal zupełnie nie pasuje, za przebłysk uznawałem kiedyś ten niby brutalny album z białą okładką (nie chce mi się sprawdzać tytułu), teraz nie wiem jakbym go odebrał. Lux Mundi całkiem spoko, wlaściwie sobie zaraz odświeżę. Po Eternal właściwie nie pamiętam albumów Samael.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women