W czasie gdy Jarosław Kaczyński, Mateusz Morawiecki i Andrzej Duda mówili, jak ważny jest dla nich projekt CPK i dochodzących do niego linii szybkich kolei, Robert Telus i podległe mu ministerstwo powiedziały sprawdzam.
Jeśli jakiś polityk PIS będzie dziś mówił, że nie wiedział o tym, jak ważna jest ta działka - pokażcie mu tę mapę. To mapa na podstawie decyzji środowiskowej z lipca 2023 r.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
polityka to jest kłerva bagno wchuj. Jebanych złodziei powinni karać vpizdu, z przepadkiem mienia i infamią dla rodziny.
Obojętnie, z której strony te chuje kradną, widły und piec, czy z KO, PIS.....Witold Zembaczyński z Nowoczesnej, obecnie KO....Długu Nowoczesnej (2 mln), nie trzeba już oddawać, no niestety, muszą sobie wpisać w straty te kredyty, podmioty oczekujące spłaty...
Bjerymy kredyty na full, a potem już nie musimy spłacać, niech se banki w straty wpiszą nasze zobowiązania na płyty.
Jebać te kurvie polityczne !
Ale wszyscy, wszystko legalnie, zgodnie z prawem...
W czasie gdy Jarosław Kaczyński, Mateusz Morawiecki i Andrzej Duda mówili, jak ważny jest dla nich projekt CPK i dochodzących do niego linii szybkich kolei, Robert Telus i podległe mu ministerstwo powiedziały sprawdzam.
Jeśli jakiś polityk PIS będzie dziś mówił, że nie wiedział o tym, jak ważna jest ta działka - pokażcie mu tę mapę. To mapa na podstawie decyzji środowiskowej z lipca 2023 r.
Nie, no tu to jest solidna kryminalna sprawa. Zaangażowane ministerstwo plus kilka instytucji (Wody Polskie! jedna z rzeczy, które PiSowi wyszły najgorzej). Na bank parę osób uzyskało jakieś korzyści, teraz trzeba tylko wypatrzyć, kto, od kogo i ile. Dobrze w sumie. PiS miał ostatnio łatwiznę, a tu taka piękna wtopa.
podobno Mędzen odbił takim postem na X (nie mam, bo mi zablokowali ze dwa lata temu, wolność słowa...xd)....
Dzisiaj w tv, już cytują bez tych nazwisk....więc, nie wiem, czy nie usunął z tego X, Slavomir.
ja jebie u tych antypolskich kurew z pisdu każde oskarżenie jest zawsze projekcja. Ciekawi mnie gdzie teraz są te wszystkie "niezależne" kurwy typu kanał zero, internetowi myśliciele i inne chuje bez mózgu, które darły pizdy pod niebiosa o CPK ( na forum w też się paru znajdzie)? Czekam na ich święte oburzenie i nawoływanie do rozwiązania tej antypolskiej bolszewickiej zbieraniny zwanej pissem.
Za to konfederuskie żydy dla odmiany kradną z gejowskiej Ikei, która lubią bojkotować w internecie.
A prezydencki doradca? Złodziej u alfonsa, jakos się składa do kupy.
Miłego dnia i smacznej kawusi "polska prawico".
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Próbują na małych rzeczach najpierw. Takie przyzwyczajanie się...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Zaglądali do kufrów, zaglądali do waliz
Nie zajrzeli do dupy - właśnie tam miałem socjalizm
Właśnie tam miałem socjalizm
Ten kawałek to jest diss, ale nie tylko na PiS
Czy pobożni, czy bezbożni, wszyscy są socjalistami
Chcą kupować od nas głosy - naszymi kieszeniami
Rząd chce naszego dobra - jak to słyszysz szybko wiej
Gdy położy na nim łapska, będziesz miał go coraz mniej
Państwo nie ma dziś pieniędzy innych przecież niż te Twoje
Haracze, łapówy, kradzieże, machloje
Przecież to Twoje
Przecież to Twoje
Na ekranie TVP, pod PiS-u dyktando
Rząd bezczenie sobie łże, bombarduje propagandą
POPiSy, podpisy, Polki i Polacy,
paski, ekran miga - zaraz się porzygam
Aha
Korwin śpiewa: socjaliści
Muszą wisieć zamiast liści
Ty uważaj, bo się ziści
Jego mowa nienawiści
Jego mowa nienawiści...
Swoje łapy lepiej włóż we własną kieszeń
Wyobraź sobie, że idzie zimna jesień
Bo jak nie to w „ostrym cieniu mgły" zaplecza
Ktoś Ci zrobi z TYŁU... jesień średniowiecza
Polityka zapytasz, co dziś jadł na śniadanie
Szczerze nie odpowie Tobie nawet na to pytanie
Wyłącz telewizor, włącz myślenie wreszcie może
Nie daj sobie wziąć wolności - i Szczęść Boże
Ten kawałek to jest diss, ale nie tylko na PiS
Czy pobożni, czy bezbożni, wszyscy są socjalistami
Chcą kupować od nas głosy - naszymi kieszeniami
Rząd chce naszego dobra - jak to słyszysz szybko wiej
Gdy położy na nim łapska, będziesz miał go coraz mniej
Państwo nie ma dziś pieniędzy innych przecież niż te Twoje
Haracze, łapówy, kradzieże, machloje
Przecież to Twoje
Przecież to Twoje
Na ekranie TVP, pod PiS-u dyktando
Rząd bezczenie sobie łże, bombarduje propagandą
POPiSy, podpisy, Polki i Polacy,
paski, ekran miga - zaraz się porzygam
Aha
Korwin śpiewa: socjaliści
Muszą wisieć zamiast liści
Ty uważaj, bo się ziści
Jego mowa nienawiści
Jego mowa nienawiści...
Swoje łapy lepiej włóż we własną kieszeń
Wyobraź sobie, że idzie zimna jesień
Bo jak nie to w „ostrym cieniu mgły" zaplecza
Ktoś Ci zrobi z TYŁU... jesień średniowiecza
Polityka zapytasz, co dziś jadł na śniadanie
Szczerze nie odpowie Tobie nawet na to pytanie
Wyłącz telewizor, włącz myślenie wreszcie może
Nie daj sobie wziąć wolności - i Szczęść Boże
Ma to vibe tego klasyka internetowego. Tylko, że żałosne nie śmieszne xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ja jebie u tych antypolskich kurew z pisdu każde oskarżenie jest zawsze projekcja.
Ja jebie, u tych tuskowych antypolskich k. doktryna Neumanna zawsze na czasie. Jakoś nie widziałem oburzenia, gdy po partyjnej znajomości uwalano sprawy konia, kopertowego, Sławka, gdy rozdawali swoim KPO. Ale mniejsza z tym...
Afera z ziemią pod CPK ciekawa, zobaczymy, co z tego wyniknie. Póki co PiS zareagował poprawnie, zawieszając posłów. Dla kanalii z KO takie zachowanie byłoby mało prawdopodobne.
Ta sprawa wydaje się tak durna, że... aż niedorzeczna. Minister w ostatnich dniach urzędowania sprzedaje po taniości osobie prywatnej grunty przeznaczone pod CPK. To wydaje się czymś kuriozalnie idiotycznym.
Parę wątpliwości:
- Telus oświadczył, że nie wiedział o transakcji. Cóż, jeżeli podpisywał, to dupa zimna i powinien wszystko przyjąć na klatę i nie iść w ślady platformerskich matołów, które tłumaczyły się, że nie wiedziały, co podpisują (Tuleja zgody na pegazusa, Tusk cofnięta kontrasygnata). Ostatnie dni pracy to pewnie więcej podpisywanie niż zwykle - trzeba było uważać.
- Podobno nabywca był dzierżawcą tego terenu i z tego powodu zakupił tę ziemię niejako "automatycznie". To oczywiście był błąd, transakcję trzeba było sprawdzić przed jej przeprowadzeniem.
- Pojawiły się głosy, że nabywca wspierał campus Trzaskowskiego. Hm, pisior sprzedałby platfusowi ziemię, ryzykując kryminałem?
- Podobno państwo ma 5 lat na odkupienie gruntów po cenie sprzedaży. Dlaczego do tej pory tego nie zrobiono? Ktoś ze strony rządowej powiedział, że taki zakup jest niemożliwy - ale inaczej twierdzi nabywca, który twierdzi, że jest w stanie odsprzedać ziemię. W takim razie na co czekać?
Cóż, poczekamy, zobaczymy.