OWLS WOODS GRAVES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
C//A
w mackach Zła

Re: OWLS WOODS GRAVES

24-10-2025, 18:43

Przesluchalem ten nowy materiał. Nie słyszę tam tego o czym pisze kolega ŻiM. Choć podoba mi się ta paralela współczesnego robienia muzyki z instagramem. Zdaza mi się mieć podobne obserwacje, ale w muzyce bardzej "popularnej".

Natomiast sam materiał uświadomił mi, że ja po prostu nie lubię takiej muzyki. Przynajmniej nie z płyt. Koncert na SDL mi się podobał, z tego co pamiętam. Natomiast płycie jest jeden numer gdzie coś poczułem - the cliff walk - ale to za sprawą patentu tak ogranego, że uruchamia się po prostu prawo Mamonia.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

24-10-2025, 19:16

Dobrze się tego słucha. Po pracy przy piątku w sam raz. Skocznie, wesoło i przebojowo. Chociaż na "Black Flame in Our Hearts" przesadzili z tym pitoleniem i brzmi to jak Green Day Black Metal.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

25-10-2025, 04:13

Block69 pisze:
24-10-2025, 19:16
Dobrze się tego słucha. Po pracy przy piątku w sam raz. Skocznie, wesoło i przebojowo. Chociaż na "Black Flame in Our Hearts" przesadzili z tym pitoleniem i brzmi to jak Green Day Black Metal.
A dla mnie to najlepszy kawałek na płycie. Tylko ja się nie znam na muzyce. Ale zawsze się przy nim zatrzymuję na dłużej. Leci kilka razy i dopiero płyta do końca. CD i bluzę kupiłem w Krakowie na koncercie przed premierą. Ale ta płyta tak do mnie trafiła, że zamówiłem u Sovy też koszulkę, limit CD i winyl.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

25-10-2025, 12:47

No i spoko. Szkalował nie będę. Dziś odpaliłem znów i ta płyta to dla mnie najlepsze co nagrali do tej pory.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
postuje jak opętany!

25-10-2025, 15:17

C//A pisze:
24-10-2025, 18:43
Natomiast sam materiał uświadomił mi, że ja po prostu nie lubię takiej muzyki. Przynajmniej nie z płyt. Koncert na SDL mi się podobał, z tego co pamiętam. Natomiast płycie jest jeden numer gdzie coś poczułem - the cliff walk - ale to za sprawą patentu tak ogranego, że uruchamia się po prostu prawo Mamonia.
Celne, chyba mam tak samo. Generalnie jednak coś mnie w tej muzyce intryguje na tyle, że chyba się wybiorę na koncert. Widziałem ich już raz i było... groteskowo, ale niekoniecznie źle. W zasadzie nawet momentami było więcej niż fajnie.
DST pisze:
24-10-2025, 13:37
Żwirek i Muchomorek pisze:
24-10-2025, 10:03
No mniej więcej to, co napisałem dalej. Instagram to przeglądanie zdjęć. Błyskanie momentami, epizodyczność, fragmentaryczność narracji, której elementy muszą być bardzo wyraziste i nośne, żeby przykuć uwagę kogoś, kto się momentalnie rozprasza. W efekcie jest bardzo jaskrawo i kolorowo, ale niespójnie i bałaganiarsko - taki stosik wycinków z gazet połączonych jednym tematem, ale poza tym nieuporządkowanych w żaden sposób i jebniętych w kąt.
Oho, chyba Byung-Chul Han był/jest czytany :D
Jeszcze nie, może go chłonę przez osmozę :D ale jeśli zachodzą podobieństwa w myśleniu, to widze że się z Chul Hanem polubimy.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

25-10-2025, 17:54

mi to chłopaki wyglądają bardziej na grzecznych i ułożonych a nie jakichś ulicznych huliganow ale nie znam się zbytnio na tych nowoczesnych stylowkach
ODPOWIEDZ