Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
Lukass
- zahartowany metalizator
17-10-2025, 20:32
mocny2_3 pisze: ↑17-10-2025, 17:13
Prezencje to ten typ w porównaniu do Dudy ma dobrą panowie.Wyobraźcie sobie dude na czołgu
Wyobraziłem sobie. Nie wiem, czemu, ale pierwsze skojarzenie było takie, że siedzi okrakiem na lufie i dynda nogami

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Lukass
17-10-2025, 21:30
Donaldinho Trómp pisze:
Ktoś ją tam dostał, nie wiem kim jest - powiedział Trump o laureatce Pokojowej Nagrody Nobla.
Także Donaldinho Trómp, tylko trochę wcześniej pisze:
Wenezuelska działaczka na rzecz demokracji Maria Corina Machado i prezydent elekt Gonzalez pokojowo wyrażają głosy i wolę narodu wenezuelskiego przeciwko reżimowi. Wielka społeczność wenezuelsko-amerykańska w Stanach Zjednoczonych w zdecydowanej większości popiera wolną Wenezuelę, a ja również gorąco ją popieram. Ci bojownicy o wolność nie mogą doznawać krzywdy, muszą być bezpieczni i żyć!
Oh well.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Nerwowy
17-10-2025, 22:11
Prezencje to ten typ w porównaniu do Dudy ma dobrą panowie.Wyobraźcie sobie dude na czołgu
Wygląda jak upośledzony alkus. Nie dziwię się że robi wrażenie na podobnych sobie przepitych śmiechach
Czar pryska jednak gdy trzeba otworzyć gębę po angielsku na poważnym forum i tutaj akurat do Dudełe jest bardzo podobny.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
DST
- rasowy masterfulowicz
17-10-2025, 22:29
Nerwowy pisze: ↑17-10-2025, 22:11
Wygląda jak upośledzony alkus. Nie dziwię się że robi wrażenie na podobnych sobie przepitych śmiechach
Czar pryska jednak gdy trzeba otworzyć gębę po angielsku na poważnym forum i tutaj akurat do Dudełe jest bardzo podobny.
Hehe śmiechowo było jak u Trumpa powiedział, że accident z samolotem był "terrific" (fantastyczny) zamiast "terrible" (okropny).
I tak ogólnie lepiej poradził sobie niż Duda po angielsku.
Najlepszy angielski z polskiej polityki jak słyszałem prezentują Sikorski i Morawiecki.
Ale w sumie ogólnie gówno mnie to wszystko obchodzi.
-
Lukass
17-10-2025, 23:02
Nerwowy pisze: ↑17-10-2025, 22:11
DST pisze: ↑17-10-2025, 22:29
Hehe śmiechowo było jak u Trumpa powiedział, że accident z samolotem był "terrific" (fantastyczny) zamiast "terrible" (okropny).
I tak ogólnie lepiej poradził sobie niż Duda po angielsku.
Najlepszy angielski z polskiej polityki jak słyszałem prezentują Sikorski i Morawiecki.
Ale w sumie ogólnie gówno mnie to wszystko obchodzi.
Terrific jest zniuansowanym słowem. W archaicznym znaczeniu może jak najbardziej oznaczać "straszne", choć nie podejrzewam obu prezydentów, by to wiedzieli. Może też oznaczać dużą skalę, tu by się zgadzało.
Nie wygląda jak upośledzony alkus.
Moja ogólna opinia na razie jest pozytywna, choć nie jest to mój wymarzony prezydent. No ale, Rafałek też nie był. Wetuje, co musi wetować, resztę przepuszcza. Przemawia we wkurwiający sposób, no ale to już dość długa tradycja (Dudełe, Komorowski). Wszystko wskazuje na to, że będzie budował własny obóz polityczny. Gorąco popieram. Dwa PiSy zamiast jednego to wspaniała okazja na ucieczkę z systemu dwupartyjnego.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
18-10-2025, 07:40
Lukass pisze: ↑17-10-2025, 23:02
Moja ogólna opinia na razie jest pozytywna, choć nie jest to mój wymarzony prezydent. No ale, Rafałek też nie był. Wetuje, co musi wetować, resztę przepuszcza. Przemawia we wkurwiający sposób, no ale to już dość długa tradycja (Dudełe, Komorowski). Wszystko wskazuje na to, że będzie budował własny obóz polityczny. Gorąco popieram. Dwa PiSy zamiast jednego to wspaniała okazja na ucieczkę z systemu dwupartyjnego.
U mnie nie powiem, że pozytywna ale mogło być gorzej chociaż na tle poprzednika (który zamiast wielkiej kariery międzynarodowej otrzymał chałturę w Kanale Zero, który staje się powoli takim śmietnikiem). W świetle tego, jak obrzydliwa zapowiada się koalicja za 2 lata to już lepiej, żeby byli pompowani Konfiarze o ile dzieje się przez kanibalizowanie poparcia P**s ov S**tu - a KraBathyr póki co pompuje Konfiarzy właśnie.
BTW Były dwa sondaże ostatnie gdzie obie partie lewicowe miały wynik praktycznie taki sam (prawie 5% w jednym i lekko ponad 5% w drugim) więc taki bieg łeb w łeb zmusi (na szczęście) te partie do koalicji oraz sytuację, w której reprezentacja obu na wspólnej liście jest wyrównane. Przy dobrych wiatrach taki Dwugłowy Orzeł Z Głowami Zwróconymi Na Lewo rozdzobie konfederackiego prosiaka i to jedyna szansa na zmianę układu sił na inny tzn. inny niż ten wyżej prognozowany.
Z dobrych newsów - PEEZEL w każdym sondaży nie wchodzi do Sejmu a nie sądzę by tym razem udało się przyczepić jak huba drzewna do kolejnej skleconej na prędce centrowej partyjki więc albo przepadną albo wejdą z list PeŁo co tak czy inaczej oznacza porażkę.
Yare Yare Daze
-
olgims
- weteran forumowych bitew
18-10-2025, 10:02
ja pierdole ten tępy wyraz gęby, ten wzrok świadczący o kompletnym braku inteligencji i prezencja żula spod budki z piwem. no kurwa kropla w krople Dyzma. W ogóle mnie nie dziwi, że ten typ janusza jest tak bliski większości januszow.
A geniusz duda nadal w " niezależnym " kanale zero karierę robi? Prezydent alfonso skończy na tym samym śmietniku historii co ten od ratowania opłatków czy jak to gówno co świnie żrą na mszy się nazywa

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
18-10-2025, 10:08
Pomijając wzrok szukający rozumu, stylówę handlarza używek przytarganych z Belgii, czy zwykły prymitywizm w zachowaniach (najlepsza ta postawa boksera, przy rozmowie z oponentem xD. Prezentacja ala dyplomacja z derbów Polonia-Legia.) to chciałbym delikatnie przypomnieć, że zawodnik ma 42 lata. Co on jest przegrzany, przerobiony przez używki to jego. Co patrzę na tę facjatę i wracam do tego ile on ma lat to jestem przekonany, że takie zalecenia
są mu obce. Na moje oko, to znajomość z gdańskim półświatkiem, mental kibola & snuss to jego najmniejsze problemy.
lys på slutten av lys
-
olgims
18-10-2025, 10:37
Ascetic pisze: ↑18-10-2025, 10:08
Pomijając wzrok szukający rozumu, stylówę handlarza używek przytarganych z Belgii, czy zwykły prymitywizm w zachowaniach (najlepsza ta postawa boksera, przy rozmowie z oponentem xD. Prezentacja ala dyplomacja z derbów Polonia-Legia.) to chciałbym delikatnie przypomnieć, że zawodnik ma 42 lata. Co on jest przegrzany, przerobiony przez używki to jego. Co patrzę na tę facjatę i wracam do tego ile on ma lat to jestem przekonany, że takie zalecenia
są mu obce. Na moje oko, to znajomość z gdańskim półświatkiem, mental kibola & snuss to jego najmniejsze problemy.
Jest to 42 latek o aparycji 55 latka. Po prostu alkohol i narkotyki dodają powagi.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Sybir
18-10-2025, 11:33
hcpig pisze: ↑18-10-2025, 07:40
BTW Były dwa sondaże ostatnie gdzie obie partie lewicowe miały wynik praktycznie taki sam (prawie 5% w jednym i lekko ponad 5% w drugim) więc taki bieg łeb w łeb zmusi (na szczęście) te partie do koalicji
Stopczyk, co wy tam palicie?

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
masterful
-
Kontakt:
18-10-2025, 11:46
Dres można zdjąć i zamienić na garnitur, ale dresiarz w środku zostaje na zawsze. On wygląda jak menel, chodzi i mówi jak dresiarz i osiłek. Duda wyglądał jak laluś i popychadło. Ten jak zbir.
A może... może tacy właśnie jesteśmy

-
Hatefire
18-10-2025, 11:49
Ja co prawda prędzej sobie rękę utnę, zanim zagłosuję na cokolwiek związanego z PiS. Dla PO robię wyjątek w drugich turach prezydenckich, choć przy Komorowskim, to nawet zatykanie nosa nie wystarczyło, potrzebna była maska przeciwgazowa. Natomiast przypomnę że historia się powtarza.
Może by ktoś z środowiska libków wyciągnął wnioski z porażek zamiast jechać moralną paniką, tanią na marginesie, bo nie próbującą zrozumieć mechanizmu porażek, że barbaria przy limes romanus.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Ascetic
18-10-2025, 11:57
Hatefire pisze: ↑18-10-2025, 11:49
Może by ktoś z środowiska libków wyciągnął wnioski z porażek zamiast jechać
moralną paniką, tanią na marginesie, bo nie próbującą zrozumieć mechanizmu porażek, że barbaria przy limes romanus.
LOL. Czym? Znów pijesz? Odstaw.
Gadka jest o tym, co sobą wybrany przez większość, PREZENTUJE. Nic nie zmieni twoje pierdolenie o szopenie, nie zmieni tego - skąd typ jest, kim jest, jaki jest.
Jeszcze raz. Chlanie zaczynamy i kończymy z soboty na niedzielę. O 12.00 w sob. alkoholowi mówimy NIE.
lys på slutten av lys
-
Hatefire
18-10-2025, 12:03
Ascetic pisze: ↑18-10-2025, 11:57
Gadka jest o tym, co sobą wybrany przez większość, PREZENTUJE. Nic nie zmieni twoje pierdolenie o szopenie, nie zmieni tego - skąd typ jest, kim jest, jaki jest.
Jeszcze raz. Chlanie zaczynamy i kończymy z soboty na niedzielę. O 12.00 w sob. alkoholowi mówimy NIE.
Ok nie zgadzasz się z moją opinią. Twoje prawo, zresztą nie przypisuję sobie nieomylności. Natomiast jestem ciekaw skąd się wzięło twoje przekonanie, że jestem pijany? Owszem mam tendencję do rozbudowanych zdań i dygresji, ale to jeszcze nie dowód na alkoposting. Na trzeźwo tak mam. Pojechałeś po prostu czystym chamstwem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
18-10-2025, 12:12
Sybir pisze: ↑18-10-2025, 11:33
hcpig pisze: ↑18-10-2025, 07:40
BTW Były dwa sondaże ostatnie gdzie obie partie lewicowe miały wynik praktycznie taki sam (prawie 5% w jednym i lekko ponad 5% w drugim) więc taki bieg łeb w łeb zmusi (na szczęście) te partie do koalicji
Stopczyk, co wy tam palicie?
Też mnie to ciekawi, bo odjazd jest konkretny

-
Ascetic
18-10-2025, 12:15
Hatefire pisze: ↑18-10-2025, 12:03
Ascetic pisze: ↑18-10-2025, 11:57
Ok nie zgadzasz się z moją opinią. Twoje prawo, zresztą nie przypisuję sobie nieomylności. Natomiast jestem ciekaw skąd się wzięło twoje przekonanie, że jestem pijany? Owszem mam tendencję do rozbudowanych zdań i dygresji, ale to jeszcze nie dowód na alkoposting. Na trzeźwo tak mam.
Pojechałeś po prostu czystym chamstwem.
Pewka.
Takie najlepsze. Na zimno. Jak czysta wóda, ze śledziem. Nie wiem skąd takie zdziwko?
Poza tym poka:
Możesz wykonać 1000 km od domu, w zaprzyjaźnionym, lewym NZOZ'ie.
lys på slutten av lys
-
Hatefire
18-10-2025, 12:29
Ascetic pisze: ↑18-10-2025, 12:15
Pewka.
Takie najlepsze. Na zimno. Jak czysta wóda, ze śledziem. Nie wiem skąd takie zdziwko?
Poza tym poka:
Masz jeszcze jakieś czerstwe dowcipy o piciu w zanadrzu, czy wyczerpałeś swój repertuar? Na marginesie jeszcze bym zrozumiał taką reakcję, gdybym pojechał jakimś atakiem osobistym na ciebie. Spokojnie i kulturalnie wyraziłem opinię, na temat kształtu sceny politycznej i faktu braku sukcesów PO w wyborach prezydenckich. Ty natomiast zacząłeś jechać ad personam. Zastanów się nad sobą. Dla mnie EOT, bo szkoda nerwów.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Ascetic
18-10-2025, 12:41
Hatefire pisze: ↑18-10-2025, 12:29
Ascetic pisze: ↑18-10-2025, 12:15
Pewka.
Poza tym poka:
Masz jeszcze jakieś czerstwe dowcipy o piciu w zanadrzu, czy wyczerpałeś swój repertuar? Na marginesie jeszcze bym zrozumiał taką reakcję, gdybym pojechał jakimś atakiem osobistym na ciebie. Spokojnie i kulturalnie wyraziłem opinię, na temat kształtu sceny politycznej i faktu braku sukcesów PO w wyborach prezydenckich. Ty natomiast zacząłeś jechać ad personam. Zastanów się nad sobą. Dla mnie EOT, bo szkoda nerwów.
Dopij tam co masz do dopicia i jebnij się w kimę. Jutro też jest dzień. Mam nadzieję, że bez rozkmin:
"na temat kształtu sceny politycznej i faktu braku sukcesów PO w wyborach prezydenckich" (LOL. Lewe Opiniowanie Lewaka). Czyli zasadniczo lepszy. Może z muzyką na uszach, książką w łapie, czy innym sensownym zajęciu. Póki co: -Chluśniem póki uśniem-/-Na zdrowie!-.
Ostatnio zmieniony 18-10-2025, 12:44 przez
Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
-
trup
18-10-2025, 12:43
Now Rocky prezencję ma po tatusiu...

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
uglak
18-10-2025, 12:54
wiadomo kto pisze:Trochę upraszczając, ale mam nadzieję, że to zrozumiecie, bo to jest oczywiście pewien skrót myślowy, ale w tym jest ukryta dość oczywista prawda. 100 konkretów było na 100 proc. władzy. Ja dostałem te 30 proc. Ja nie dostałem 100 proc. głosów

Guilty of being right