Biedaggfh pisze: ↑15-07-2025, 23:30Ot, taki wokalista-niewokalista....
https://metalinjection.net/news/my-dyin ... ver-a-year
MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Re: MY DYING BRIDE
-
- zaczyna szaleć
Mnie rozwala, jak dorośli ludzie przerzucają się tekstami typu „nikt się ze mną nie kontaktował”. Serio? Jest dwóch facetów, którzy współtworzyli zespół i nie potrafią do siebie zadzwonić? Albo jeśli nie są w stanie na siebie patrzeć, to albo jeden odchodzi albo zakopują zespół w grobie. Ale zapewne kasa, misiu, kasa… Ani jeden ani drugi nie chce jej odpuścić i robi się z tego komediodramat.
- Chal-Chenet
- postuje jak opętany!
Pewnie można by było tę sprawę lepiej rozwiązać (jak pisze poprzednik - komunikacja!), ale still jest to po prostu przykre. MDB to jeden z moich absolutnie ukochanych zespołów i patrzenie na to, co się tam dzieje obecnie zwyczajnie łamie mi serce. Nie wygląda na to, żeby to się dobrze skończyło, a było nie było, tego konkretnego bandu nie wyobrażam sobie z innym głosem niż Aarona. Choć jeśli do tego dojdzie (studyjnie), to rzecz jasna posłucham, choć bez żadnych oczekiwań.
- ggfh
- weteran forumowych bitew
- gelO
- zahartowany metalizator
Zamieniłem dwa słowa z Aaronem na Brutalu i powiedział, że najbardziej boli go że lecą bez niego na koncerty do Japonii. Coś z tą komunikacją rzeczywiście jest nie tak.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dziwna sytuacja, ale to nie pierwszy przypadek w historii muzyki kiedy takie coś się odpierdala. Na niekorzyść zespołu w ostatecznym rozrachunku, tym bardziej po tak udanej płycie jak Mortal Binding.
Co mnie zaskoczyło to pewna zmiana frontu Aarona bo jakiś czas temu trafiłem na wywiad z nim, w którym opowiadał, że granie na żywo z MDB strasznie drenuje go emocjonalnie i w High Parasite odpoczywa od tego. Pomyślałem wtedy, że to jest powód jego absencji w zespole, ale wyszło na to, że jednak nie.
Co mnie zaskoczyło to pewna zmiana frontu Aarona bo jakiś czas temu trafiłem na wywiad z nim, w którym opowiadał, że granie na żywo z MDB strasznie drenuje go emocjonalnie i w High Parasite odpoczywa od tego. Pomyślałem wtedy, że to jest powód jego absencji w zespole, ale wyszło na to, że jednak nie.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Obydwie strony zachowują się jak dzieci. Wystarczy wziąć telefon i zadzwonić. To chyba nie jest takie trudne? A tak każdy płacze w wywiadach. Czasami trzeba pierwszemu wykonać ruch, żeby zakończyć tę żałosną sytuację i zakopać wojenny topór, bo kiedyś wywiązała się jakaś kłótnia. 

all the monsters will break your heart
- Najprzewielebniejszy
-
A zmienią chociaż nazwę na My Dead Bride?
- Lukass
A chuj, że tak powiem. Nie ma MDB bez Aarona. Z obecnym sesyjnym wokalistą daleko nie zajadą, po prostu nie ten talent, nie te możliwości.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
A to nigdy nie wiadomo. Z Aaronem na kilku materiałach też ledwo co chodzili więc kto wie jak to wyjdzie. Jak dojdzie do nagrania albumu z nowym wokalistą to będziemy się kłócić, ok?
- Hellion
Bez Aarona to chuj nie MDB. Widziałem na YT wideo z tym nowym wokalistą i jestem na NIE. Te zawodzenia Aarona to jest jednak intergralna cześć tej kapeli i bez jego wokalu to nie działa.
Edit
No przecież ten wokal jest chujowy
Edit
No przecież ten wokal jest chujowy

- ggfh
- tomekw48
- w mackach Zła
Jeden z moich ulubionych zespołów. Zespół mojego dzieciństwa...
Trochę przykro jest patrzeć na ten rozłam, no ale co zrobić?
Mam nadzieję, że powstanie z tego niezła muza z obydwu obozów.
Ciekawe jak to prawnie rozwiążą. Aaron odgrażał się słownie prawnikami w jednym z wywiadów.
Trochę przykro jest patrzeć na ten rozłam, no ale co zrobić?
Mam nadzieję, że powstanie z tego niezła muza z obydwu obozów.
Ciekawe jak to prawnie rozwiążą. Aaron odgrażał się słownie prawnikami w jednym z wywiadów.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- uglak
Póki co nigdzie nie jest powiedziane, że zostaje na stałe - ostatnia wersja była, że wzięli go, żeby pograć koncerty w tym roku zanim się Aaron ogarnie.
Guilty of being right
- Hellion
Tak, masz rację. Uważam jednak, że MDB z jakimkolwiek innym wokalem nie będzie miał tego czegoś. Tak samo jakby Primordial miał istnieć bez Alana, Paradise Lost bez Nicka, no przecież to bez sensu by było.
- ggfh
Ale zawsze mozna do Maryle R. zadzwonic 

- Lukass
Nie zgadzam się. Przy całej mojej sympatii do Mikko, biorąc pod uwagę jego historię. Widziałem go na żywo, znam go z płyt, można obejrzeć nagrania z jego koncertów z MDB. To nie działa i nie będzie działało.
Kolega czyta mi w myślach

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Najprzewielebniejszy
Ciezko to sobie wyobrazić.
Ale byly juz takie przypadki, ze niezastapionego zastepowal ktos inny.
Cannibal corpse. Iron maiden. Morgoth. Grave.
Ale byly juz takie przypadki, ze niezastapionego zastepowal ktos inny.
Cannibal corpse. Iron maiden. Morgoth. Grave.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów