Rush
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: Rush
Gdzies w temacie przewinela sie solowka Geddy'ego Lee - "My Favourite Headache" to bardzo dobry album. W ostatnich latach sluchalem chyba najczesciej, z obowiazkowymi przerwami na "Grace Under Pressure", ktora jest prawdopodobnie moja najbardziej ulubiona plyta RUSH. A zarazilem sie ogladajac lata temu w tvp kreskowke "The Body Electric". Dzis takie cos wydaje sie dosc nieprawdopodobne ;)
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
https://www.google.com/amp/s/www.rollin ... 36221/amp/
I chuj strzelił bombki... nie było lepszego pałkera.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Szkoda gościa, świeć Panie nad jego duszą. Czyli Rush niczego już nie nagra? Bo jakoś nie wyobrażam sobie tej kapeli z innym perkusistą.Harlequin pisze:https://www.google.com/amp/s/www.rollin ... 36221/amp/
-
- rasowy masterfulowicz
Jeden z najlepszych jak nie najlepszy perkusista tej ziemi... Zrobiło mi się smutno jak......
Cieszę się że widziałem Rush na żywo, i że widziałem jego solo, jego zestaw perkusyjny i że zostawił tyle zajebistej muzyki.....
Cieszę się że widziałem Rush na żywo, i że widziałem jego solo, jego zestaw perkusyjny i że zostawił tyle zajebistej muzyki.....
-
Trafiłem na artykuł i dotarło do mnie, że właśnie zleciał rok:
https://www.rollingstone.com/music/musi ... y-1110496/
-
- rasowy masterfulowicz
Dobry art o bardzo ciekawym gościu. W sumie to jedna z tych nienapisanych jeszcze (?) biografii, którą chciałbym przeczytać.helpme pisze: ↑09-01-2021, 19:02Trafiłem na artykuł i dotarło do mnie, że właśnie zleciał rok:
-
Artykuł ciekawy. Ja chętnie poczytałbym o inspiracjach dla wszystkich tekstów Rush, najlepiej z pierwszej ręki, ale to już niestety niemożliwe. Co do historii/biografii fakt, księgi chyba na razie nie ma, ale np. "Beyond the Lighted Stage" to dobry film. No i mega dopełnienie w postaci "R40".Pelson pisze: ↑09-01-2021, 20:42Dobry art o bardzo ciekawym gościu. W sumie to jedna z tych nienapisanych jeszcze (?) biografii, którą chciałbym przeczytać.helpme pisze: ↑09-01-2021, 19:02Trafiłem na artykuł i dotarło do mnie, że właśnie zleciał rok:
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
wracajom
Geddy Lee i Alex Lifeson ruszą w przyszłym roku w trasę „Fifty Something”, a za perkusją zasiądzie niemiecka instrumentalistka Anika Nilles.
Będzie to pierwsza trasa Kanadyjczyków od 2015 roku, gdy odbyła się jubileuszowa seria koncertów „R40 Tour”. Zespół odwiedzi siedem miast Ameryki Północnej, w tym Los Angeles, Nowy Jork, Chicago, Meksyk i rodzinne Toronto. Trasa rozpocznie się 7 czerwca w Los Angeles, a zakończy 17 września w Cleveland.
W oświadczeniu Geddy Lee podkreślił, że decyzja o powrocie nie była łatwa, ale nadszedł czas, by uczcić „ponad 50 lat muzyki Rush” i złożyć hołd zmarłemu przyjacielowi.
Neil był nie do zastąpienia, ale życie potrafi zaskakiwać. Anika to niesamowita perkusistka, która wnosi do naszej historii nową energię.
– napisał wokalista.
Wdowa po Peartcie, Carrie Nuttall-Peart, wraz z córką Olivią, wsparły decyzję zespołu:
Neil był artystą jedynym w swoim rodzaju. Cieszymy się, że jego dziedzictwo zostanie uhonorowane podczas tej wyjątkowej trasy.
Sprzedaż biletów ruszy 17 października za pośrednictwem Ticketmaster, a przedsprzedaż dla fanów potrwa do 9 października.
Trasa „Fifty Something” ma być zarówno muzycznym hołdem, jak i nowym rozdziałem w historii jednej z najważniejszych grup rocka progresywnego. Na razie nie wiadomo, czy Rush przyjedzie do Europy.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- DST
- rasowy masterfulowicz
Ta perkusistka jest fenomenalna. Ciekawy jestem jak się u nich sprawdzi. Polecam pooglądać na YouTube, niestety nie ma dużej ilości wyświetleń, bo nie wygląda jak modelka i nie gra Metalliki w krótkiej spódniczce i z dużym dekoltem.Żułek pisze: ↑06-10-2025, 17:49wracajom
Geddy Lee i Alex Lifeson ruszą w przyszłym roku w trasę „Fifty Something”, a za perkusją zasiądzie niemiecka instrumentalistka Anika Nilles.
Będzie to pierwsza trasa Kanadyjczyków od 2015 roku, gdy odbyła się jubileuszowa seria koncertów „R40 Tour”. Zespół odwiedzi siedem miast Ameryki Północnej, w tym Los Angeles, Nowy Jork, Chicago, Meksyk i rodzinne Toronto. Trasa rozpocznie się 7 czerwca w Los Angeles, a zakończy 17 września w Cleveland.
W oświadczeniu Geddy Lee podkreślił, że decyzja o powrocie nie była łatwa, ale nadszedł czas, by uczcić „ponad 50 lat muzyki Rush” i złożyć hołd zmarłemu przyjacielowi.
Neil był nie do zastąpienia, ale życie potrafi zaskakiwać. Anika to niesamowita perkusistka, która wnosi do naszej historii nową energię.
– napisał wokalista.
Wdowa po Peartcie, Carrie Nuttall-Peart, wraz z córką Olivią, wsparły decyzję zespołu:
Neil był artystą jedynym w swoim rodzaju. Cieszymy się, że jego dziedzictwo zostanie uhonorowane podczas tej wyjątkowej trasy.
Sprzedaż biletów ruszy 17 października za pośrednictwem Ticketmaster, a przedsprzedaż dla fanów potrwa do 9 października.
Trasa „Fifty Something” ma być zarówno muzycznym hołdem, jak i nowym rozdziałem w historii jednej z najważniejszych grup rocka progresywnego. Na razie nie wiadomo, czy Rush przyjedzie do Europy.
- Triceratops
Na forum drumeo pisali, ze ponoc chcieli wziac Portnoya ale ten sie nie zgodzil, bo ma zapchany grafik, ale w to nie wierze. Jeszcze pare lat temu w Teraz Rocku gadal, ze jakby go chcieli to byl sie sekundy nie zastanawial, bo Neil Peart to byl jego mistrz. Ale to nawet dobrze, ta babinka niezla jest.
woodpecker from space
- Żwirek i Muchomorek
- zaczyna szaleć
- DST
- rasowy masterfulowicz
W sumie to by był najbardziej oczywisty wybór, ale dobrze że ta babka będzie na garach. Przynajmniej jest ciekawość jak to zabrzmi.Triceratops pisze: ↑06-10-2025, 21:00Na forum drumeo pisali, ze ponoc chcieli wziac Portnoya ale ten sie nie zgodzil, bo ma zapchany grafik, ale w to nie wierze. Jeszcze pare lat temu w Teraz Rocku gadal, ze jakby go chcieli to byl sie sekundy nie zastanawial, bo Neil Peart to byl jego mistrz. Ale to nawet dobrze, ta babinka niezla jest.
- Żułek
bez przesady, daje rade

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Tzn nie mówię, że brzydka. Zresztą nie o to chodzi, bo talent ma po prostu który nie przekłada się na wyświetlenia.
Porównaj sobie jej poziom a poziom tych dziewcząt na dole i jak to przekłada się na wyświetlenia. No, ale jak gra teraz w Rush to jest jakaś sprawiedliwość

- Triceratops
-
- rasowy masterfulowicz

Ps. Jest