To ja go wysoko stawiam, zaraz po trylogii najlepszy material. Nowy wyglada, ze tez idzie w tym kierunku. Słucham gonktorys raz i odkrywam kolejne warstwy. Legacy nawiązywał do Deamoonseth najbardziej (ja go tak odbieram) a Anthems na ten moment słyszę jako krok dalej, bo sa.nowe rozwiązania, których wcześniej nie bylo w CA, ale równocześnie słychać ducha kapeli.Fanatyk pisze: ↑26-09-2025, 22:42No właśnie dlatego mi nie pasuje, bo Legacy jest „świetne”, solidnie zrealizowany materiał, wszystko ładnie brzmi, równo gra, ale jak zdejmiesz lakier, to nie ma pod spodem tej choroby, co kiedyś. Przy Anthems już tak nie mam, nie mówię, że to powrót do złotej ery 1:1, ale przynajmniej nie brzmi jak sesja nagraniowa na autopilocie.
CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: CHRIST AGONY
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak, zdecydowanie mam podobne odczucia odnośnie "Legacy". Najlepsze co Cezar nagrał od trylogii. Fenomenalna płyta. Co śmieszne, bardziej kojarzyła mi się z "Moonlight" ale jak wspomniałeś o dwójce to faktycznie coś jest na rzeczy. "Anthems" jest także wspaniałą płytą i z czym mi się kojarzy to już pisałem wyżej.Soundterror pisze: ↑26-09-2025, 23:23To ja go wysoko stawiam, zaraz po trylogii najlepszy material. Nowy wyglada, ze tez idzie w tym kierunku. Słucham gonktorys raz i odkrywam kolejne warstwy. Legacy nawiązywał do Deamoonseth najbardziej (ja go tak odbieram) a Anthems na ten moment słyszę jako krok dalej, bo sa.nowe rozwiązania, których wcześniej nie bylo w CA, ale równocześnie słychać ducha kapeli.Fanatyk pisze: ↑26-09-2025, 22:42No właśnie dlatego mi nie pasuje, bo Legacy jest „świetne”, solidnie zrealizowany materiał, wszystko ładnie brzmi, równo gra, ale jak zdejmiesz lakier, to nie ma pod spodem tej choroby, co kiedyś. Przy Anthems już tak nie mam, nie mówię, że to powrót do złotej ery 1:1, ale przynajmniej nie brzmi jak sesja nagraniowa na autopilocie.
all the monsters will break your heart
-
- zahartowany metalizator
Jestem po pierwszym odsłuchu Anthems. Zapowiada się wspaniała płyta! w zasadzie postawiłem już krzyżyk na Cezarze a tu okazuje się, że stary człowiek i może.
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- w mackach Zła
U mnie podobnie. Zadziwiająco dobrze się tego słucha.mistrzsardu pisze: ↑30-09-2025, 19:25Jestem po pierwszym odsłuchu Anthems. Zapowiada się wspaniała płyta! w zasadzie postawiłem już krzyżyk na Cezarze a tu okazuje się, że stary człowiek i może.
- empir
Po jednym zaledwie przesłuchaniu mogę napisać, że na ten moment ta płyta to naturalna kontynuacja dawnej trylogii – tak mocno nawiązuje klimatem i stylem, że gdyby wyszła przed (uwielbianym przeze mnie) Darkside, nikt nie zauważyłby różnicy. Anthems zachowuje ten sam mrok, spójność i charakterystyczną dla Christ Agony atmosferę sprzed lat.
-
- postuje jak opętany!
W moim rankingu, na Legacy wrocil na tory trylogii. Na Nocturn tez słychać te echa, ale dopiero wspomniana plyta jest takim powrotem [przynajmniej dla mnie]
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mam podobnie z ostatnim albumem, choć jestem mega szalikowcem wszystkiego do "Elysium" włącznie oraz "Nocturn";
-
- empir
Lubię obie płyty ale na ten moment Anthems jest lepsza. I najbliżej jej do trylogii.Soundterror pisze: ↑01-10-2025, 07:32W moim rankingu, na Legacy wrocil na tory trylogii. Na Nocturn tez słychać te echa, ale dopiero wspomniana plyta jest takim powrotem [przynajmniej dla mnie]
-
- postuje jak opętany!
Sa trochę inne mimo wszystko, jednak trudno mi wybrać lepsza. Sa tu tez nowe elementy, jakich nienbylinwvzesniejempir pisze: ↑08-10-2025, 20:09Lubię obie płyty ale na ten moment Anthems jest lepsza. I najbliżej jej do trylogii.Soundterror pisze: ↑01-10-2025, 07:32W moim rankingu, na Legacy wrocil na tory trylogii. Na Nocturn tez słychać te echa, ale dopiero wspomniana plyta jest takim powrotem [przynajmniej dla mnie]
- empir
Najważniejsze że nowa płyta cieszySoundterror pisze: ↑08-10-2025, 23:14Sa trochę inne mimo wszystko, jednak trudno mi wybrać lepsza. Sa tu tez nowe elementy, jakich nienbylinwvzesniejempir pisze: ↑08-10-2025, 20:09Lubię obie płyty ale na ten moment Anthems jest lepsza. I najbliżej jej do trylogii.Soundterror pisze: ↑01-10-2025, 07:32W moim rankingu, na Legacy wrocil na tory trylogii. Na Nocturn tez słychać te echa, ale dopiero wspomniana plyta jest takim powrotem [przynajmniej dla mnie]