Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Czy masz dosyć mody na alt-prawicę?

TAK
42
55%
NIE
21
28%
CZEKAM NA ROZWÓJ WYDARZEŃ
13
17%

Liczba głosów: 76
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: Alt-prawica - kiedy koniec tego gówna?

27-09-2025, 22:33

olgims pisze:
27-09-2025, 10:18
Czytaj, nie uprawiaj projekcji. Oczywiście nie zwróciłeś uwagi, oczywiście nie jesteś polityczny, oczywiście nie interesujesz się akurat tym, ale postanowiłeś zwrócić uwagę, oczywiście, że tam to inna sytuacja ale twoja jest twojsza itd itp to twoje tłumaczenie się jaki nie jesteś a jaki za to jest ktoś inny, jak to zostałeś sprowokowany ale chciałeś dobrze- to prostacka hipokryzja, za ktora kryje się ta twoja "kulturka o spierdalaniu". Daj sobie już spokój bo ani nie jesteś tutaj ostoja kultury, ani moralności ani tym bardziej intelektu - czemu dałeś wyraz. Na koniec jeszcze starałeś się zrobic z siebie ofiarę i odwrócić kota ogonem, a prawda jest taka, że się odpaliłes specyficznie na czarliego bo dehumanizowanie różnych grup na tym forum przez użytkowników ci nie przeszkadza. Jednak smierc ewangelicznego debila i onucy sprawił że postanowiłeś niczym rycerz na białym koniu zacząć nauczać pospólstwo o cnotach autocenzury i dlaczego jest dobra dla publicznej debaty. Wiesz gdzie są drzwi, które mi już kolejny raz wskazujesz - możesz sam z nich skorzystać. Ode mnie tyle, niestety nie mam czasu na pierdolenie wkoło tego samego.
Projekcji? Panie Kolego, ja się w ogóle nie odnosiłem do samego faktu zabójstwa (bo ocena tego faktu jest oczywista), a jedynie do reakcji na nie. To Ty chciałbyś "potępienia" czyjegoś morderstwa, gdy ja tylko apelowałem o nierobienie sobie żartów z czyjejś śmierci. To jednak pewna różnica, prawda? Co do dehumanizacji - jak najbardziej, przeszkadza mi to. To, że tego nie zauważyłeś, nie zmienia faktu, że tak jest. Lecytyna albo więcej uwagi. W jaki niby sposób doszedłeś do wniosku, że dehumanizacja jakiejś grupy ludzi mi nie przeszkadza?

Tak Cię zabolało jedno "spierdalaj"? To nawet nie jest obelga, bo nie atakuje Ciebie personalnie w żaden sposób, wskazuje jedynie sugerowany kierunek. W odróżnieniu od "antypolskiej, bolszewickiej karykatury", "wyniku chowu wsobnego", "debila" czy "starej grubej cioty". Brzmi znajomo? Powinno :lol:

Zgadzam się w jednym. Rozmowa nie ma sensu, bo nie mówimy o tym samym. Nie szkodzi. Będą kolejne okazje, co do tego nie mam wątpliwości.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

27-09-2025, 22:46

Ascetic pisze:
27-09-2025, 10:32
Zapętlonemu moralizatorowi poleciłbym tę piosenkę;

Może straci zapał do międlenia, procesu kończącego się produkcją paździerza.

// Semantic satiation, satiacja semantyczna - można se wyguglać, jak ktoś nie klei, o czym.
Uważaj, Panie Kolego. Za dwa lata ta piosenka może być zajebiście smutnym podsumowaniem, dlaczego rządzi nami koalicja PiS-Konfederacja :sarcasm2:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

28-09-2025, 17:27

Dla osób z kategorii TLDR - Kasia Babis jak zwykle pięknie opisała ten 'event' jak i materiał z Kanału Zero na ten temat:

BTW wyobrażacie sobie takie show w Polsce po śmierciach M.Rosiaka albo P. Adamowicza?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

28-09-2025, 17:56

hcpig pisze:
Dla osób z kategorii TLDR - Kasia Babis jak zwykle pięknie opisała ten 'event' jak i materiał z Kanału Zero na ten temat:

BTW wyobrażacie sobie takie show w Polsce po śmierciach M.Rosiaka albo P. Adamowicza?
Ta dziewczyna to jest jakaś wpływowa lewicowa komentatorka? YouTube mi ją rekomenduję, ale nie klikam bo staram się nie oglądać ludzi, którzy mi mówią jak mam myśleć na jakiś temat.
Awatar użytkownika
hcpig

28-09-2025, 18:04

DST pisze:
staram się nie oglądać ludzi, którzy mi mówią jak mam myśleć na jakiś temat.
Co to znaczy? Kasia ma poglądy i nie musi nikogo za to przepraszać ale podejmuje wiele ciekawych tematów przekraczających bańkę, liczne komentarze dotyczące dziwactw amerykańskiej kultury czy wyobrażeń Amerykanów o innych narodach, wspaniała seria 'Dziady Polskiej Fantastyki' rozliczająca krajowych grafomanów czy też genialny materiał o samokonsumującej się AI produkujacej kontent z własnych przetrawionych rzygów.

W temacie pokrewnym do alt-right to to poniżej jest doskonałe, zaoranie stylizujących się na Polaków amerykańskich pozerów:

Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

28-09-2025, 18:42

hcpig pisze:
28-09-2025, 18:04
DST pisze:
staram się nie oglądać ludzi, którzy mi mówią jak mam myśleć na jakiś temat.
Co to znaczy?
Chodzi mi o te polityczne "reaction videos" gdzie siedzi jakiś komentator, włącza video z Trumpem i gada na ten temat 15 minut próbując mi wmówić jak mam o tym myśleć. Staram się unikać takich rzeczy. Z lewej takim gościem byłby Hasan Abi a z prawej ten brytyjski obszczymur Watkins czy jakiś inny Hopkins. Nie krytykuje oczywiście ogładania tego, ale to takie kontrproduktywne wg mnie co myśli se jakiś tam koleś.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-09-2025, 18:46

hcpig pisze:

TLDW
woodpecker from space
tabaluga
w mackach Zła

28-09-2025, 20:05

który degeneruch usuwa moje posty ? znów hcpig sie spłakał do moderacji żeby usuneli ?
Je suis Charlie
Awatar użytkownika
hcpig

28-09-2025, 20:09

Co to za pomówienia?
Yare Yare Daze
tabaluga
w mackach Zła

28-09-2025, 20:53

tylko dopytuję , już kiedyś tak robiłeś ponadto byłeś pierwszym postującym zaraz za mną, więc jesteś też pierwszym podejrzanym :lupa:
Je suis Charlie
Awatar użytkownika
hcpig

28-09-2025, 20:58

Co za kłamstwo, widzę że wyszła natura Konfiarza - może chcesz zostać męczennikiem i próbujesz wmówić, że zostałeś kulturowo zcancelowany?
Yare Yare Daze
tabaluga
w mackach Zła

28-09-2025, 21:18

a fcale że nie
Je suis Charlie
ODPOWIEDZ