A the prodigy
Hatfu
Panowie! Wracajcie!
Moderator: Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Re: Panowie! Wracajcie!
Swoją drogą to na koncercie caustic wound połowę czasu stał pod sceną i pisał coś na telefonie
-
- mistrz forumowej ceremonii
A teraz lans widzę,nawet Coltrane na tapecie. Nikt tego mu nie opakował jako coś wartościowego więc do wora z prodigy,bravo etc etc. Typowa sierść z pod znaku gamma gay.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- postuje jak opętany!
A co do COFFINA. Wiem że naruszam netykietę i piszę trzy posty z rzedu
No wiem
Co do COFFINA to kurwa szoke. Pamiętam jak parę lat temu gadaliśmy o hh składzie GRAMMATIK. Podobało mi się, że znajduje podobny mianownik emocji w skrajnie różnych gatunkach muzycznych. Generalnie to nie tak skrajnie, bo bm to jeden z synów punk, a hh niezależnie kto co mówi i myśli, to taki wspolnczesny punk
No wiem
Co do COFFINA to kurwa szoke. Pamiętam jak parę lat temu gadaliśmy o hh składzie GRAMMATIK. Podobało mi się, że znajduje podobny mianownik emocji w skrajnie różnych gatunkach muzycznych. Generalnie to nie tak skrajnie, bo bm to jeden z synów punk, a hh niezależnie kto co mówi i myśli, to taki wspolnczesny punk
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ze wstydem przyznaję, że niewiele jestem w stanie powiedzieć

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wszystko jasne.Lukass pisze: ↑26-09-2025, 20:46Ze wstydem przyznaję, że niewiele jestem w stanie powiedziećWprawdzie Hefeystos miał wtedy jakieś uznanie wśród grupy, z którą się włóczyłem na koncerty, więc tam sobie nawet pośpiewaliśmy i trochę ruchu było. Ale, jeśli dobrze pamiętam (czy raczej nie pamiętam), byli wtedy supportem Closterkeller (chyba dzień czy dwa po tym, jak supportowali Gehennę, ale na to wydarzenie nie udało się nam niestety dojechać). No a przed koncertem była impreza urodzinowa brata, naprędce sklecona w jednym z gdańskich akademików. Ilość obrzydliwej ruskiej wódki, która tam wtedy poszła, była niewyobrażalna. Dość powiedzieć, że sam spacer do klubu stanowił spore wyzwanie, bo np. pokonanie świateł na ruchliwej ulicy okazało się technicznie trudne do wykonania ze względu na problemy z koordynacją ruchową
![]()

all the monsters will break your heart
- Bonecrusher
Tak btw szkoda w chuj, że Nagrody nie został przy stylistyce okultystycznego blackened death metalu. Dodałbym szczyptę komiksowości Inquisition i byłby to na pewno ciekawy sposób na granie, niż rżniecie z MA, czy Nile, albo te pseudo watainowe wypierdy, jakie Nerdżi nagrywa obecnie ze swoim ansablem
Eternal spokój!
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Nagrody?Bonecrusher pisze: ↑27-09-2025, 22:01Tak btw szkoda w chuj, że Nagrody nie został przy stylistyce okultystycznego blackened death metalu. Dodałbym szczyptę komiksowości Inquisition i byłby to na pewno ciekawy sposób na granie, niż rżniecie z MA, czy Nile, albo te pseudo watainowe wypierdy, jakie Nerdżi nagrywa obecnie ze swoim ansablem
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Bonecrusher
- Triceratops
Pamientam, ze Nagrody to byl jedyny zespol, ktory promowal Maria, a ktorego nikt nie znal. Stare czasy
woodpecker from space
- Bonecrusher
Jop. Mój stary nagrywał partię waltorni na ich debiut. W przerwach od młocenia zboża jego Bizonem
Eternal spokój!
- Aron
- postuje jak opętany!
Trotzky to był gość! Jak sam się przyznał jest synem księdza i współtworzył scenę black metalową w Polsce we wczesnych latach 90. Gdy Maria chełpił się że jest jednym z nielicznych ludzi ne świecie rozumiejących istotę black metalu, to go towarzysz Trotzky zabił śmiechem
.
Ale z drugiej strony, jak jeszcze dobrze Marii nie znał, po palnął coś takiego że jest osłuchany w metalu bo ma ponad 1000 płyt. Szkoda że mu wtedy Marian nie podał swojej cyfry, bo by się chyba pan Piotr mocno zakłopotał
.

Ale z drugiej strony, jak jeszcze dobrze Marii nie znał, po palnął coś takiego że jest osłuchany w metalu bo ma ponad 1000 płyt. Szkoda że mu wtedy Marian nie podał swojej cyfry, bo by się chyba pan Piotr mocno zakłopotał

Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Triceratops
To zupelnie nie ma sensu, bo posiadanie wcale nie oznacza osluchania. Wrecz przeciwnie, osoba majaca 350 plyt i nie bedaca murzynem jest z nimi bardziej osluchana niz ta majaca 10000, bo statystycznie moze poswiecac swoim plytom wiecej czasu na odsluchanie. NIepotrzebnie sie podnieciles.
woodpecker from space
-
Marian mógłby przy takiej ilości płyt zrobić cykl powiedzmy - najbardziej niedocenione płyty, najbardziej niedocenione zespoły. Jak na razie skupia się na tych największych nazwach, które każdy kojarzy, zna, lubi, a zaczynając przygodę w latach 90-tych każdy może słuchając tego cyklu ( najbardziej lubiany zespół na świecie ) identyfikować się z Marianem.
Tutaj kiedyś też był taki świetny temat - jednostrzałowcy, o kapelach, które wydały świetne albumy, ale po wszystkim z niewiadomych przyczyn posżły do piachu. Sodomouse wrzuca świetne demówkowe kapele, a mając 40 tysięcy płyt pewnie znalazłoby się sporo takich perełek sprzed lat.
Tutaj kiedyś też był taki świetny temat - jednostrzałowcy, o kapelach, które wydały świetne albumy, ale po wszystkim z niewiadomych przyczyn posżły do piachu. Sodomouse wrzuca świetne demówkowe kapele, a mając 40 tysięcy płyt pewnie znalazłoby się sporo takich perełek sprzed lat.
- Triceratops
Marian byl przede wszystkim zawsze "bezpieczny", nigdy nie skonstruowal jakiejs specjalnie ekscentrycznej, heretyckiej czy nawet innowacyjnej teorii na temat jakiejs plyty czy zespolu w odroznieniu do wielu pioracych osob, ktore zawsze mialy jakies tam "swoje", niekoniecznie zgodne ze zdaniem ogolu wizje. Chyba, ze mnie pamiec zawodzi, co tez jest mozliwe
woodpecker from space