PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
Powiem Ci, że jeszcze nie przesłuchałem. Wystarczy mi na chwilę obecną moment odfoliowania.
support music, not rumors
- Sgt. Barnes
Kto to w ogóle wymyślił?! Za tę cenę to porządny digibook albo coś takiego jak wydane było w przypadku Obsidian. A tak to....przynieście mi słownik brzydkich wyrazów 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Sgt. Barnes
Dokładnie to miałem na myśli 

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-
- zaczyna szaleć
Album jest w porządku ale aż tak bardzo się nie zachwycam jak reszta. Obsidian podobało mi się bardziej... Musiałbym więcej posłuchać i najlepiej z CD no ale ... Kogoś pojebało z cenami płyt, jeszcze 60 PLN bym przebolał ale Nuclear Blast pojebało z cenami, wszędzie prawie 80 PLN za standardowe wydanie??? Na fan.pl gdzie zazwyczaj najtaniej grubo ponad 100 PLN
podobnie kosztował ostatni Marilyn Manson i też nie kupiłem, jak to jest nowy trend cenowy to pierdole to zbieranie płyt.

- nicram
Zgadzam się, że NB przegina z cenami. W Mysticu chwilowo się wyprzedała nowa płyta, ale była za 74 zł, z przesyłką wliczoną. Więc poczekaj na restock i już. Cena, ceną, ale ten okropny ekopack to już przegięcie. Dobrze, że koledzy mnie ostrzegli i wziąłem jewelcase.
all the monsters will break your heart
-
Brak dwóch kawałków jestem w stanie przeboleć, więc wybór był prosty.
- nicram
Dokładnie, zwłaszcza, że tylko pierwszy mi się podoba. Mówi się trudno, może wyjdzie to gdzieś na jakieś EPce albo kompilacji.
Ogólnie bardzo zżyłem się z nową płytą. Chyba nie przebili u mnie "Obsidian", ale "Ascension" to jest naprawdę świetny materiał. Na gorąco dałem jej 7.5/10 teraz ocena poszła do góry i z palcem w nosie to jest 8.5/10. Cały czas ją katuję. Są dziadersy w formie.
all the monsters will break your heart
-
- postuje jak opętany!
Na amazonie plastik poniżej siedmiu dych.thespectator pisze: ↑24-09-2025, 10:00Album jest w porządku ale aż tak bardzo się nie zachwycam jak reszta. Obsidian podobało mi się bardziej... Musiałbym więcej posłuchać i najlepiej z CD no ale ... Kogoś pojebało z cenami płyt, jeszcze 60 PLN bym przebolał ale Nuclear Blast pojebało z cenami, wszędzie prawie 80 PLN za standardowe wydanie??? Na fan.pl gdzie zazwyczaj najtaniej grubo ponad 100 PLNpodobnie kosztował ostatni Marilyn Manson i też nie kupiłem, jak to jest nowy trend cenowy to pierdole to zbieranie płyt.
-
- postuje jak opętany!
Właśnie mam nieprzyjemność słuchać tej nowej płyty ja pierdole słucham pierwszy i ostatni raz . Najgorsza płyta Paradajsów od lat . Ballady co to kurwa jest . Dobrze kolega fan Paradajsów napisał że płyta raczej do dupy . Za to Coroner ma zajebisty potencjał . Trzeba będzie posłuchać .
- Triceratops
Jakby ja okroil z paru kawalkow, na pewno do wyjebania 5, 7 i 10, i skrocil trackliste do 8 to bylby calkiem w miare przecietno-fajny album. Dlatego nie rozumiem placenia za jakies gowniane bonusy i ekopacki czy inne mediabooki z rozkladanym zamkiem.
Tak mi chodzil po glowie ten otwieracz pierwszy i w koncu skojarzylem, ze nieco przypomina motywem Elusive Cure z Draconian Times. Poczatek drugiego kawalka to wypisz wymaluj Type O Negative, moglby Piotrusia zastepywac. W tym wieku i z takim stazem autocytaty to normalka, ale jak tak robie ostatio przebiezki do Plagi i z powrotem to najslabszy Paradajs. Wczesniejszych przed Plaga nie slucham, bo nie kwalifikuja sie do sluchania az do Draconian Times.
Tak mi chodzil po glowie ten otwieracz pierwszy i w koncu skojarzylem, ze nieco przypomina motywem Elusive Cure z Draconian Times. Poczatek drugiego kawalka to wypisz wymaluj Type O Negative, moglby Piotrusia zastepywac. W tym wieku i z takim stazem autocytaty to normalka, ale jak tak robie ostatio przebiezki do Plagi i z powrotem to najslabszy Paradajs. Wczesniejszych przed Plaga nie slucham, bo nie kwalifikuja sie do sluchania az do Draconian Times.
woodpecker from space
-
- zaczyna szaleć
O, dzięki za info. Mi wyszukiwało tylko tego digipacka za 80. Widać było trzeba głębiej poszperać - wyszukiwarka na Amazonie to gówno jakich mało.
Co do Plagi to ja zawsze polecam cofnąć się jeszcze przynajmniej jedną płytę w tył - Tragic Idol to płyta równie świetna jak nie lepsza nawet. Więcej ludzi by ją doceniło gdyby już tam pojawiły się growle.
Co do Plagi to ja zawsze polecam cofnąć się jeszcze przynajmniej jedną płytę w tył - Tragic Idol to płyta równie świetna jak nie lepsza nawet. Więcej ludzi by ją doceniło gdyby już tam pojawiły się growle.
Ostatnio zmieniony 24-09-2025, 21:28 przez thespectator, łącznie zmieniany 1 raz.
- empir
Po pierwszym przesłuchu taka se. Będzie dalej słuchana ale już nie pamiętam która płyta PL na starcie podobała mi się mniej.
-
- postuje jak opętany!
https://www.amazon.pl/dp/B0FBX6QF85?ref ... asin_title
Żeby nie musieć szukać...
I jak ktoś chce, może pilnować, bo amazon ma dziwne ruchy i cena płyty może spaść o kilkanaście/ kilkadziesiąt złotych by po chwili (dłuższej bądź krótszej) wrócić na swoje miejsce.
Żeby nie musieć szukać...
I jak ktoś chce, może pilnować, bo amazon ma dziwne ruchy i cena płyty może spaść o kilkanaście/ kilkadziesiąt złotych by po chwili (dłuższej bądź krótszej) wrócić na swoje miejsce.
-
- weteran forumowych bitew
Przesłuchałem raz i to z trudem. Boleśnie przeciętna i rozwleczona płyta.