POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

21-09-2025, 20:19

Jak go tramp kanonizuje, to może ten koncert uda się kupić na Blu-Ray.
Obrazek

Swoją drogą, dlaczego YT tak wysoko to pozycjonuje, że się na "karcie głównej" pojawia? /Może dlatego, że to z 0,5 mln ludzi ogląda?/
lys på slutten av lys
tabaluga
w mackach Zła

21-09-2025, 22:08

hcpig pisze:
21-09-2025, 17:48
Śledzę tylko od czasu do czasu jaką propagandę starają się sączyć Polakom quality ruskie trolle jak Sykulewicz Sykutin albo Piekielnik, poziom Dr. Dre P****e i Dresiary to dla forumowiczów głosujacych na Konfę, łykąjących i nawet tu wklejających przekazy swoich zadeklarowanych idoli jako prawdy objawione.

Trzecia płyta Laaz Rockit, again.
nawet ja nie oglądam takich rzeczy
Je suis Charlie
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

21-09-2025, 22:23

W sensie że Królikowskiej - Helmut?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops

21-09-2025, 22:39

Cokolwiek. Ja nie zagladalem nawet w takie rejony co ty tu wrzucasz. No teraz zagladam jak nie ma co oglondac czasami,
Tego dzikiego jakby nie do darcie pizdy przez lewarstwo i tvpo to bym nawet nie wiedzial, ze cos odpalil
woodpecker from space
tabaluga
w mackach Zła

21-09-2025, 22:48

No dobra , obejrzałem własnie ten filmik dzikiego kolesia w którym sie tłumaczy , dobrze gada ugułem , subik poleciał. A tej łajzy siusiak-cipowicz to nie znoszę .
Je suis Charlie
Awatar użytkownika
trup

22-09-2025, 09:36

seniore sumliński, idol prawych i krzykliwych.... i... jak sie okazuje miszcz plagiatu i zbiórek.

Zbierać jak Sumliński na Jedwabne. 800 tys. na kłamstwie, nienawiści do Żydów i naiwności Polaków

Ponad 800 tys. zł zebrał prawicowy autor Wojciech Sumliński na działalność związaną z podważaniem prawdy historycznej o pogromie Żydów w Jedwabnem. Nie wiadomo, na co dokładnie poszły te pieniądze. Część zbiórek zniknęła z sieci, a Sumliński dotychczas nie zrobił tego, do czego się w nich zobowiązał. Wciąż można mu jednak wpłacić pieniądze na budowę pomnika na działce, która do niego nie należy.
magazyn

• Internetową zbiórkę Wojciecha Sumlińskiego na zakup działki w Jedwabnem i postawienie na niej pomnika wsparło niemal cztery tysiące osób.
  • TVN24+ i Wirtualna Polska potwierdziły w kilku źródłach, że Sumliński nie jest właścicielem ziemi, której dotyczy zbiórka i zapowiadane na niej akcje.
  • Sprawą "pomnika" w Jedwabnem zajmuje się Prokuratura Okręgowa w Łomży.
  • W pewnych kręgach antysemityzm stał się paliwem do budowania kariery i zarabiania pieniędzy. Dr Mirosław Tryczyk, badacz Zagłady, komentuje: - W internecie brylują "kłamcy jedwabieńscy".
(...)

Od plagiatu do manipulacji

Wojciech Sumliński pracował w mediach od lat 90., ale od dawna jest poza głównym obiegiem. W 2016 r. Jakub Korus z "Newsweeka" ujawnił, że w książce "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" Sumliński w ponad 30 miejscach przepisał całe fragmenty z kryminałów Alistaira MacLeana oraz Raymonda Chandlera, a także całe zdania z powieści Johna Steinbecka, Mitcha Alboma czy Paulo Coelho.(..)

Z kolei Ewa Winnicka zarzuciła mu, że splagiatował w "Słowie Podlasia" fragment jej reportażu z tygodnika "Polityka".

Na fanach Sumlińskiego te zarzuty nie robiły wrażenia. Oglądają jego filmy na YouTube, wspierają zbiórki i kupują książki. Ta o Komorowskim trafiła na listy bestsellerów - sprzedało się ponad 150 tys. egzemplarzy. Sam Sumliński w przesłanym nam mailu chwali się, że sprzedał blisko półtora miliona książek.

Prawicowy autor radzi sobie więc świetnie poza głównymi redakcjami. Jego sympatykom nie przeszkadzają plagiaty, teorie spiskowe i powielanie faktów sprzecznych z wiedzą naukową. Przykład? W kwietniu 2021 r. opublikował film "Spowiedź ratownika", w którym anonimowa postać mówiąca zmienionym głosem, podważała dane dotyczące pandemii COVID-19. Po miesiącu, gdy już nawet Ministerstwo Zdrowia wytknęło kłamstwa i manipulacje w nagraniu Sumlińskiego, YouTube je usunął. Ale wcześniej obejrzało je 2,5 mln ludzi. Autor zapowiedział drugą część "Spowiedzi ratownika". Nie opublikował jej nigdy.

(...)
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

22-09-2025, 17:50

tabaluga pisze:
21-09-2025, 22:48
No dobra , obejrzałem własnie ten filmik dzikiego kolesia w którym sie tłumaczy , dobrze gada ugułem , subik poleciał. A tej łajzy siusiak-cipowicz to nie znoszę .
dr Dre Pizde drze pizde, treść nieistotna, towarzyszu xD
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

22-09-2025, 20:05

Mam nadzieję, że platfusy trafią w końcu za kratki. Po znajomości zamknęli sprawy konia i kopertowego, a wczoraj po części zegarkowego łapówkarza. Pewnie poniższa sprawa też będzie skręcona:
https://wiadomosci.wp.pl/prokuratura-na ... 702265984a
Ciekawe, dlaczego matoły pokroju nicrama i trupa - tacy wyczuleni na malwersacje PISu jakoś tak pominęli aferę KPO (koryto platformy obywatelskiej), gdzie złodziejstwo i marnotrawstwo kasy jest gigantyczne.
Obecna władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
Awatar użytkownika
nicram

22-09-2025, 20:09

mad pisze:
22-09-2025, 20:05
Mam nadzieję, że platfusy trafią w końcu za kratki. Po znajomości zamknęli sprawy konia i kopertowego, a wczoraj po części zegarkowego łapówkarza. Pewnie poniższa sprawa też będzie skręcona:
https://wiadomosci.wp.pl/prokuratura-na ... 702265984a
Ciekawe, dlaczego matoły pokroju nicrama i trupa - tacy wyczuleni na malwersacje PISu jakoś tak pominęli aferę KPO (koryto platformy obywatelskiej), gdzie złodziejstwo i marnotrawstwo kasy jest gigantyczne.
Obecna władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
Amebo umysłowa. Przestań oglądać Republikę. Nikt w historii nie kradł jak pis. Deal with it. Sam musisz być złodziejem albo kanalią że tak ich popierasz. Nie można być aż tak głupim, chociaż, może można?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

22-09-2025, 20:42

KPO przykryło wszystko. Koryto, dotacje dla swoich. Miliardy. A do tego reaktywacja dziury budżetowej - nasz dług rośnie w tempie miliard na niecałe 2 dni. Do tego zjebane zyski spółek z udziałem skarbu państwa... Można wymieniać w nieskończoność tępa pizdo.
Awatar użytkownika
Ascetic

22-09-2025, 20:44

Nikt już słodki ptysiu nie pamięta o miniaferce kapeło. Także się tam nie emocjonuj, bo ci hemoroidy zrobią bum i krwiście rozleją się na gacie.

Co do aferek to dzisiaj agent prowadzony, przez prowadzącego, coś opowiada o Male-diwach, jakichś pokojach hotelowych, że niby ten od cukierków, to z żoną był, a jednak bez żony. Urwał się ze smyczy ten od złotego przycisku YT, i białoruskie kgb daje znać, żeby tam nie ficzył, czy tylko pomówienia i dęta aferka jak z kapeło?
Ostatnio zmieniony 22-09-2025, 21:12 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nicram

22-09-2025, 20:51

mad pisze:
KPO przykryło wszystko. Koryto, dotacje dla swoich. Miliardy. A do tego reaktywacja dziury budżetowej - nasz dług rośnie w tempie miliard na niecałe 2 dni. Do tego zjebane zyski spółek z udziałem skarbu państwa... Można wymieniać w nieskończoność tępa pizdo.
Złodzieju. Spójrz na 100 afer pisu. Z której dostałeś frukty kanalio? http://100aferpis.pl/
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

22-09-2025, 21:05

mad pisze: Każda władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
fixed, tatku
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

22-09-2025, 21:22

nagrobek pisze:
22-09-2025, 21:05
mad pisze: Każda władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
fixed, tatku
Ty, a tfu, symetrysto! :lol:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

23-09-2025, 15:05

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
zaczyna szaleć

23-09-2025, 15:38

To jeszcze na deser:

Obrazek

(autentyk, tzn. zobaczyłem gdzieśtam, ale screen zrobiłem sam z twittera). Myślałem, żeby dać do onkologii, bo tam w sumie bardziej pasuje, ale temat o polityce jest zazwyczaj bardziej onkologiczny, więc why not.

Wesoło tam mają w tej Ameryce, nie powiem.
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

23-09-2025, 19:05

Żwirek i Muchomorek pisze:
To jeszcze na deser:

Obrazek

(autentyk, tzn. zobaczyłem gdzieśtam, ale screen zrobiłem sam z twittera). Myślałem, żeby dać do onkologii, bo tam w sumie bardziej pasuje, ale temat o polityce jest zazwyczaj bardziej onkologiczny, więc why not.

Właśnie wszystko idzie w dobrym kierunku. Może zestawią Nawrockiego z Trudeau i wyjdzie szydło z worka.
Mam prawo reagować.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-09-2025, 23:03

Żwirek i Muchomorek pisze:
To jeszcze na deser:

Obrazek

Clown World wjechał na pełnej :yes:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup

25-09-2025, 14:19

Sąd w Paryżu skazał w czwartek byłego prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego na pięć lat więzienia w procesie dotyczącym nielegalnego finansowania kampanii wyborczej przy pomocy funduszy pochodzących z Libii. Sąd oczyścił Sarkozy'ego z zarzutu korupcji, ale uznał go za winnego udziału w zmowie.

Sąd uznał, że w 2006 r. do Francji dotarły fundusze z Libii, jednak nie da się uzasadnić twierdzeń, że te pieniądze zasiliły kampanię wyborczą. Uznał zarazem, że były prezydent dopuścił się przestępczej zmowy i pozwolił swym bliskim współpracownikom na kontakt z przedstawicielami Libii w celu zabiegania o uzyskanie funduszy.

Sąd orzekł wyrok z odroczeniem wykonania, nie później niż w ciągu miesiąca Sarkozy zostanie wezwany do prokuratury, która wyznaczy mu datę osadzenia — podała agencja AFP. Odwołanie się od wyroku nie zawiesi tej decyzji.
Sarkozy z zarzutami

Według aktu oskarżenia Sarkozy miał przyjąć od Kadafiego około 50 mln euro w gotówce — kwotę dwukrotnie wyższą niż dozwolony wówczas limit finansowania kampanii wyborczej, wynoszący 21 mln euro. We Francji fundusze na kampanię mogą pochodzić tylko od obywateli bądź rezydentów tego kraju.

(...)
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/byly-p ... du/kcvpw2l

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

25-09-2025, 16:31

nicram pisze:
22-09-2025, 20:51
mad pisze:
Złodzieju. Spójrz na 100 afer pisu. Z której dostałeś frukty kanalio? http://100aferpis.pl/
To trochę śmieszne, że kanalia nazywa kogoś kanalią. Jesteś zjebie zwolennikiem dosłownego mordowania przeciwników politycznych i gardzę tobą, śmieciu.

Z tobą nie ma co polemizować, jesteś ślepo zapatrzony w Tuska i jego ekipę. Sam kiedyś napisałeś, że jesteś fanbojem tego gościa.

Ja PiSu nie idealizuję, ale już kilka lat temu pisałem, że to po prostu mniejsze zło, bo tak - każda władza to mafia.

Podobnych linków w obie strony można wklejać mnóstwo.

Jesteś takim debilem, że nie potrafisz mówić własnymi słowami. Walisz zbitkami jak cepem: PiS, Konfa to wg ciebie złodzieje i onuce. Nie musisz wtedy myśleć, gdy piszesz te bzdury.
Mógłbym ci zrobić wykład o tym, jak wielkim ruskim trollem jest twój idol podobnie jak jego mocodawcy w chylącej się ku upadkowi UE. Ale jesteś za głupi na to.

Wyjdź z bańki, rozejrzyj się po okolicy, popatrz na twarde dane. Tusk to zjeb prowadzący Polskę ku zagładzie. Robi wszystko, żeby rozpierdolić finanse i doprowadzić do wariantu greckiego, aby w Polsce ustanowić swego rodzaju unijny zarząd komisaryczny. Jako niemiecki namiestnik byłby z tego zadowolony. Agencje ratingowe coraz gorzej wypowiadają się o perspektywach Polski, Bodnar z byle pierdołą leciał do TSUE po wykładnię. Nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak bardzo Niemcy gardzą Tuskiem, który jest tylko ich pionkiem. Podobnie jak ty jesteś tylko śmieciem.

Parę przykładów zaprzaństwa tuskowej ekipy z ostatnich dni. Żeby było okrągło, podam tylko 10 przykładów, ale takich kwiatków jest mnóstwo:

- Co odpierdolił Bosacki w ONZ? Dlaczego skłamał i dał ruskim paliwo to szerzenia propagandy?

- Dlaczego rządowa PAP zmieniła słowa Trumpa tak, aby siać dezinformację?

- Dlaczego "dyplomaci" ryżego "otworzyli" list Trumpa do Nawrockiego?

- Po co Tusk się ciągle upiera aby degenerat Klich był ambasadorem w USA?

- Po co oddaliśmy obsługę nadbrzeża w Gdyni Szwedom, skoro polskie konsorcjum złożyło lepszą ofertę? No i chyba lepiej, aby polska infrastruktura była w polskich rękach? A może jednak nie, bo to faszyzm? Gdy PiS słusznie mówił o repolonizacji gospodarki i przeprowadzał ją, to właśnie był wyzywany od faszystów - a gdy tę narrację przejął Tusk, to jest to tylko ściema?

- Dlaczego premierem ma być największy kłamca i populista w historii polskiej polityki? Nic nie przebije przedwyborczych 100 konkretów i niedawnych 58 priorytetów (w ogóle może być ich aż tyle? To ma sens?). Ten koleś kłamie nawet, gdy śpi.

- Dlaczego ryży z automatu godzi się na wszystko, co każą Niemcy? Czy ty kanalio sam jesteś Niemcem i ci się to podoba, czy jesteś śmieciem bez honoru? Praktycznie wstrzymaliśmy budowę elektrowni atomowych, zamknęliśmy przydatną dla gospodarki regulację Odry, będziemy od Szwabów kupować wiatrakowy złom i w perspektywie zużyte elektryczne auta. Koleje mają bez sensu jeździć 350 km/h, żeby trzeba było tabor kupić od Niemców, bo przecież nie może go produkować polska faszystowska firma, co nie?

- Po co ustawicznie forsuje się cenzurę? Czy nie widzicie, że pod pozorem walki z dezinformacją i tzw. mową nienawiści rządzące skurwiele chcą zainstalować coś na wzór systemu jednopartyjnego albo takiego z partiami satelickimi? Urzędasy rządowe mają decydować, które informacje zablokować? I wy się cieszycie z tego, serio? Przecież prędzej czy później to uderzy także w was, bo rewolucja swoje dzieci zjada... zawsze.

- Co z tą żenującą rekonstrukcją rządu? Rząd Tuska jest najliczniejszy, najbardziej rozpasany w historii. A co było zapowiadane w kampanii? Może się jeszcze okazać, że po rekonstrukcji rząd będzie jeszcze liczniejszy.

- Czy nie uważacie, że ładowanie coraz to nowych miliardów w instytucję/firmę znajdującą się w fazie likwidacji to po prostu kryminał?

Tak można by wymieniać w nieskończoność zdrady, zaprzaństwa i nieudacznictwa rządu tego degenerata Tuska, ale czy do kretynów głosujących na niego coś dotrze? Porównajcie sobie wagę tych problemów, które zasygnalizowałem z debilnymi wklejkami trupa.
ODPOWIEDZ