Swoją drogą, dlaczego YT tak wysoko to pozycjonuje, że się na "karcie głównej" pojawia? /Może dlatego, że to z 0,5 mln ludzi ogląda?/
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
nawet ja nie oglądam takich rzeczyhcpig pisze: ↑21-09-2025, 17:48Śledzę tylko od czasu do czasu jaką propagandę starają się sączyć Polakom quality ruskie trolle jak Sykulewicz Sykutin albo Piekielnik, poziom Dr. Dre P****e i Dresiary to dla forumowiczów głosujacych na Konfę, łykąjących i nawet tu wklejających przekazy swoich zadeklarowanych idoli jako prawdy objawione.
Trzecia płyta Laaz Rockit, again.
Zbierać jak Sumliński na Jedwabne. 800 tys. na kłamstwie, nienawiści do Żydów i naiwności Polaków
Ponad 800 tys. zł zebrał prawicowy autor Wojciech Sumliński na działalność związaną z podważaniem prawdy historycznej o pogromie Żydów w Jedwabnem. Nie wiadomo, na co dokładnie poszły te pieniądze. Część zbiórek zniknęła z sieci, a Sumliński dotychczas nie zrobił tego, do czego się w nich zobowiązał. Wciąż można mu jednak wpłacić pieniądze na budowę pomnika na działce, która do niego nie należy.
magazyn
- Internetową zbiórkę Wojciecha Sumlińskiego na zakup działki w Jedwabnem i postawienie na niej pomnika wsparło niemal cztery tysiące osób.
- TVN24+ i Wirtualna Polska potwierdziły w kilku źródłach, że Sumliński nie jest właścicielem ziemi, której dotyczy zbiórka i zapowiadane na niej akcje.
- Sprawą "pomnika" w Jedwabnem zajmuje się Prokuratura Okręgowa w Łomży.
(...)
- W pewnych kręgach antysemityzm stał się paliwem do budowania kariery i zarabiania pieniędzy. Dr Mirosław Tryczyk, badacz Zagłady, komentuje: - W internecie brylują "kłamcy jedwabieńscy".
Od plagiatu do manipulacji
Wojciech Sumliński pracował w mediach od lat 90., ale od dawna jest poza głównym obiegiem. W 2016 r. Jakub Korus z "Newsweeka" ujawnił, że w książce "Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego" Sumliński w ponad 30 miejscach przepisał całe fragmenty z kryminałów Alistaira MacLeana oraz Raymonda Chandlera, a także całe zdania z powieści Johna Steinbecka, Mitcha Alboma czy Paulo Coelho.(..)
Z kolei Ewa Winnicka zarzuciła mu, że splagiatował w "Słowie Podlasia" fragment jej reportażu z tygodnika "Polityka".
Na fanach Sumlińskiego te zarzuty nie robiły wrażenia. Oglądają jego filmy na YouTube, wspierają zbiórki i kupują książki. Ta o Komorowskim trafiła na listy bestsellerów - sprzedało się ponad 150 tys. egzemplarzy. Sam Sumliński w przesłanym nam mailu chwali się, że sprzedał blisko półtora miliona książek.
Prawicowy autor radzi sobie więc świetnie poza głównymi redakcjami. Jego sympatykom nie przeszkadzają plagiaty, teorie spiskowe i powielanie faktów sprzecznych z wiedzą naukową. Przykład? W kwietniu 2021 r. opublikował film "Spowiedź ratownika", w którym anonimowa postać mówiąca zmienionym głosem, podważała dane dotyczące pandemii COVID-19. Po miesiącu, gdy już nawet Ministerstwo Zdrowia wytknęło kłamstwa i manipulacje w nagraniu Sumlińskiego, YouTube je usunął. Ale wcześniej obejrzało je 2,5 mln ludzi. Autor zapowiedział drugą część "Spowiedzi ratownika". Nie opublikował jej nigdy.
(...)
dr Dre Pizde drze pizde, treść nieistotna, towarzyszu xD
Amebo umysłowa. Przestań oglądać Republikę. Nikt w historii nie kradł jak pis. Deal with it. Sam musisz być złodziejem albo kanalią że tak ich popierasz. Nie można być aż tak głupim, chociaż, może można?mad pisze: ↑22-09-2025, 20:05Mam nadzieję, że platfusy trafią w końcu za kratki. Po znajomości zamknęli sprawy konia i kopertowego, a wczoraj po części zegarkowego łapówkarza. Pewnie poniższa sprawa też będzie skręcona:
https://wiadomosci.wp.pl/prokuratura-na ... 702265984a
Ciekawe, dlaczego matoły pokroju nicrama i trupa - tacy wyczuleni na malwersacje PISu jakoś tak pominęli aferę KPO (koryto platformy obywatelskiej), gdzie złodziejstwo i marnotrawstwo kasy jest gigantyczne.
Obecna władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
Złodzieju. Spójrz na 100 afer pisu. Z której dostałeś frukty kanalio? http://100aferpis.pl/
fixed, tatkumad pisze: Każda władza to mafia, trzeba być debilem, żeby tego nie widzieć.
Właśnie wszystko idzie w dobrym kierunku. Może zestawią Nawrockiego z Trudeau i wyjdzie szydło z worka.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑23-09-2025, 15:38To jeszcze na deser:
(autentyk, tzn. zobaczyłem gdzieśtam, ale screen zrobiłem sam z twittera). Myślałem, żeby dać do onkologii, bo tam w sumie bardziej pasuje, ale temat o polityce jest zazwyczaj bardziej onkologiczny, więc why not.
Wesoło tam mają w tej Ameryce, nie powiem.
Clown World wjechał na pełnejŻwirek i Muchomorek pisze: ↑23-09-2025, 15:38To jeszcze na deser:
(autentyk, tzn. zobaczyłem gdzieśtam, ale screen zrobiłem sam z twittera). Myślałem, żeby dać do onkologii, bo tam w sumie bardziej pasuje, ale temat o polityce jest zazwyczaj bardziej onkologiczny, więc why not.
Wesoło tam mają w tej Ameryce, nie powiem.
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/byly-p ... du/kcvpw2lSąd w Paryżu skazał w czwartek byłego prezydenta Francji Nicolasa Sarkozy'ego na pięć lat więzienia w procesie dotyczącym nielegalnego finansowania kampanii wyborczej przy pomocy funduszy pochodzących z Libii. Sąd oczyścił Sarkozy'ego z zarzutu korupcji, ale uznał go za winnego udziału w zmowie.
Sąd uznał, że w 2006 r. do Francji dotarły fundusze z Libii, jednak nie da się uzasadnić twierdzeń, że te pieniądze zasiliły kampanię wyborczą. Uznał zarazem, że były prezydent dopuścił się przestępczej zmowy i pozwolił swym bliskim współpracownikom na kontakt z przedstawicielami Libii w celu zabiegania o uzyskanie funduszy.
Sąd orzekł wyrok z odroczeniem wykonania, nie później niż w ciągu miesiąca Sarkozy zostanie wezwany do prokuratury, która wyznaczy mu datę osadzenia — podała agencja AFP. Odwołanie się od wyroku nie zawiesi tej decyzji.
Sarkozy z zarzutami
Według aktu oskarżenia Sarkozy miał przyjąć od Kadafiego około 50 mln euro w gotówce — kwotę dwukrotnie wyższą niż dozwolony wówczas limit finansowania kampanii wyborczej, wynoszący 21 mln euro. We Francji fundusze na kampanię mogą pochodzić tylko od obywateli bądź rezydentów tego kraju.
(...)
To trochę śmieszne, że kanalia nazywa kogoś kanalią. Jesteś zjebie zwolennikiem dosłownego mordowania przeciwników politycznych i gardzę tobą, śmieciu.nicram pisze: ↑22-09-2025, 20:51Złodzieju. Spójrz na 100 afer pisu. Z której dostałeś frukty kanalio? http://100aferpis.pl/