Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
Re: Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Witajcie,
Tym razem potrzebuje porady w sprawie głośników.
Do jakiej muzy to wiadomo, ale głównym wyznacznikiem jest wielkość. Mam biurko 110x60, i czasem mam już zwyczajnie dość słuchania na słuchawkach. Fajnie by było puścić sobie muzę na cały pokoik. Inwestować w jakieś małe pierdoleczki, czy lepiej jakieś mini zestawy z radiem, stremem itd ( np. sonoro Elite)
Dzięki!
Do jakiej muzy to wiadomo, ale głównym wyznacznikiem jest wielkość. Mam biurko 110x60, i czasem mam już zwyczajnie dość słuchania na słuchawkach. Fajnie by było puścić sobie muzę na cały pokoik. Inwestować w jakieś małe pierdoleczki, czy lepiej jakieś mini zestawy z radiem, stremem itd ( np. sonoro Elite)
Dzięki!
-
- weteran forumowych bitew
Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Dzięki!

-
- zaczyna szaleć
Co do wielkości to powiedzmy że około 5m2. Do czego podpiąć? Generalnie chodzi o głośniki aktywne żeby podpiąć telefon i tyle.helpme pisze: ↑23-04-2023, 14:00Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Dzięki!![]()
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
...to napisz krótko... "chcę podpiąć telefon, do słuchania na kiblu " XDKetler pisze: ↑23-04-2023, 16:25Co do wielkości to powiedzmy że około 5m2. Do czego podpiąć? Generalnie chodzi o głośniki aktywne żeby podpiąć telefon i tyle.helpme pisze: ↑23-04-2023, 14:00Ważniejsza niż wymiary biurka byłaby wielkość pomieszczenia i do czego chcesz to podpiąćKetler pisze: ↑23-04-2023, 12:33Witajcie,
Dzięki!![]()
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- zaczyna szaleć
-
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Pany! Chcę głośnik bluetooth w budżecie tysiaka z kawałkiem. Miałem JBL Xtreme 2, ale na mój gust za bardzo przymulone, zbasowane brzmienie. Polecicie coś?
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
polecam sprawdzić HOUSE OF MARLEY
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dzięki. Sprawdziłem ale finalnie zdecydowałem się na głośnik przewodowy z wifi. Firma audiopro bodajże, modelu nie pamiętam, ale później sprawdzę. Porównywałem z tym House of Marley największym modelem i różnica naprawdę duża, szczególnie przy ostrym, ciężkim metalu. Tysiaka dałem za niego, czyli mniej niż myślałem że dam i dostałem jakość dźwięku jakiej się nie spodziewałem więc jest dobrze. Zobaczymy tylko jeszcze jak się sprawdzi w domu a nie w sali odsłuchowej.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Audio pro C5. Bardzo zadowolony jestem. Dla mnie do słuchania w domu więcej niż wystarczający. Przy odpaleniu na maksa zdecydowanie przekracza dobrosąsiedzkie normy głośności. Bas ładnie słychać i nie jest to wszystko tak zamulone jak na dżejbielu. Jest przy tym klarownie i przestrzennie a ostry metal nie zamienia się w mulistą papkę. Cena podobna ale różnica drastyczna. Minus taki że nie podłączę po wifi tylko przez niebieski ząb, ale szczerze mówiąc nie wiem czy różnicę bym usłyszał.
-
- postuje jak opętany!
Ja skorzystałem ze zniżki jaką oferowała firma w której pracuję na sprzęt JBL i kupiłem dwie sztuki takich głośników Bluetooth:

Spięte w parę w trybie stereo bardzo fajnie grają.
Jestem teraz na święta w odwiedziny u rodziny w Polsce i na takie okazje nadają się idealnie. Można je łatwo zabrać i ustawić gdziekolwiek.
W domu zaś korzystam z głośników Audio Pro A26 i te stoją jeszcze kilka półek wyżej brzmieniowo, bardzo je sobie uważam.

Spięte w parę w trybie stereo bardzo fajnie grają.
Jestem teraz na święta w odwiedziny u rodziny w Polsce i na takie okazje nadają się idealnie. Można je łatwo zabrać i ustawić gdziekolwiek.
W domu zaś korzystam z głośników Audio Pro A26 i te stoją jeszcze kilka półek wyżej brzmieniowo, bardzo je sobie uważam.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
No ja miałem dżejbiela extreme2 dotychczas, ale jednak mocno ma przymulone i przebasowane brzmienie. Różnica między nim a audiopro c5 w tej samej cenie praktycznie to niebo a ziemia. Jednakże ten audiopro ma trochę za mocno wyeksponowane niskie i wysokie tony a środek nieco schowany, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Jak na takie małe coś i tak brzmi zaskakująco potężnie.
Jak będę miał jeszcze kiedyś za dużo pieniądzów to może i drugi dokooptuję, może jakiś odtwarzać na cede czy czarne pyty? Się zobaczy.
Jak będę miał jeszcze kiedyś za dużo pieniądzów to może i drugi dokooptuję, może jakiś odtwarzać na cede czy czarne pyty? Się zobaczy.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Moje audiofilsko- weteranski Iriverek zaczyna skrzypiec, nie chce mi sie wymieniac kolejnego dysku....co teraz jest fajnego o tych parametrach? O wgraniu Rockboxa nie marze nawet, podobo jakies iBasso w miare ogarnia te tematy?
woodpecker from space
- Mol
- zahartowany metalizator
panowie, podpowiedzcie/doradzcie, potrzebuje jakis odbiornik bluetooth tak aby podlaczyc go do starego amplitunera pod wejscie aux, aby moc po prostu sluchac z telefonu/tabletu czasem. Absolutnie nie jestem audiofilem wiec wiem mniej wiecej z jaka jakoscia przyjdzie mi sie mierzyc. Szukam czegos o dobrym stosunku cena-jakosc, producent obojetny. Go!
-
Od lat używam ProJect Bluetooth Box S i sobie chwalę. Widzę, że teraz jest wersja S2...
-
- w mackach Zła
Pytanie jeszcze aktualne? Ma grać tylko z wbudowanej pamięci czy mieć też streaming? Bezprzewodowo czy przewodowo? Jaki budżet?Triceratops pisze: ↑03-05-2025, 22:08Moje audiofilsko- weteranski Iriverek zaczyna skrzypiec, nie chce mi sie wymieniac kolejnego dysku....co teraz jest fajnego o tych parametrach? O wgraniu Rockboxa nie marze nawet, podobo jakies iBasso w miare ogarnia te tematy?
-
- w mackach Zła
Ja ze swojej strony na podstawie doświadczenia i mając na uwadze dobrą relację cena-jakość polecam xDuooMol pisze: ↑11-09-2025, 15:20panowie, podpowiedzcie/doradzcie, potrzebuje jakis odbiornik bluetooth tak aby podlaczyc go do starego amplitunera pod wejscie aux, aby moc po prostu sluchac z telefonu/tabletu czasem. Absolutnie nie jestem audiofilem wiec wiem mniej wiecej z jaka jakoscia przyjdzie mi sie mierzyc. Szukam czegos o dobrym stosunku cena-jakosc, producent obojetny. Go!
https://allegro.pl/uzytkownik/BigMaras/ ... oth-309133
- Triceratops
Tylko pamiec, ot takie do lesnych spacerow jak dogladam czy mi chuje drzew nie ukradli. Stare Ibasso dx80 mnie nawet interesowalo ale chetnie wyslucham, Budzet nieistotny ale nie mam pierdolca na tym punkcie, Ten iRiver z Rockboxem w pelni mnie zadowalalElhaz_77 pisze: ↑12-09-2025, 09:18Pytanie jeszcze aktualne? Ma grać tylko z wbudowanej pamięci czy mieć też streaming? Bezprzewodowo czy przewodowo? Jaki budżet?Triceratops pisze: ↑03-05-2025, 22:08Moje audiofilsko- weteranski Iriverek zaczyna skrzypiec, nie chce mi sie wymieniac kolejnego dysku....co teraz jest fajnego o tych parametrach? O wgraniu Rockboxa nie marze nawet, podobo jakies iBasso w miare ogarnia te tematy?
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Jakich słuchawki używasz?
- Triceratops
Kilka par KZ na kablu, jakie to ma znaczenie?
woodpecker from space