III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

Re: III Wojna Światowa

12-09-2025, 08:46

Ascetic pisze:
12-09-2025, 08:40
Ej, myślisz, że to ma dla kogoś wartość informacyjną, że oglądasz pisowską szczekaczkę? Wartość będzie mieć, jak dorzucisz co jeszcze oglądasz. Będzie wiadomo co kształtuje umysły, co leci w pakiecie, u osób, które akceptują ten kanał, styl jego, chamskie wpisy tego człowieka, generalnie zpsienie mediów, ich psucie, które chyba jest jednym z jego celów.

Uważasz też, że ludzie mają czas tutaj na kilkugodzinne listowanie tego, kiedy i w jakich okolicznościach zamiast podejmować afery pisowskie, na swoim kanale, które akurat w danym momencie stały się medialne, kręcili materiały o PO albo
opiniowanie zapraszaniu na kanał miejskiego Dudy albo tego co wyprawiał stanowski w trakcie kampanii wyborczej albo …

Oczywiście co kto ogląda, czego się nie wstydzi to jego brocha. Takie czasy.
KZ nie istniał za rządów PiS więc nie bardzo ma co podejmować, skoro teraźniejszość aż nadto dostarcza aktualnych tematów. Za 2 lata przekonamy się, czy to "pisowska szczekaczka".
Z wpisami Stanowskiego nie mam najmniejszego problemu, rzeczy należy nazwać po imieniu. Styl może mi się nie podobać, ale liczy się meritum.
Nie mam problemu z Dudą w KZ. Nie interesuje mnie, nie będę oglądał.
A to "co wyprawiał Stanowski w trakcie kampanii wyborczej" oceniam na bdb.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-09-2025, 08:51

nicram pisze:
12-09-2025, 08:41
RippingHeadache pisze:
12-09-2025, 08:25
Moje pytanie w zasadzie było retoryczne i ruskim trollem Stanowskiego może nazwać tylko ktoś, kto nie ogląda KZ. Stanowski jest bowiem jawnie antyrosyjski a KZ jest jawnie proukraiński.
"Pisowska szczekaczka" to także nietrafna diagnoza. Kanał patrzy władzy na ręce, a że przy władzy jest kto jest, to stąd ryk, że jest opozycyjny, a że opozycją jest PiS... No ale widzę, żę pewnie niektórzy zakładając swój mały biznes medialny zrobiliby kopię TVN, TVPO czy innego onetu. Zróbcie, życzę takiemu (kolejnemu) konceptowi powodzenia na rynku.
Natomiast nie da się zaprzeczyć, że KZ ma przechył populistyczno-prawicowy, ja jednak nie mam z tym problemu. Nie muszę (wszystkiego) oglądać a jak coś obejrzę, to nie oznacza, że się z zawartymi poglądami zgadzam.
Fajnie. Szkoda, że poprzedniej władzy na ręce nie patrzył. Bo mu poprzednia władza płaciła suto, w milionach. A nie pamiętasz jak powielali ruskie fejki odnośnie pewnego zdjęcia?

Jak ktoś nie widzi elementarnych faktów, zna je, ale udaje, że ich nie ma, to szkoda czasu. Powielanie fejków, choćby tego z czekającymi politykami EU przed gabinetem jego pomarańczowości, który wyszedł z ruskiego źródła, to właściwie kompromitacja jest zamykająca rozmowę.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-09-2025, 08:54

RippingHeadache pisze:
Ascetic pisze:
12-09-2025, 08:40
Ej, myślisz, że to ma dla kogoś wartość informacyjną, że oglądasz pisowską szczekaczkę? Wartość będzie mieć, jak dorzucisz co jeszcze oglądasz. Będzie wiadomo co kształtuje umysły, co leci w pakiecie, u osób, które akceptują ten kanał, styl jego, chamskie wpisy tego człowieka, generalnie zpsienie mediów, ich psucie, które chyba jest jednym z jego celów.

Uważasz też, że ludzie mają czas tutaj na kilkugodzinne listowanie tego, kiedy i w jakich okolicznościach zamiast podejmować afery pisowskie, na swoim kanale, które akurat w danym momencie stały się medialne, kręcili materiały o PO albo
opiniowanie zapraszaniu na kanał miejskiego Dudy albo tego co wyprawiał stanowski w trakcie kampanii wyborczej albo …

Oczywiście co kto ogląda, czego się nie wstydzi to jego brocha. Takie czasy.
KZ nie istniał za rządów PiS więc nie bardzo ma co podejmować, skoro teraźniejszość aż nadto dostarcza aktualnych tematów. Za 2 lata przekonamy się, czy to "pisowska szczekaczka".
Z wpisami Stanowskiego nie mam najmniejszego problemu, rzeczy należy nazwać po imieniu. Styl może mi się nie podobać, ale liczy się meritum.
Nie mam problemu z Dudą w KZ. Nie interesuje mnie, nie będę oglądał.
A to "co wyprawiał Stanowski w trakcie kampanii wyborczej" oceniam na bdb.
Ale wiesz, że nie na tym polega dziennikarstwo? Robienie „nakładek” - jak afera w PiS, to wyszukiwanie tematów związanych z peo jest manipulacją.

Dodatkowo, o wymiarze ruskoprzyjaznym w sensie jątrzenia możnaby było też pogadać. Ja dzisiaj akurat nie mam czasu. Dopowiem tylko to, że teraz się okaże czy bardziej propisowy czy konfiarski on jest. Nalot dronów przynosi gadanie jednym głosem prze peo i pissss. Zobaczymy co teraz będzie urabiał psuj głów. Nowy materiał „plecak ewakuacyjny” wygląda mi na sianie paniki, gdzie polskie społeczeństwo okazało się spokojne i dojrzałe i ma centralnie wyjebane na kacapa, ale tutaj trzeba poczekać i się oceni jaka to skala ruskości jest.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

12-09-2025, 09:10

RippingHeadache pisze:
Wcześniej było "stan futbolu" i "kanał sportowy".
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

12-09-2025, 09:15

Za czasów Kanału Sportowego Stanowski robił dobrą robotę, np. kręcąc takie dokumenty, m.in. o aktoreczkach i influencerkach, które robiły w konia “dziennikarzy”. Obawiam się, że Stanowski z tamtych czasów zrobiłby taki dokument o Stanowskim z 2024/2025. Stał się postacią, z której kiedyś by się wyśmiewał i o której kręcił kompromitujące dokumenty. Stał się takim "dziennikarzem".

KZ przestałem oglądać po porankach i programie z Mazurkiem. Już abstrahując od polityki ... były tak krindżowe, że krew leciała z uszu. Słabe dad jokes.

Ogólnie mnie oszukał. Zapowiadał coś, co miało być przeciwwagą dla telewizji.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

12-09-2025, 10:12

Ascetic pisze:
Nowy materiał „plecak ewakuacyjny” wygląda mi na sianie paniki, gdzie polskie społeczeństwo okazało się spokojne i dojrzałe i ma centralnie wyjebane na kacapa, ale tutaj trzeba poczekać i się oceni jaka to skala ruskości jest.
Materiał o plecaku ewakuacyjnym musiałbym w tym tygodniu też na TVNie, bo sąsiadka-emerytka wczoraj mi o tym wspominała, a ona ogląda na zmianę TVN z TVN24, bo to stara, komunistyczna urzędniczka średniego szczebla.

edit: chociaż po wyborach może też oglądać TVP w stanie likwidacji, więc plecak ewakuacyjny był grany albo na TVN albo TVP.
Guilty of being right
electricwizard
rozkręca się

12-09-2025, 10:17

uglak pisze:
Ascetic pisze:
Nowy materiał „plecak ewakuacyjny” wygląda mi na sianie paniki, gdzie polskie społeczeństwo okazało się spokojne i dojrzałe i ma centralnie wyjebane na kacapa, ale tutaj trzeba poczekać i się oceni jaka to skala ruskości jest.
Materiał o plecaku ewakuacyjnym musiałbym w tym tygodniu też na TVNie, bo sąsiadka-emerytka wczoraj mi o tym wspominała, a ona ogląda na zmianę TVN z TVN24, bo to stara, komunistyczna urzędniczka średniego szczebla.

edit: chociaż po wyborach może też oglądać TVP w stanie likwidacji, więc plecak ewakuacyjny był grany albo na TVN albo TVP.
Prawak wierzący w każde słowo starej, komunistycznej urzędniczki średnitego szczebla... :tellmemore:
Świat się chyba kończy :nerd:
Хороший русский - мертвый русский.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-09-2025, 10:18

uglak pisze:
Ascetic pisze:

Dostrzegasz różnicę, w tym tę kontekstową, jak temat podejmuje minister MON, a typ przy którym za jakiś czas będzie głośniej wybrzmiewać pytanie skąd miał kasę na rozkręcenie medialnego biznesu (coś jak powracające pytanie z panem rydzykiem)?

z urzędu niejako
lys på slutten av lys
olgims
weteran forumowych bitew

12-09-2025, 10:41

Widzę, że trampek już nam wytłumaczył, że te ruskie drony to nam się wydawały :D
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
trup

12-09-2025, 10:48

taa... to takie fajerwerki na dożynkach w Kiernozi....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

12-09-2025, 10:51

electricwizard pisze:
uglak pisze:
Ascetic pisze:

Prawak wierzący w każde słowo starej, komunistycznej urzędniczki średnitego szczebla... :tellmemore:
ciekawe co na to starzy komunistyczni rodzice każdego szczebla...
Za dużo suszonej żurawiny...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

12-09-2025, 10:58

RippingHeadache pisze:
KZ nie istniał za rządów PiS więc nie bardzo ma co podejmować,
No bo wtedy Krzysiu jak sam przyznał nie interesował się polityką a dopiero teraz zaczął patrzeć rządowi na ręce jako obiektywny dziennikarz (w przerwie od powielania ordynarnych feujrów i manipulacji ofc.). Ale spokojnie - za dwa lata PiS wróci do władzy to Krzysiowi polityka dla odmiany się znudzi :hehehe:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

12-09-2025, 11:26

trup pisze:
electricwizard pisze:
uglak pisze:

Widzę, że Twoi rodzice też wśród beneficjentów słusznie minionego ustroju, więc przypomnę, że większość społeczeństwa wiele nie czerpała z mocno ograniczonego dobrobytu tamtych czasów.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

12-09-2025, 11:42

Dobra nie ma co się czepiać. Ten od cukierków, chyba jeszcze znajomków białoruskich kgb-istów jako ekspertów u siebie nie miał, jak w tvpzarublika.

Obrazek

Jakby się chciał ktoś dojebać, foto z wykopu podebrane, a nie z zaoglądania.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
trup

12-09-2025, 11:58

uglak pisze:
12-09-2025, 11:26
trup pisze:
electricwizard pisze:

Widzę, że Twoi rodzice też wśród beneficjentów słusznie minionego ustroju, więc przypomnę, że większość społeczeństwa wiele nie czerpała z mocno ograniczonego dobrobytu tamtych czasów.
no właśnie w tym rzecz, że... Ty nic nie widzisz.
Może patrzysz nie tam gdzie trzeba?
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-09-2025, 15:03

Michał Szułdrzyński: Donald Trump skomentował dronowy atak Rosji na Polskę. I nie jest to dobra wiadomość:
Trump jest lojalny. Ale bardziej niż wobec nas jest lojalny wobec Rosji. J.D. Vance wszak właśnie ogłosił, że Rosja jest zbyt bogata w złoża surowców, by się na nią obrażać i trzeba wrócić do handlowania z nią. A skoro tak, to ani wojna w Ukrainie, ani akty agresji wobec sojuszników nie powinny temu przeszkodzić. Co musieliby zrobić Rosjanie, by Trump stanął po naszej stronie? Bo – jak widać – dotychczasowe deklaracje bliskiego sojuszu z Polską mogą okazać się niewiele warte.
Lepiej bym tego nie ujął.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
ODPOWIEDZ