POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

Re: POlitykowanie

08-08-2025, 18:49

Pelson pisze:
08-08-2025, 18:33
Kiedyś na forum napisałem, że co jakiś czas powinno się w PL wyciągać na środek placu co bardziej zdeprawowane indywidua pośród polskich pracodawców i następnie dać ludziom dostęp do sznurka szafotu.
To jest ten moment.
Jestem naiwniakiem, w dodatku propaństwowym, wielokrotnie to podkreślałem, i takie odpierdole jak te z KPO wypierdalają mi żenadometr poza skalę.
Rzyg.
generalnie to w pierwszej kolejności powinno się zlikwidować interwencjonizm państwowy w gospodarkę, wtedy do takich aberracji by nie dochodzilo
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

08-08-2025, 18:52

Sgt. Barnes pisze:
08-08-2025, 14:52
Jakie wzmożenie w PiS, ja pierdolę. :toxic: Wystarczy jedno przypomnienie: fundusz "sprawiedliwości". Nie zmienia to faktu, że wszystkie partie polityczne dzielą się na tylko trzy kategorie: spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, fundacje rodzinne i zorganizowane grupy przestępcze.
A właściwie na jedną, ostatnią :pepe:
PO czy KO nie umie rządzić i nie umie w propagandę. PIS umie ruchać na kasę i robić wałki i tak to przełożyć, że im rośnie poparcie. Za swoje wałki powinni juz dawno siedzieć. Fundusz, Wille, kasa dla Rydzyka. Rozprowadzali kasę wszędzie i nic im się nie dzieje. PIS to religia i wierni. Wspiera ich też telewizja republika która ma propagandę w jednym palcu i grupy zwolenników. Religia, sekta whatever.

PIS i Duda złamali konstytucje już na samym początku m.in nie powołując 2 sedziow, powowali RMN wbrew konstytucji i nic się nie dzieje. PO probuje działać wg prawa, a PIS widzi, że ma odczynienia z cienkimi bolkami. Nawet kraść nie umieją jak PIS. 2027 to wygrana PIS, Konfy i Karola. W polityce polskiej trzeba być chujem i tyle. w PO za dużo kulturalnych ludzi, którzy biją się w swetrach, a nie w zonobijkach.

Co więcej jak do władzy dojdzie PIS to rozliczy PO za łamanie konstytucji w celach naprawy łamania konstytucji, której wg PIS sami nie złamali. ;)

Białe jest czarne, a czarne białe. Wg mnie tylko ten wspominany reset konstytucyjny i przyznanie, że wszystko się pojebalo, może coś naprawić.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

08-08-2025, 18:58

Tu u nas w kraju nic się nie zmienia od lat. Oczywiście lata świetlne mamy do takiej Ukrainy gdzie wszystko jest spaczone. Ale w Polsce też mamy co naprawiać.

Tak naprawdę te pieniądze z KO mamy w dupie. To sa żadne pieniądze.

Bardziej chodzi coś zobacz jak sa kuci - kurwa to szaleństwo które ma dać też do myślenia.

To sa głębsze historie. Gdzie brakuje normalizacji. O które kurwa ktoś starał się zawalczyć a ktoś skutecznie utapia.

To co powstało w naszych meandrach ośmiesza wielu ludzi.

Dlaczego od 16 lat np nie ma ustawy regulujacych pośredników odszkodowawczych, dlaczego KO tak aktywnie przejmuje firm z obrotem handlem i amunicja wykupując ich gdzie sami wiedzą że stosowanych pozwoleń w ciągu 3 lat nie dostaną?

Kto komu igra na nosie? Serio kogoś boli 500 tys(niecałe) na klub swingerski gdzieś nasza władza przepierdala dziesiątki milionów ma zmiany planów dla Ukraińskiego rządu? I to sie dzieje od początku wojny..litości
tomaszm

08-08-2025, 21:05

Triceratops pisze:
08-08-2025, 15:30
Leszke tez by poruchal w Lublincu xD
Obrazek

Bywałem po hotelach które do dziś mają się świetnie w władaniach rządu czasów Leszka Millera. Pralnie pieniędzy. I to tak kurwa bezczelne ze ręce opadają. Mają się świetnie.

A sporo widziałem
Tak takich nie widziałem.

Wstrzemięźliwość w wypowiedziach byłaby wskazana.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

08-08-2025, 21:14

i jest czysty, takie inwestycje to rozumiem ! (tłocznia płyt z metalem na zapleczu? xd)

Właściciel klubu swingersów zabiera głos. Na co poszły pieniądze z dotacji?

– Prowadzę działalność od 2007 r. Miałem knajpki, wcześniej była tu dyskoteka, dopiero po covidzie powstał tu klub swingersów – mówi "Faktowi" Rafał Kulejewski właściciel firmy. – Dotacja, o którą wystąpiłem, to właśnie pomoc pocovidowa na rozszerzenie działalności gospodarczej. Idea byłą taka, by zbudować "drugą nogę", tak by w razie kolejnego kryzysu można było się utrzymać – mówi przedsiębiorca. I jak wyjaśnia, za pieniądze z dotacji kupił maszynę do działalności metalurgicznej.

https://www.fakt.pl/pieniadze/klub-swin ... ze/fjwwr57
tomaszm

08-08-2025, 21:17

I bdbd mówi Kulej. Jest stary ciężko. :)

To ciężki biznes.
tomaszm

08-08-2025, 23:48

Tak zupełnie sczerze nienawidzę pychy. Ludzi silących się na kogoś kim nie są. Jakby kurwa nie można było podchodzić z dystansem. Nienawidzę ludzi pychych. Niestety dotyczy to każdych sfer. Lubię ludzi pewnych siebie ale nie pełnych pychy.

Wierz jak to jest dzisiaj jest politykiem ,może w rządzie siedzieć, ale po powrocie będzie małym żuczkiem. Ludzie pewni się nie zmieniają co tworzą polską przedsiębiorczość i mogą/będą rozliczać. Z całym namaszczeniem inwentarza.
ODPOWIEDZ