Obie znane, lubiane (zwłaszcza Dreamland) i przeczytane po forumowych rekomendacjach. Książka o Sacklerach mnie troche przytłoczyła. Raz, że to jednak spora kniga i ilość szlamu wytworzonego przez Purdue opisanego w książce sprawiła, że przez moment miałem lekki kryzys psychiczny. Dwa- że czasem odnosi się wrażenie, że tomiszcze wyeowoluowało z artykułów gazetowych, stąd pewne powtórzenia i wartkość narracji trochę siada.
Z okołomedycznych obszarów, jak ktoś nie zna, a chce czegoś co czyta się lekko, pomimo tematu czarnego jak nomen-omen smoła: Thorwald i jego "Stulecie Chirurgów" oraz "Ginekolodzy". Też warto.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
dziękiPelson pisze: ↑07-08-2025, 20:55Obie znane, lubiane (zwłaszcza Dreamland) i przeczytane po forumowych rekomendacjach. Książka o Sacklerach mnie troche przytłoczyła. Raz, że to jednak spora kniga i ilość szlamu wytworzonego przez Purdue opisanego w książce sprawiła, że przez moment miałem lekki kryzys psychiczny. Dwa- że czasem odnosi się wrażenie, że tomiszcze wyeowoluowało z artykułów gazetowych, stąd pewne powtórzenia i wartkość narracji trochę siada.
Z okołomedycznych obszarów, jak ktoś nie zna, a chce czegoś co czyta się lekko, pomimo tematu czarnego jak nomen-omen smoła: Thorwald i jego "Stulecie Chirurgów" oraz "Ginekolodzy". Też warto.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Troche w klimacie "Chirurgow" jest tez ta ksiazka, cegluwa ponad 600 stron ale ciekawa w chuj, opisy "chirugii totalnej" mocne w chuj. robiono z ludzi pokraki zeby "uratowac przed rakiem".....no i smuteczek jednak pozostaje, ze to gaz musztardowy byl......Pelson pisze: ↑07-08-2025, 20:55Obie znane, lubiane (zwłaszcza Dreamland) i przeczytane po forumowych rekomendacjach. Książka o Sacklerach mnie troche przytłoczyła. Raz, że to jednak spora kniga i ilość szlamu wytworzonego przez Purdue opisanego w książce sprawiła, że przez moment miałem lekki kryzys psychiczny. Dwa- że czasem odnosi się wrażenie, że tomiszcze wyeowoluowało z artykułów gazetowych, stąd pewne powtórzenia i wartkość narracji trochę siada.

Cesarz wszech chorób został także uznany za jedną z dziesięciu najlepszych książek 2010 roku przez „The New York Times Book Review”, magazyn „TIME” zaliczył go do stu najważniejszych książek stulecia, zaś „The New York Times” do stu najlepszych książek non-fiction wszechczasów.
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
O, zanabędę drogą kupna, dzięki. Ciekawy zbieg okoliczności w sumie, bo właśnie skończyłem czytać "Butchera" Joyce Carol Oates, gdzie główny bohater idealnie pasuje do Twojego opisu, więc polecanka będzie pasować jak ulał do rozpoczętego wątku. Tytułowy Rzeźnik to XIX wieczny chirurg, który właśnie robił z kobiet pokraki w imię postepu nauki i surowej kalwinistycznej moralności. Gdyby ktoś chciał kupić- to jest powieść gotycka. Fikcja, a nie reportaż. I nie polecam, czytało się średnio.Triceratops pisze: ↑07-08-2025, 21:07Troche w klimacie "Chirurgow" jest tez ta ksiazka, cegluwa ponad 600 stron ale ciekawa w chuj, opisy "chirugii totalnej" mocne w chuj. robiono z ludzi pokraki zeby "uratowac przed rakiem".....no i smuteczek jednak pozostaje, ze to gaz musztardowy byl......Pelson pisze: ↑07-08-2025, 20:55Obie znane, lubiane (zwłaszcza Dreamland) i przeczytane po forumowych rekomendacjach. Książka o Sacklerach mnie troche przytłoczyła. Raz, że to jednak spora kniga i ilość szlamu wytworzonego przez Purdue opisanego w książce sprawiła, że przez moment miałem lekki kryzys psychiczny. Dwa- że czasem odnosi się wrażenie, że tomiszcze wyeowoluowało z artykułów gazetowych, stąd pewne powtórzenia i wartkość narracji trochę siada.
Cesarz wszech chorób został także uznany za jedną z dziesięciu najlepszych książek 2010 roku przez „The New York Times Book Review”, magazyn „TIME” zaliczył go do stu najważniejszych książek stulecia, zaś „The New York Times” do stu najlepszych książek non-fiction wszechczasów.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Destro
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła
Mam to w wersji starej, spolszczonej tm-semic
rety kiedy to bylo, dostalem chyba na gwiazdke. Swietny komiks.
- Destro
- postuje jak opętany!
Jestem rocznik 83 i pamiętam doskonale jak w Kiosku Ruch'u kupowałem ten rzeczony komiks Mega Marvel Ghost Rider. Była to mocno okrojona wersja. Tutaj mamy ponad 524 strony

-
- w mackach Zła
To nie wiedzialem, ze az tak ta histories odchudzili; gdzie zanabyles pelniaka? Rynek wtorny? Wersja oryginalna eng?
Mam tez z tych mega marvelowskich wydan Ghost Rider 2099 - fajny wprowadzonko do techno horroru.
No a ogolem to z tych wszystkich wydan grubych zdecydowanie wybijaly sie imo dwie pozycje - Weapon X oraz Batman Venom.
Mam tez z tych mega marvelowskich wydan Ghost Rider 2099 - fajny wprowadzonko do techno horroru.
No a ogolem to z tych wszystkich wydan grubych zdecydowanie wybijaly sie imo dwie pozycje - Weapon X oraz Batman Venom.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

nie zwrocilbym na to uwagi gdyby nie fakt, ze jedna z osob polecajacych te ksiazke jest sam Alan Watts....
stare i zupelnie inaczej napisane niz wspolczesne ksiazki
woodpecker from space
- tomekw48
- w mackach Zła
Alana Wattsa podziwiasz, a mnie nie rozumiesz...Triceratops pisze: ↑09-08-2025, 18:18
nie zwrocilbym na to uwagi gdyby nie fakt, ze jedna z osob polecajacych te ksiazke jest sam Alan Watts....
stare i zupelnie inaczej napisane niz wspolczesne ksiazki
Śmieszne to

Ciekawe na ile to Twój image internetowy, a na ile faktycznie jesteś uduchowiony? Bo z rozmów ze mną wynika, że jesteś prostakiem.
Jesteś wersją beta chata GPT 1. Chociaż i to jest za dużo powiedziane. Jesteś typowym niewolnikiem systemu.
Slaves shall serve!!!
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Destro
- postuje jak opętany!
Normalnie kupione, wersja polska. Wydawnictwo Mucha Comics, tam zakupisz.Maruder pisze: ↑09-08-2025, 15:30To nie wiedzialem, ze az tak ta histories odchudzili; gdzie zanabyles pelniaka? Rynek wtorny? Wersja oryginalna eng?