Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Takiego podszywającego się pod ejtisowe anarchopunkowanie, anarcho-punka słuchałem wczoraj. Betonwelt, znaczy co znaczy, z języka wiadomo jakiego. Miejskie to to nie jest, zimne raczej tak, nabijkowo perkusyjnie bardziej staroszkolnie post-punkowo, zgrzytliwość i ponakładanie gitar to mnie się kojarzy dla odmiany z deathrockiem, np. takim kalifornijskim. Jakby to hujowo nagrać, myślę, że można by było uznać, że to jakieś wykopalisko jest.
Dla lubiących takie mocno niszowe granie, osadzone w bardzo wąskiej estetyce muzycznej, jak np. nagrobek, jak znalazł.
Ja oczywiście też lubuję sie w tym brzdąkaniu. Zresztą uważam, że tak ... zresztą. Ważne, że jak nawet wychodzą, ze 3-5 płyty tak rozegrane, a są jakościowo nie odbiegające od tego co się tłukło w większej skali 40 lat temu. Mi styka te kilka nagrywek rocznie, jestem kontent, jak tak to przeniesione w czasie jest.
Dla lubiących takie mocno niszowe granie, osadzone w bardzo wąskiej estetyce muzycznej, jak np. nagrobek, jak znalazł.
Ja oczywiście też lubuję sie w tym brzdąkaniu. Zresztą uważam, że tak ... zresztą. Ważne, że jak nawet wychodzą, ze 3-5 płyty tak rozegrane, a są jakościowo nie odbiegające od tego co się tłukło w większej skali 40 lat temu. Mi styka te kilka nagrywek rocznie, jestem kontent, jak tak to przeniesione w czasie jest.
lys på slutten av lys
- tomekw48
- w mackach Zła
Ja zapoznaję się pierwszy raz z tym płyciwem.
I podobać mi się. Takie mroczne to.

I podobać mi się. Takie mroczne to.

Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- immortal69
- postuje jak opętany!
- Ascetic
Sungaze.
Mają kilka ładnych piosenek, które jak to w dreampopie, czy gaze z przedrostkiem jakim sie chce, sprawdzają sie nocą. Wokalnie może się kojarzyć jak Pani śpiewa, z pewnym zespołem ze Szkocji, gdzie to liderką była Pani Elizabeth. Nic wielkiego może, dla mnie odkrycie, które sobie raz na jakiś czas dozuje*. Takimi porami nocnymi najczęściej.
*Tym łatwiej się podaje, bo nie boją się zawieszeń gitarowych, lekko noiseowej zgrzytliwości, czyli tym samym nie jest to nieznośnie rozmemłane, rozlane, slodkopierdzące ani mdłe. Żywe to jest nawet jak wbijają we fruwającą psychodelię.
Mają kilka ładnych piosenek, które jak to w dreampopie, czy gaze z przedrostkiem jakim sie chce, sprawdzają sie nocą. Wokalnie może się kojarzyć jak Pani śpiewa, z pewnym zespołem ze Szkocji, gdzie to liderką była Pani Elizabeth. Nic wielkiego może, dla mnie odkrycie, które sobie raz na jakiś czas dozuje*. Takimi porami nocnymi najczęściej.
*Tym łatwiej się podaje, bo nie boją się zawieszeń gitarowych, lekko noiseowej zgrzytliwości, czyli tym samym nie jest to nieznośnie rozmemłane, rozlane, slodkopierdzące ani mdłe. Żywe to jest nawet jak wbijają we fruwającą psychodelię.
lys på slutten av lys
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Eeee, ale czemó chciales sprzedać, to bdb albume przecież. Jak bym miał to pewnie bym zostawił sobie. Chhba że bym sprzedał za spekulancko cenęTriceratops pisze: ↑21-07-2025, 20:04
chcialem je sprzedac ale po przesluchaniu jednak zostawie, ciongle mi robia
- Triceratops
Bo mam o wiele za duzo niz przykazane 350 i postanowilem troche przewietrzyc polki z tych dischordow, amrepow itp, i o ile sporo poszlo na odstrzal to Hoovera i Crownhate Ruin (czyli 2/3 Hoover) jednak zostawilem po paru odsluchach zostawici. Wypychsm rzeczy, ns ktore mi juz przeszlo, bo za duzo tego sie kurzyHarlequin pisze: ↑22-07-2025, 09:17Eeee, ale czemó chciales sprzedać, to bdb albume przecież. Jak bym miał to pewnie bym zostawił sobie. Chhba że bym sprzedał za spekulancko cenęTriceratops pisze: ↑21-07-2025, 20:04
woodpecker from space
- Harlequin
Podejslij jakąs liste z tytulami, stanamini cenami na priv, moze cos wezme (tylko cd)Triceratops pisze: ↑22-07-2025, 09:31Bo mam o wiele za duzo niz przykazane 350 i postanowilem troche przewietrzyc polki z tych dischordow, amrepow itp, i o ile sporo poszlo na odstrzal to Hoovera i Crownhate Ruin (czyli 2/3 Hoover) jednak zostawilem po paru odsluchach zostawici. Wypychsm rzeczy, ns ktore mi juz przeszlo, bo za duzo tego sie kurzyHarlequin pisze: ↑22-07-2025, 09:17Eeee, ale czemó chciales sprzedać, to bdb albume przecież. Jak bym miał to pewnie bym zostawił sobie. Chhba że bym sprzedał za spekulancko cenęTriceratops pisze: ↑21-07-2025, 20:04
- Triceratops
Cos tam popacze, jestem na etapie odsluchiwania po latach, kiedys kupowalem takie fajne alternatywne pismo Out Side i wszystko co tam bylo zbieralem, nie sprzedaje w celu zarobk, a tylko zeby poszlo na ludzi, ale widze, ze niektore maja niezle ceny, np Distorted Pony
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła
- TheDude
Helge to niesamowita postać. Muzyk, komik, aktor. Fajnie, że za mojego życia to poznałem.
-
- rasowy masterfulowicz