Matrix. Aktualizacja.
Bracia Wachowscy to teraz siostry. Nie - in law, tylko takie niebiologiczne, ale dla zmyłki, biologiczni.
-----------------------------------------------------------------
Ważne!! Info!! Dla każdego, kto lubi nieważne ważne info nieinfo.
Newsy filmowe
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Newsy filmowe
Poro
- Lukass
- zahartowany metalizator
Rozumiem argumentację, choć się z nią nie zgadzam. Film to film, nie jestem zwolennikiem intelektualnej paraolimpiady. Ale też nic nie stoi na przeszkodzie, żeby cieszyć się chujowym filmem, bo się spodobał. Byłbym w stanie wymienić przynajmniej kilkanaście tytułów.Triceratops pisze: ↑19-07-2025, 22:43Pytanie o tyle zasadne, bo uwazam, ze filmy na podstawie gier nie powinny byc oceniane w ogolnych kategoriach tylko wlasnie przez pryzmat gier. Street Fighter tez byl durny ale mial akurat klimat gry.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
Ale z gry, zwlaszcza z mordobicia ze szczatkowa fabula, a raczej tylko zarysami postaci typu "mnich zakonu lin quei, nienawidzi ScorpionA" (takie opisy byly w Secret Service), ciezko raczej stworzyc cos sensownego biorac pod uwage, ze na film pojdzie glownie fanbase a jedyne czego beda oczekiwac to prezentacja ciosow kazdej postaci w filmie. Te filmy sa skazane na szmirowatosc juz na starcie
woodpecker from space
- Lukass
Tak, wszystko się zgadza. Ale nie nazywajmy tych filmów dobrymi. Nie są dobre, są jedynie atrakcyjne dla jakiejś grupy odbiorców. I ja to przyjmuję. Ja się świetnie bawiłem na "Zombeavers". Naprawdę to rozumiem. Klan też jest atrakcyjny dla jakiejś grupy odbiorców, ale to nie znaczy, że jest dobry.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Triceratops
Ja mysle, ze caly czas sie obracamy w hierarchizacji filmow serii Mortal Kombat a tutaj jedynka wiedzie bezdyskusyjny prym. Nie oceniam tego w tej samej kategorii co Ojciec Chrzestny czy Czas Apokalipsy. Krotko mowiac oceniamy debilne filmy i wybieramy najlepszy z nich xD
woodpecker from space
- Lukass
Tak! I nadal, nie wygra tu film na podstawie gry. Ja osobiście wciąż stawiam na:Triceratops pisze: ↑19-07-2025, 23:23Ja mysle, ze caly czas sie obracamy w hierarchizacji filmow serii Mortal Kombat a tutaj jedynka wiedzie bezdyskusyjny prym. Nie oceniam tego w tej samej kategorii co Ojciec Chrzestny czy Czas Apokalipsy. Krotko mowiac oceniamy debilne filmy i wybieramy najlepszy z nich xD
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Już pisałem że obejrzałem po razie pierwszy nie w kinie w 1995 tylko jak wyszło na VHS w 1996, gdy byłem w 2 klasie podstawówki.Triceratops pisze: ↑19-07-2025, 19:52Mortal 1 jak wyszedl to ile miales lat, 5? Dorabiasz legende, ale ok.
No to akurat ostatnie co można o tym filmie powiedzieć, połowa postaci to są jakieś niewalczące randomy z nadanymi imionami postaci, tylko Guile, Vega i Bison przypominają oryginały - a ten ostatni doznał whitewhashingu przeciw czemu wedle konfiarskiej logiki nie protestujesz bo zgodnie z oryginałem powinien wyglądać jak obywatel Tajlandii.
BTW ten gówniany film cały czas jest dochodowy i regularnie co roku przynosi worek bisondolarów:
https://kotaku.com/street-fighter-live- ... 1851557664
Oglądałeś w ogóle ten film z 2021? Wiele rzeczy jest w nim lepszych od MK95, głównie sceny walki ale też gorszych np. nie ma tak dobrego Shang Tsunga i Raidena, ogólnie wszystkie te (póki co) 3 filmy+ serial trzymają podobny poziom który można określić jako 'mixed bag'.Triceratops pisze: ↑19-07-2025, 23:23Ja mysle, ze caly czas sie obracamy w hierarchizacji filmow serii Mortal Kombat a tutaj jedynka wiedzie bezdyskusyjny prym
Yare Yare Daze
- Triceratops
Chodzilo mi o gre, wyszla 33 lata temu na automatach, no mniejsza z tym
Ogladam w miare regularnie jak leci na Pulsie, nie jest to zle ani tragiczne ale robienie ze Skorpiona dobrego wujka tez nie jest madre. W zasadzie sobie tak gadamy, wiadomo, ze nowsze czesci dzieki cgi maja gigantyczna przewage nad starym filmem, bo dzisiaj wiekszosc nawet najglupszych ciosow mozna zrobic lacznie z fatality liu kanga z MK2 gdzie delikwent ginie przygnieciony automatem z mortal kombathcpig pisze: ↑20-07-2025, 08:21Oglądałeś w ogóle ten film z 2021? Wiele rzeczy jest w nim lepszych od MK95, głównie sceny walki ale też gorszych np. nie ma tak dobrego Shang Tsunga i Raidena, ogólnie wszystkie te (póki co) 3 filmy+ serial trzymają podobny poziom który można określić jako 'mixed bag'.
woodpecker from space
- hcpig
To fatal z MK3.Triceratops pisze: ↑20-07-2025, 08:21fatality liu kanga z MK2 gdzie delikwent ginie przygnieciony automatem z mortal kombat
Pojawiły sie już plakaty z wszystkimi postaciami z MK2025, z tych co nie było widać zbyt wyraźnie w trailerze:

Yare Yare Daze
- Triceratops
- vicek
Są filmy gdzie czarnuchy są spoko . Np La chiesa czy candyman .
- TheDude
^ Albo ''Half Baked'' i ''How High'' 

- Rejwan
- weteran forumowych bitew
dla kontrastu news o obsadzie ekranizacji Zeldy:
https://www.ppe.pl/news/375621/burza-wo ... iowej.html

https://www.ppe.pl/news/375621/burza-wo ... iowej.html
lewacy to inny stan umysłu, a japońćzycy z rigczemBurza wokół obsady The Legend of Zelda! Nintendo krytykowane za obsadzenie aktorki nie-transpłciowej
Kontrowersje wybuchły po ogłoszeniu obsady do nadchodzącego filmu „Legend of Zelda”. Decyzja Nintendo, by główną rolę powierzyć kobiecie, wywołała falę krytyki ze strony środowisk transpłciowych i części fanów.
Wybór aktorki spotkał się z ostrą reakcją części aktywistów, którzy od dawna twierdzą, że postać Zeldy jest “postacią transpłciową”, ponieważ w jednej z gier “bohaterka przebrała się za chłopca”.
Mimo że Nintendo wielokrotnie podkreślało (i chyba nikt nie ma co do tego wątpliwości), że Zelda jest postacią kobiecą, trans-aktywiści zarzucają firmie „transfobię” i wyrażają swoje niezadowolenie w mediach społecznościowych.

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Żułek
Sindel przewraca się w grobie

ja nadal czekam na film o Jordanie z białym aktorem

ja nadal czekam na film o Jordanie z białym aktorem

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- vicek