ZŁO w myśli, mowie i czynie....

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: ZŁO w myśli, mowie i czynie....

02-07-2025, 12:30

Nie ma bo partia to grupa która realizuje swoje partykukarne cele. Konfederacja jak uzyska władze w co wierze też te cele będzie realizować gdzie będzie Cie czekać rozczarowanie.

Wszyscy politycy nadają się do spuszczenia w kiblu.

Jako osoba związana z KO zdaje sobie sprawe z grzszkow i że na pewnych poziomach lepiej nie będzie.

Możesz tam ludzi zapewniać ale każdy patrzy na swój interes.

I chyba tak musi zostać.

Ja w zmiany drastyczne nie wierzę.

Jakbyś mnie zapytał co Ko od momentu przejęcia władzy zrobiła sensownego to chyba nie miałbym odpowiedzi. Że nas zbroja. O i na tym lista wyczerpana.

Bardziej coś już można samorządowo podziałać.

A te rzeczy polityczne na górze to najczęściej bajdurzenia.
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

02-07-2025, 14:34

tomaszm pisze:
02-07-2025, 12:30

A te rzeczy polityczne na górze to najczęściej bajdurzenia.
W dole złom a w górze chrom.
W dole wrze a w górze msze.
Słowa prawie te same

Komu dać, komu wziąć?
Komu wziąć, komu dać?

W górze kit a w dole mit.
W górze łup a dole trup.
Słowa prawie te same.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
We're the metal generation
Don't fuck with us cos we're insane!
tomaszm

02-07-2025, 15:03

tabaluga pisze:
02-07-2025, 11:10
pewnie że mnie to boli ale pokaż mi partie idealną
Polecam mimo niechęci poczytać na Fb Sławka Mentzena te komentarze i rozpizdziej jaki tam powstał. Pod wkleja jak Sławek broni myśliwych.

I włącza sie Bosak który chce przywrócenia promysliwskich regulacji.

Tam na fb się czubów uaktywniło.

Spokojnie popcorn można odpalać.

Co ciekawe np ryja musi strzępić ten koleś od tych lewicowych stowarzyszeń co tez nas tak atakuje. On ciągle znajduje wrogow sobie.

I wieczna narracja ofiary. Bdb że Konfederaci go atakują.

Nie znam ludzi specjalnie z Konfederacji ale jakby ktoś poprosił mnie żebym podrzucił materiał na niego to nie widzę problemu.

Uważam też że ze swoim zapleczem jest mocny ale wpadł na ścianę i się rozjebał.

Mi serio nie chodzi o ludzi których zmanipulował ale tylko o niego. Myślisz że on się przypnie do słupa albo przyklei klejem do jezdni? Wyśle innych ludzi a sam rak nie pobrudzi. To taki człowiek.

Takich pojebów jak te pewne stowarzyszenie nigdy nie widziałem. Zwariowani eko wariaci.

Normalni ludzie się cieszą że biznes idzie, podatki, miejsca pracy a ci ze mamy tam jakiegoś ptaka. Kurwa ptaka co przejściowe legowisko i chłopie wokół tego ptaka sprawy sa po sądach powszechnych. :D

Nasz Kolega serdeczny w sumie to taki wyznawca Konfederacji w sumie teraz skojarzyłem - prościej byłoby odstrzelić i po problemie. Heh no nie postepujemy tak.

Ale tworzyć 2 oparty środowiskowe bo ptaszki. Kurwa to jest irracjonalne.

Tu na Śląsku nie ma takich środowisk. Ekologiczna blokada odbywa się na zasadzie że jakieś typy kładą się na rowerze albo bron wyrywają. I to koniec. Niestety w niektórych regionach jest inaczej.

Ale, ale tu już jest taka determinacja z naszej strony żeby temat zamknąć że nie ma inaczej. Na pewno będzie rozpierdol medialny, ekoswiry się już układają w ustawkę ale im to przejdzie. Później znajdą sobie innego wroga.

Wssiedli na nas, na Francuzów będą kolejne inwestycje to się na kimś uwiesza. Zresztą poczytaj tych matołów na fb jak się cieszą że blokują jakieś inwestycje.

Do pewnych inwestycji musisz mieć podejście racjonalne. To sprzyja a nie ma innego rozwiązania. Co innego np przy takiej budowie s11 gdzie Koledzy z Ko układają się z Pisem. Tam to jest totalnie z chuja wzięte, bo tam jest alternatywa nieinwazyjna. Ale pieniądze mieszają w głowach. Ja bym się pod czymś takim nie podpisał.

Mam nadzieję że Gddkia się nie ugnie. I ustawi KOwcow i Pisiorow w rzędzie bo zaczęli już dzielić się pieniędzmi.

Jakby Gddkia zmieniła zdanie pod naciskiem ludzi z KO czy Pis byłbym w chuj smutny :(

Czasami w sumie dobrze ze takie władze Lublinca maja chujowym w urzędzie miasta prawników. W tym wypadku wyszło to na dobre.
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 17:36

ciężko pogodzić bycie konfiarzem z miłością do zwierzątek i przyrody . Wkurwilo mnie kiedyś to co powiedział kuc sośnierz o tym że zwierzeta nie mają duszy itd. Ale z drugiej strony środowiska pro ekologiczne to zbieranina największych szurów + cynicznych komuchów którzy trzepia na tym kase a przyrode maja gdzieś.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-07-2025, 17:40

Ale tutaj wiekszosc osob uwaza, ze zwierzeta nie maja duszy i czlowiek tez. Tylko Drone uwazal, ze kotlety, kamienie i deski maja dusze.
woodpecker from space
tomaszm

02-07-2025, 17:46

tabaluga pisze:
ciężko pogodzić bycie konfiarzem z miłością do zwierzątek i przyrody . Wkurwilo mnie kiedyś to co powiedział kuc sośnierz o tym że zwierzeta nie mają duszy itd. Ale z drugiej strony środowiska pro ekologiczne to zbieranina największych szurów + cynicznych komuchów którzy trzepia na tym kase a przyrode maja gdzieś.
Najczęściej te środowiska tych świrów ekologicznych sa uwiklane w konkurencyjne podmioty i ta metodologia bycia matka Teresa ma działać.

Nikomu normalnemu by się po ludzku nie chciało..chyba że sam masz w tym interes. A ze wykorzystują slsbeuszy wśród tych pospolitych aktywistów to nie zaskakuje. Kierują ich na zasadzie mięsa armatniego.

Podobnie widzę to np w setkach religijnych
Ten sam mechanizm.

Aktywizujesz takich ludzi, w imię jakieś ideologi wypatrzysz im umysł i wio. Pod Częstochowa działa np sekta ludzi w której uczestniczą ludzie biznesu, polityki i przeoedzaja demony co mszę. Normalny człowiek jak na to spojrzy - sie kurwa puknie w głowę. A to już jakas tam siła.

Jeśli episkopat katolicki nie potrafi ich usunąć to znaczy że sa mocni. Mowa o pustelni Czatachowa.

Gdzie Galus to oszust jak chuj, naciągacz, diabeł w skórze - ale tym ludziom tego nie wytłumaczysz.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 18:07 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-07-2025, 18:07

tomaszm pisze:
02-07-2025, 17:46
tabaluga pisze:
Najczęściej te środowiska tych świrów ekologicznych sa uwiklane w konkurencyjne podmioty i ta metodologia bycia matka Teresa ma działać.
Tu wszedzie jest kasa i polityka, np niby takie DIY przedsiewziecie jak Ultra Chaos Piknik, tworce znam od dluzej niz Jester zyje, nigdy nie byl wegusem ani lewakiem, ot zwykly puncol w trampkach, do dzis zreszta czasami bywa zima w przereblu z zonka. I przed impreza wpada do kumpla co ma pitcernie i kontraktuje pitce na dowoz ale musza byc 100% weganskie i chuj, zero odzwierzecych.
Na samym pikniku w obrebie ogrodzenia tylko wege zarcie, jakies chujowe falafele i pierogi z soczewica, po ktorych mozna sie zrzygac i sie pierdzi jak pojebany. I co dalej? Kumpel kombinuje jakies tam wege-sery itp, bo gwiazdy czyli stare puncole z G.B.H. tez wegusy. Okazuje sie, ze oni dostaja granty i tam jest zapisane, ze ma nie byc miesa.

Przed samym koncertem wpadaja dziadki z G.B.H. na pitce i co? I wpierdalaja pitce z miensem i boczuchem i mozzarella xD
Tam maja zaplacone to musza udawac zdebilalych wege-lewarow (ktorymi niestety wiekszosc pankowcow sie staje) a przed koncertem ojebali prawilna pitce.
woodpecker from space
tomaszm

02-07-2025, 18:12

Był tu jeden na forum kolega co prowadził pizzerie i bardzo mu przeszkadzało ze ludzie jedzą mięso. Ale sam pizze sprzedawał z mięsem.

Jak ktoś wytykał mu hipokryzje to się obraził.

Spokojnie Triceps mogę Cię zapewnić że jak ewentualnie byśmy się spotkali na Black Silesia to zjesz salami z dzika czy jelenia.

Zresztą jak można nie jeść mięsa? Czy jest coś wspanaileszego jak golonka z musztarda albo stek z kolorowym pieprzem?
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
rozkręca się

02-07-2025, 18:54

uglak pisze:
01-07-2025, 22:28
Nowych Mistrzostw Polski w ukrywaniu się jednak nie będzie - pretendent nie wytrzymał presji.

Obrazek
Zastanawia mnie - nie pierwszy raz - jak to jest z takimi zdjęciami. Pracujesz se w policji. Masz jakieś tam przeszkolenie, lepsze czy gorsze, no ale mniej więcej wiesz co masz robić i jak. Idziesz se więc do roboty, szukasz Tadeusza Dudy jak uczciwie pracujący biały człowiek i znajdujesz. Leży z odjebaną głową między drzewami, super, będzie premia i browar z kolegami po robocie. Kierownicowy Tomek idzie wezwać posiłki, a ty cykasz se smartfonem fotę z oddali a potem... a potem co? Wrzucasz do netu i myślisz, że nikt się nie dowie, że to akurat ty je zrobiłeś?
tomaszm

02-07-2025, 18:58

A wiesz jak to często dotyczy np wypadków komunikacyjnych? Jak się Ci biznesmeni z Mazur rozbili w Porsche to te filmiki gdzie zbierano resztki z jezdni ich mózgu stały się wiralem. Absolutne godne potępienia. Wyobraź sobie że ktoś z rodziny takie coś dostaje....już samo to że ktoś ginie w nieszczęśliwy sposób powinno stanowić uszanowanie dla zmarłej osoby a nie rozpowszechnianie w internecie.

Ludzie się fascynują takimi rzeczami mam takie wrażenie. Obrzydliwe. Nie to nie BM to pogwałcenie pewnych norm społecznych. Jak np ktoś publikował wizerunek tej dziewczyny co padła ofiarą tego pojeba spod uczelni Warszawskiej... Co ta rodzina musi czuć..

Ten z filmik tego wypadku z Porsche na Mazurach nakręcili kolesie z ochotniczej straży pożarnej co interweniiwali na początku. Wpuścili go w eter. Obrzydliwe, szczeniackie godne najwyższego potępienia zachowanie.

Są bariery które się nie przekracza. W moim przekonaniu, one może być różne od pewnych osób. Publikacja treści jak zwłoki osób, nawet spalenie kościoła hipotetyczne - do tego kościoła może chodzić moja siostra czy mama.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 19:26 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 19:24

dodałbym jeszcze myśliwych co mają w salonie na ścianie ucięty łeb jakiegoś biednego jelonka , albo sociale zawalone zdjęciami zabitych przez siebie zwierząt ; ) ehh
tomaszm

02-07-2025, 19:28

Jasne że są tacy. Sam kiedyś taki byłem. Ale to bładne wartościowanie. Zresztą człowiekowi wiele rzeczy się zmienia. Z rozwojem intelektualnym i wiekiem.

Np jak oglądałem wypowiedź posła Bosaka że On chce przywrócić koniecznie w łowectwie ta pokeleniowosc od małych dzieci. A ja zapytam co te male dzieci mają w głowie zeby po lasach mordować zwierzynę?

Jestem zdania że pewne rzeczy przychodzą z wiekiem i to nie jest mądre do końca rozwiązanie.

Mam zdanie ze dzieciom nic się nie powinno narzucać. Każdy ma jakiś własny osobisty rozwój.

Jak takie młode osoby stykają się z śmiercią zwierząt no nie mam przekonania czy to w jakiś sposób im rozwojowo pomoże.

Powiem więcej ze mogą stracić empatyczna strefę do poszanowania życia.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 19:44 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 19:43

Nie jestem taki przekonany że to błędne wartościowanie , panu Tadziowi ewidentnie chęć mordu się tylko pogłębiła z wiekiem. Kto bardziej zasługuje na nieuszanowanie jego śmierci , niewinne zwierze które sobie w spokoju skubie runo leśne , czy naćpany bogaty patus w swoim porsche który robi 200 w terenie zabudowanym ? Ten drugi działa z premedytacją i pełną świadomością dlatego mam zero empatii czy ktoś zrobi pokazówke z fragmentów jego mózgu , ku przestrodze dla innych.
tomaszm

02-07-2025, 19:48

Heh ok ale masz np świadomość że Konfederacja dogadała się z myśliwymi i promesa wsparcia jest to że jeśli będą rzadzić to jest przywrócenie zamordyzmu dla zwierząt? Ze dziś np taki Marcin Mozdzonek jest w Konfederacji i przepchają wszystko jeśli to będzie możliwe w kierunku umocnienia środowiska myśliwych?

Ze Bosak chce stanu pierwotnego i zabijania bez ograniczeń?

I że pierwszy wilk który w ramach odstrzału padnie to będzie udziałem Konfederacji i ich polityki w temacie?

I czy za bardzo nie idealizujesz Konfederacji.? Ja tu akurat Konfederacje absolutnie popieram i tu z naszą częścią dogadają się na pewno.
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 20:07

może gdyby więcej Polaków było normalnych i popierało konfe to ci nie musieliby szukać poparcia u tych kreatur.Tak czy inaczej w tej kwestii jestem przeciwny , ale to tylko jedna z wielu kwestii i nie przesądza o całościowym poparciu dla partii.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 20:10 przez tabaluga, łącznie zmieniany 1 raz.
tomaszm

02-07-2025, 20:08

Myśliwi i rodziny to jakieś 500 tys osób. Zrezygnowałbys z takiego poparcia?

Co to znaczy być normalnym? Uważasz że każdy np z środowiska KO to wariat?
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 20:11

w ich przypadku każde poparcie sie liczy

ty mówisz o środowisku polityków a ja o zwykłym wyborcy . Jeśli ktoś głosuje na tuska/trzaska to dobrze z nim nie jest.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 20:13 przez tabaluga, łącznie zmieniany 1 raz.
tomaszm

02-07-2025, 20:12

Nie w ich przypadku tylko w przypadku każdej partii co chce coś ugrać.

A np jako metalowocowi nie przeszkadza Ci ze Konfederacja nawet nie planuje podatkowo rozliczać kościoła?i robią wymyk gdzie można byle kościelnych nie wkurwić?
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 20:16 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
tabaluga
postuje jak opętany!

02-07-2025, 20:15

gdyby konfe popierało 60 % wyborców , z których większość byłąby przeciwna środowisku myśliwych , myślisz że konfa by się nie odcieła od nich ?
tomaszm

02-07-2025, 20:17

Myślę ze Konfederacj z takich środowisk jak Myśliwi czy Kościół nigdy nie zrezygnuje bo to potężny elektorat.

I wchodzą im w dupe na wszystkie możliwe sposoby żeby glosy zagarniać.

A te prawicowe historie jacy to jesteśmy cudowni prawicowi skończą się w momencie jak Konfederacja będzie u władzy i będzie robić to co inni.

Ja tam z KO nie będę wybielać, ze maja nas za grupę cwaniaków ale przynajmniej potrafimy przyznać na wielu szczeblach że każdy walczy o swoje.

I tłuc ciemnotę wśród ludzi. Powołując się na Ideały których nie ma. Jak se pewne partie uzurpuja.
Ostatnio zmieniony 02-07-2025, 20:33 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
ODPOWIEDZ