Po prostu nikt tego nie sprawdzał. PRL to jednak nie była Korea Północna. Dopóki nie byłeś kimś ważnym, to każdy miał to gdzieś.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 15:58Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak to możliwe, że Senyszyn należała jednocześnie do PZPR i do Solidarności przez 10 lat? Bo generalnie chyba ma najbliższe mi poglądy, tylko niekoniecznie pasuje mi komuszenie, i nie do końca rozumiem co tu się stało.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Ale nikt w PZPR nie sprawdzał, że była w Solidarności, czy w Solidarności nikt nie sprawdzał, że była w PZPR?Hatefire pisze: ↑26-04-2025, 16:28Po prostu nikt tego nie sprawdzał. PRL to jednak nie była Korea Północna. Dopóki nie byłeś kimś ważnym, to każdy miał to gdzieś.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 15:58Czy ktoś może mi wytłumaczyć, jak to możliwe, że Senyszyn należała jednocześnie do PZPR i do Solidarności przez 10 lat? Bo generalnie chyba ma najbliższe mi poglądy, tylko niekoniecznie pasuje mi komuszenie, i nie do końca rozumiem co tu się stało.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
nie połapali się gdyż w PZPR była kobietą a w Solidarności chłopem, stary numer

- Hatefire
No, ale jak sobie to wyobrażasz? Solidarność wysyła zapytanie do PZPR, czy ktoś jest jej członkiem? Z drugiej strony do PZPR należało ponad milion ludzi. Większość po prostu opłacała składkę nic poza tym. Naprawdę tego nikt nie sprawdzał dopóki nie awansowałeś w strukturach odpowiednio wysoko.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 17:51Ale nikt w PZPR nie sprawdzał, że była w Solidarności, czy w Solidarności nikt nie sprawdzał, że była w PZPR?
To jest w ogóle mit, że polska bezpieka była nie wiadomo jak potężna. Od czasów odwilży koncentrowała się na ludziach, którzy jawnie występowali przeciwko reżimowi. To nie był poziom niemieckiej Stasi czy rumuńskiej Securitate.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Może powinienem inaczej zadać pytanie: po której tak naprawdę była stronie?:DHatefire pisze: ↑26-04-2025, 19:32No, ale jak sobie to wyobrażasz? Solidarność wysyła zapytanie do PZPR, czy ktoś jest jej członkiem? Z drugiej strony do PZPR należało ponad milion ludzi. Większość po prostu opłacała składkę nic poza tym. Naprawdę tego nikt nie sprawdzał dopóki nie awansowałeś w strukturach odpowiednio wysoko.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 17:51Ale nikt w PZPR nie sprawdzał, że była w Solidarności, czy w Solidarności nikt nie sprawdzał, że była w PZPR?
To jest w ogóle mit, że polska bezpieka była nie wiadomo jak potężna. Od czasów odwilży koncentrowała się na ludziach, którzy jawnie występowali przeciwko reżimowi. To nie był poziom niemieckiej Stasi czy rumuńskiej Securitate.
- Hatefire
To już trzeba by jej spytać.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 19:41Może powinienem inaczej zadać pytanie: po której tak naprawdę była stronie?:D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No OK, myślałem że to dla ludzi w temacie oczywiste, że może miała jakieś akcje typu sama pobiła milicjanta, roznosiła ulotki upieczone w chlebie, kolportowała książeczki z żartami o Stalinie, albo na odwrót - sprzedawała ludzi z Solidarności na psach.
- Hatefire
Z tego co czytałem nie było tego typu historii ( jak ktoś ma dane, to chętnie się zapoznam). To w trudne do oceny. Mój świętej pamięci ojciec zapisał się do pierwszej Solidarności. Nie był repesjonowany, czy coś, niespecjalnie działał. Po prostu uważał, że to słuszne. Natomiast jak z nim gadałem uważał, to po prostu za słuszny gest. Nie wyobrażał sobie wtedy, tvże Sojuz upadnie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑26-04-2025, 19:49No OK, myślałem że to dla ludzi w temacie oczywiste, że może miała jakieś akcje typu sama pobiła milicjanta, roznosiła ulotki upieczone w chlebie, kolportowała książeczki z żartami o Stalinie, albo na odwrót - sprzedawała ludzi z Solidarności na psach.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- zaczyna szaleć
Tymczasem jakiś anonimowy dla mnie typ ze śodowisk okołokonfederackich najwyraźniej przejął miłość swego życia po jakimś pisiorze, który przejął oną po kimś innym.
Ci ludzie przerastają satyrę, to jest zarazem nie do uwierzenia oraz przezabawne: na prawicy po prostu potrzebują dobrze zaruchać i wychodzi szydło z worka.
Ci ludzie przerastają satyrę, to jest zarazem nie do uwierzenia oraz przezabawne: na prawicy po prostu potrzebują dobrze zaruchać i wychodzi szydło z worka.
Mam prawo reagować.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Grzegorz Braun powinien być raczej w psychiatryku a nie w debatach telewizyjnych.
all the monsters will break your heart
- DST
- rasowy masterfulowicz
Oglądam sobie właśnie. O dziwo na razie nie ma jakiegoś strasznego chlewu.
Memcen ma cały czas minę obrażonego dziecka. Dobrze, że nie wystawili Bosaka, bo ten ma gadane i mogli by brunatni wygrać.
Memcen ma cały czas minę obrażonego dziecka. Dobrze, że nie wystawili Bosaka, bo ten ma gadane i mogli by brunatni wygrać.
-
- weteran forumowych bitew
Rafalala za miły i zbyt uśmiechnięty, Nowogrodzki potwierdza swoj kretynizm, Hołownia walczy z własnym ego, Memcen autystyczny homunculus,
reszta do zapomnienia, łącznie z braunem i jego żydowskimi obsesjami.
Jak myślicie, czy grzegorz należy do plemienia obrzezancow i dlatego zachowuje się jak rajan gosling w Fanatyku?
reszta do zapomnienia, łącznie z braunem i jego żydowskimi obsesjami.
Jak myślicie, czy grzegorz należy do plemienia obrzezancow i dlatego zachowuje się jak rajan gosling w Fanatyku?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- hcpig