na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zahartowany metalizator
Re: na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?
Ogólnie. Może bardziej 704 i 703 niż 702.
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- weteran forumowych bitew
Na weekend bede miał 703 na chacie , postaram się na dniach opisać moje odczucia .
-
Wspaniale! Czekam z niecierpliwością.
-
- rozkręca się
Czy ktos uzywa sluchawek mark levinson 5909?? Opinie.
-
-
Sprzęt na chacie odsłuchy trwają . Na razie jestem pod dużym wrażeniem . Znów chłone metal jak 30 lat temu . Wróciłem do klasyki i thrashu no i Black Sabbath i Bathory . Uderzył mnie przede wszystkim bas i głębia muzyki .
No i chyba szerszy projekt będzie , obecnie pracujemy nad akustyką/minimalizacja mebli w pokoju
telewizor będzie wisiał szafka już wyleciała / no i chyba cały nowy zestaw będzie . Tym razem bazą będa głośnie . Jak odpaliłem Primusa na 703 to z kapci wyleciałem .
Muzyka najlepszy narkotyk . Dobrego Dnia Panie i Panowie .
No i chyba szerszy projekt będzie , obecnie pracujemy nad akustyką/minimalizacja mebli w pokoju

Muzyka najlepszy narkotyk . Dobrego Dnia Panie i Panowie .
-
Widzę, że 703 zdały egzamin. Jak wygląda reszta Twojego systemu?
-
Chyba pójdę w MF , Nada lub Cambridge Audio teraz jade na MF Musical Fidelity A1 ze sklepu dzisiaj kumpel Nad a pożycza na weekend niestety zapomniałem model /srednia półka / no i jeszcze Cembridge Audio zostanie do sprawdzenia 

-
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Nowy MF Musical Fidelity A1 jest wzorowany na starym wzmaku z lat 80,r o b e r t pisze: ↑20-03-2025, 09:38Chyba pójdę w MF , Nada lub Cambridge Audio teraz jade na MF Musical Fidelity A1 ze sklepu dzisiaj kumpel Nad a pożycza na weekend niestety zapomniałem model /srednia półka / no i jeszcze Cembridge Audio zostanie do sprawdzenia![]()
masz może do niego krytyczne uwagi? nie znam, a zastanawiam powolutku nad M5si z ich oferty
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
M5 dla mnie za mocny za duza moc pokój odsłuchowy tylko 18m2 y w temacie kabli kumpel pracujący w salonie audio ogarnia , ja laik sprzęt ma grać
A1 znam dosknale kumpel ma stara i nadal go cieszy ,
M5 jak najbardziej klasa wzmak , duzo pozytywnych opinii słyszałem na targach audio no i mama wiele lat w poznanskiej tv pracowała/ tez sie zastanawiam ale nie lubie słuchać w salonia
/
A1 znam dosknale kumpel ma stara i nadal go cieszy ,
M5 jak najbardziej klasa wzmak , duzo pozytywnych opinii słyszałem na targach audio no i mama wiele lat w poznanskiej tv pracowała/ tez sie zastanawiam ale nie lubie słuchać w salonia

-
- postuje jak opętany!
Nie ma czegoś takiego jak za mocny wzmak
Może nam się podobać, lub nie, sygnatura brzmienia zgrania z kolumnami, funkcjonalność, wygląd, ale mocy nigdy za wiele 

Pewnie chodziło o to, że mocniejszy wzmak mocniej kosztuje.
- Ołówkiiiii
- w mackach Zła
Jaki macie patenty na słuchanie kaset magnetofonowych? Przyznam, że trochę męczy mnie korzystanie ze sprzętu z lat 80'/90', Z mojego doświadczenia wynika, że ciągle coś trzeba serwisować, a to paski sparciałe, a to silnik padnie i ciężko kupić taki sam, elektrolity wysuszone, albo wybuchnięte, taśmę wciągnie... ogólnie nie ma lekko, ale cóż począć? Z nowymi sprzętami jest problem, bo jakość podobno już nie ta co w latach 70-90'. Kusi mnie Teac W-1200 (ew. AD-850-SE) - ktoś miał do czynienia? Warto, czy nie warto?
Z nówek jest jeszcze np. FIIO CP13, ot taka ciekawostka, ale ja zdecydowanie szukam sprzętu stacjonarnego...
Jakie są Wasze doświadczenia w kwestii kaseciaków i co polecacie jako sprzęt którego nie trzeba rozkręcać co kilka miesięcy?
Z nówek jest jeszcze np. FIIO CP13, ot taka ciekawostka, ale ja zdecydowanie szukam sprzętu stacjonarnego...
Jakie są Wasze doświadczenia w kwestii kaseciaków i co polecacie jako sprzęt którego nie trzeba rozkręcać co kilka miesięcy?
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Pioneer z serii 9… , urushi , 610, ma mechanikę nie do zajechania, raz zrobiony posłuży o wiele dłużej niż te nowe wynalazki.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Morbid Marcin
To podłączę się, czy kaseciak Pioneer 737 to maszyna warta według was uwagi? Bo typuje ja do kupna i zastanawiam się, czy ktoś używa i ma praktyczne uwagi.
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
Moim zdaniem nie, szukaj takiego z mechanizmem który nazywali Reference Cassette Deck, to w różnych latach były różne modele. Na początku wszystkie 9.. a pod koniec na przykład wsadzili go do cts 610 (najlepszy stosunek cena/jakość imo)Morbid Marcin pisze: ↑21-03-2025, 10:38To podłączę się, czy kaseciak Pioneer 737 to maszyna warta według was uwagi? Bo typuje ja do kupna i zastanawiam się, czy ktoś używa i ma praktyczne uwagi.

Że starszego sprzętu, jaki posiadamy, mogę zarekomendowac ten magnetofon.
Ale fakt, że przez te wszystkie lata bardzo o niego dbałem, podobnie jak jak o cały zestaw. Sprzęt jest nie do zajebania.
Do tej pory najczęściej słucham muzyki na Technicsie, mimo, że mam nowy zestaw Denona na działce Rotela. Najlepiej brzmi mi właśnie Technics.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
To akurat najbardziej plastikowy okres Technicsa tak z wyglądu jak i brzmienia. Nie polecam. Nawet na tym zdjęciu widać jak krzywo siada kieszeń od kasety.
-
Brat ma stary CD Technicsa chyba z poczatku lat 90-tych może końcówki 80-tych, modelu niestety nie pamiętam, brzmi wspaniale.