Za późno, w tej rozgrywce oni byli pierwsi i wysłali nam tiktoka.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-02-2025, 18:58EJ MAM TAKI POMYSŁ, A JAKBYŚMY IM POSŁALI STATKI Z OPIUM?mistrzsardu pisze: ↑15-02-2025, 11:31Trochę o relacjach gospodarczych Niemcy - Chiny.
"W ubiegłym roku nadwyżka Chin w handlu zagranicznym osiągnęła bilion (tysiąc miliardów) dolarów. Stany Zjednoczone od lat starają się zrewidować coraz mniej korzystny dla nich globalny system handlowy. Tymczasem największy przegrany chińskiej nadprodukcji, czyli Niemcy, zachowują bardzo dużą wstrzemięźliwość."
I całość:
https://www.wnp.pl/rynki/chinski-szok-w ... 12714.html
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: POlitykowanie
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie wiem gdzie to wjebac , wiec temat smietnik bedzie w sam raz. Otoz wczoraj polazlem do somsiada grubego Kazika po drabine, bo chuj nie oddaje i ogolnie wszystko pozycza a jak juz oddaje to w stanie agonalnym. Byla nowa i juz nie wyglada na nowa, ostatni raz to byl jak mu pozyczylem. Wpadam po 11 on dopiero wrocil z kosciola, jebany nie robi w kazde swieto, chocby najglupsze typu matki zielnej czy jak to sie zwie.
No oczywiscie musialem odmowic poczestunku bimbrem, bo jakos na razie mnie to nie kreci.
Patrze nz telewizor a tam jakis kurwa predator patrzy na mnie niczym wnuczka Millera. Morda spompowana, brwi flamastrem namalowane, kolko w nosie, wary obciagary, jakies dredy, no tylko paciajow na czole czy szyi brak.
No i pytam Kaziu kurwa co ty za lewactwo ogladasz, co to kurwa jest??
A Kazik do mnie "gowno wisz to dobra telewizja je Republika" No zatkalo mnie.
Takze panowie prawica tez jest progresywna juz xD
Oto onu:

No oczywiscie musialem odmowic poczestunku bimbrem, bo jakos na razie mnie to nie kreci.
Patrze nz telewizor a tam jakis kurwa predator patrzy na mnie niczym wnuczka Millera. Morda spompowana, brwi flamastrem namalowane, kolko w nosie, wary obciagary, jakies dredy, no tylko paciajow na czole czy szyi brak.
No i pytam Kaziu kurwa co ty za lewactwo ogladasz, co to kurwa jest??
A Kazik do mnie "gowno wisz to dobra telewizja je Republika" No zatkalo mnie.
Takze panowie prawica tez jest progresywna juz xD
Oto onu:

woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
no no memcen dogania tracącego coraz bardziej karola nowogrodzkiego, ciekawe jak bardzo pogryza się pisduchy z konfiarzami?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
-
no ale dogadani, że jak memcen wejdzie zamiast nowogrodzkiego to jarozbaw go pobłogosławi?
Seein' me is def not repeated or done twice
- trup
https://wyborcza.biz/biznes/7,177150,31 ... kanow.htmlElon Musk chce dostępu do danych podatkowych wszystkich Amerykanów, firm i organizacji
To jedna z najważniejszych baz danych w Stanach Zjednoczonych. Dzięki niej Elon Musk będzie wiedział wszystko o stanie finansów firm i obywateli USA.
DOGE, czyli departament, którego zadaniem jest zwiększenie efektywności i któremu przewodzi Elon Musk, chce uzyskać dostęp do danych amerykańskiego systemu podatkowego.
IRS, czyli Internal Revenue Serivce, to podlegająca Departamentowi Skarbu agencja zajmująca się ściąganiem podatków. W jej systemach są wszystkie informacje finansowe dotyczące amerykańskich firm, organizacji i obywateli.
DOGE złożył wniosek o dostęp do wszystkich systemów IRS. Jeśli zostanie zaakceptowany, to Elon Musk uzyska informacje o zarobkach, przychodach, majątkach wszystkich firm i osób w Stanach Zjednoczonych.
Administracja Donalda Trumpa broni decyzji, argumentując, że celem DOGE jest ograniczenie marnowania pieniędzy, wykrycie przestępstw i nieprawidłowości finansowych i zwiększenie efektywności rządu.
DOGE zaczął działać zaraz po zaprzysiężeniu Donalda Trumpa na prezydenta Stanów Zjednoczonych. Prace zespołu ograniczają się na razie do masowych zwolnień pracowników i blokowania już wcześniej przyznanych pieniędzy.
W ten sposób DOGE ograniczyło działalność m.in. agencji USAID zajmującej się rozwojem i wsparciem międzynarodowym czy biura ochrony finansowej konsumentów. DOGE stale zyskuje dostęp do coraz większej ilości danych. Wcześniej Elon Musk i jego pracownicy dostali się już do baz danych i systemów departamentu skarbu, departamentu edukacji, federalnej administracji lotniczej, programów Medicare i Medicaid (ochrona zdrowia) czy agencji ochrony środowiska.
Ze względu na prędkość działania i brak zewnętrznej kontroli nad DOGE do końca nie wiadomo, co jego pracownicy faktycznie robią z danymi, do których dostęp uzyskują. Działania Elona Muska i jego departamentu spotykają się z protestami, a nawet oskarżeniami o zamach stanu, ale na razie nic ich nie spowalnia.

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

18,7%

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- zaczyna szaleć
Pikanterii sprawie dodaje fakt, że był to sondaż wewnątrzpartyjny.
Mam prawo reagować.
- hcpig
Wewnątrzforumowy chyba bo jest tutaj trochę bezwstydnych konfiarzy.
Yare Yare Daze
- Rejwan
mimo początkowego entuzjazmu Konfa bez Korwina czy Brauna to juz nie to samo... więc nie kibicuje
chociaz i tak lepsi niz POPIS na usługach deweloperów 

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- hcpig
- Rejwan
to trzeba być chyba jakimś simpem żeby w ogóle kojarzyć kto to, ja to już żonaty
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Triceratops
Mokry sen jestera, niezbyt lotna intelektualnie ale ma jakas taka kucharsko-zmywrska urode typu Biejat, co pewnie jestera kreci
woodpecker from space
- Hatefire
- SODOMOUSE
"piźdźi jak skurwesyn
....o fajna kurteczka, wyskakuj !"

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Bloodcult
Zostawiłem Ci specjalnie pytanie jakie pisał śmigło: czyli o perspektywę rozwoju automatyzacji a co za tym idzie masowe zwolnienia i wpływ na sytuację ekonomiczną. Do tego się odniosłem.
W sektorze tworzenia białek "jakie nie występują w świecie" (SIC!) chyba nie pracuje zbyt wiele ludzi więc nie o to było pytanie.
Jeśli się mylę w swojej wypowiedzi to wypunktuj gdzie. Śmiało

- trup
wszędzie.
- Bloodcult
- Triceratops
- trup