III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Pewnie tak będzie. Prezydent usa będzie miał satysfakcję, że zakończył wojnę w Ukrainie, przez co przejdzie do historii, Putin podleczy rany, zobaczy że może wiecej więc wjedzie z czołgami do Mołdawii, Naddniestrza czy Łotwy, bo będzie chronił mniejszość rosyjską.... Nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Pokoju na pewno nie.
- Ascetic
Pisałem co będzie. Masz gdzie, to wyjeżdżaj.Nasum pisze: ↑13-02-2025, 18:25Pewnie tak będzie. Prezydent usa będzie miał satysfakcję, że zakończył wojnę w Ukrainie, przez co przejdzie do historii, Putin podleczy rany, zobaczy że może wiecej więc wjedzie z czołgami do Mołdawii, Naddniestrza czy Łotwy, bo będzie chronił mniejszość rosyjską.... Nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Pokoju na pewno nie.
Realizuje się na naszych oczach najmroczniejszy dla Polaków scenariusz.
lys på slutten av lys
- nicram
Trzeba dodać, że przy oklaskach i rozradowanych gębach osób z niedostatkami intelektualnymi potocznie zwanych polską prawicą.Ascetic pisze: ↑13-02-2025, 18:29Pisałem co będzie. Masz gdzie, to wyjeżdżaj.Nasum pisze: ↑13-02-2025, 18:25Pewnie tak będzie. Prezydent usa będzie miał satysfakcję, że zakończył wojnę w Ukrainie, przez co przejdzie do historii, Putin podleczy rany, zobaczy że może wiecej więc wjedzie z czołgami do Mołdawii, Naddniestrza czy Łotwy, bo będzie chronił mniejszość rosyjską.... Nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Pokoju na pewno nie.
all the monsters will break your heart
-
- weteran forumowych bitew
zero zdziwienia panowie, można się było spodziewać, że dokładnie tak będzie wyglądała polityka zagraniczna administracji trumpa. teraz tylko trzeba notować sobie, kto w Polsce cieszy z tego powodu swojego kacapskiego ryja, i jak już ruski mongoloid faktycznie stanie u bram, to kościuszkowska tradycja, prokacapskim zdrajcom zrobi się dzień sznuranicram pisze: ↑13-02-2025, 18:34Trzeba dodać, że przy oklaskach i rozradowanych gębach osób z niedostatkami intelektualnymi potocznie zwanych polską prawicą.Ascetic pisze: ↑13-02-2025, 18:29Pisałem co będzie. Masz gdzie, to wyjeżdżaj.Nasum pisze: ↑13-02-2025, 18:25Pewnie tak będzie. Prezydent usa będzie miał satysfakcję, że zakończył wojnę w Ukrainie, przez co przejdzie do historii, Putin podleczy rany, zobaczy że może wiecej więc wjedzie z czołgami do Mołdawii, Naddniestrza czy Łotwy, bo będzie chronił mniejszość rosyjską.... Nie wiem co z tego wszystkiego będzie. Pokoju na pewno nie.

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Musk też mnie zdziwił kiedy zaczął pierdolić kocopoły dla AFD....
-
przecież to jest spadkobierca i beneficjent afrykanerskiego apartheidu, ale ładny PR miał. Teraz już mu PR nie potrzebny. Najzabawniejsze, że wmówił hamerykanom, że otrzymując 8mln dziennie dotacji z państwowej kasy, to nie dotacje dla niego powinny być audytowane (co zresztą było w toku, póki nie zwolnili wszystkich tzw. inspector generals, którzy te dochodzenia prowadzili) i ucięte, ale dotacje dla biednych - czyli tzw. 6 dolarów na osobę dziennie

- trup
---------------Stany Zjednoczone będą nadal udzielać pomocy Ukrainie, ponieważ w przeciwnym razie Putin pomyśli, że wygrał, powiedział Trump.
„Szczerze mówiąc, będziemy działać tak długo, jak będziemy musieli, ponieważ nie pozwolimy, aby stało się inaczej. Ale w tej chwili Putin chce pokoju” - stwierdził prezydent USA.
Bloomberg przedstawia trzy możliwe zakończenia wojny w Ukrainie: złe, ponure i katastrofalne
- Zamrożony konflikt
Rosja utrzymuje kontrolę nad okupowanymi terytoriami, z możliwymi zamianami terytorialnymi (np. część obwodu kurskiego). Ukraina pozostaje poza NATO. Europa naciska na Trumpa, aby nadal wspierał Kijów, podczas gdy UE buduje własną siłę militarną.
- Najlepsze z najgorszych
Zachód nie zobowiązuje się do obrony Ukrainy przed przyszłą rosyjską agresją, ale zwiększa pomoc wojskową i pomaga wzmocnić ukraiński przemysł obronny. Sankcje pozostają lub zostają zaostrzone. Może to otworzyć drogę do członkostwa Ukrainy w NATO w ciągu 10 lat.
- Scenariusz katastroficzny
Trump traci zainteresowanie Ukrainą, zmniejsza pomoc i przenosi ciężar na Europę. Ukraina pozostaje poza NATO, a okupowane terytoria przypadają Rosji. Wojna może wybuchnąć ponownie w przyszłości.
Który scenariusz jest najbardziej prawdopodobny?MGŁA WOJNY - Negocjacje Pokojowe - komentarz
"Nie zawsze dar jest aktem miłości"
Większość komentatorów negatywnie zachwyca się propozycjami pokojowymi Prezydenta Stanów Zjednoczonych sugerując daleko idące ustępstwa wobec Federacji Rosyjskiej kosztem walczącej Ukrainy.
Uważam, że to nic bardziej mylnego, o czym piszą sami zainteresowani i obeznani z tym tematem Rosjanie.
Wskazują oni, że wraz z propozycjami Trampa zawarty jest pomysł utworzenia strefy buforowych na zaanektowanych, ale nie w pełni kontrolowanych przez Rosję terytoriach Ukrainy.
ppłk rez. Maciej Korowaj
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Tatuś
- Kontakt:
USA się zmieniają się w panstwo faszystowskie. Jestem bardzo ciekaw co z tego wyniknie, dla nas nic dobrego.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
zamrożenie konfliktu na niesprzyjających dla Ukrainy i Europy warunkach, tego chce tatuś trampa, car fjutin.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Dlatego, niezależnie od historycznych antypatii i z czystego pragmatyzmu, największymi sprzymierzeńcami Polski są kraje UE, w szczególności Niemcy i Francja. Mam nadzieję, że też UK po porażce prawicowego rządu w ostatnich wyborach. Światełkiem w tunelu jest to, że przegrał jednak PiS te ostatnie wybory i trzeba zapiąć pasy i mieć nadzieję, żeby do władzy nie doszli we Francji Le Pen, w Niemczech AfD itd. Europa musi być zjednoczona i przestać się bić o gówna pokroju regulacji unijnych dotyczących ilości pierza w poduszkach napędzanych przez stulejarską prawicę.
- Ascetic
Gdzieś tam daleko kołacze mi się taka myśl, że z jednym powodów, obserwowanych zmiany osi, właściwie o 180stopni, jest federalizacja Europy (mam na uwadze, przede wszystkim federalizację w zakresie militarnym). Czy USA właśnie to co robi, to robi kontra to właśnie, czy to co robi właśnie, wymusi to też właśnie? Sprawa wtórna. Oby do tego doszło, choć ja akurat jestem pesymistą w tej kwestii. Bez tego, nawet z kilkustettysięcznymi armiami jesteśmy w dupie. E: Właściwie i tak jesteśmy w dupie.
lys på slutten av lys
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Niemcy ? Poważny ty jesteś ? To nasi wrogowie tacy sami jak i ruscy. Z ruskimi zawsze nóż Polsce w plecy wbijali. Nord Stream to przypieczętowanie czyjej przyjaźni przeciwko komu ?
- DST
- rasowy masterfulowicz
Zaproponuj mi w takim razie sensowną alternatywę. Jaki układ geopolityczny jest dla ciebie optymalny dla Polski? Węgry robiący laskę Putinowi, gdzie jest kleptokracja i inflacja wywaliła poza skalę? Ameryka, którą rządzi najbogatszy człowiek na świecie (nie mówię o Trumpie) i próbuje dopasować sobie kraj pod to, żeby dobrze szedł mu biznes i ludzie pracowali za 5$ dziennie? Poszerz mi horyzonty
- Ascetic
Trochę mi brakuje tak jednoznacznego stanowiska, nawet na gorąco w Polsce, jak ten głos z Niemiec. Wypowiedzi Kosiniaka, Tuska są dość oczywiste, że jesteśmy zdani na siebie, w szerszym znaczeniu. Nic nie wnoszą te opisywania, trudnej rzeczywistości, a raczej pokazują, jak trudna ona jest, bo łatwiej ją pustosłowiem doraźnie rozprowadzić.

Pewnie dlatego, że sprawę Europy chce się podejmować, bez jej udziału. W tym bez udziału jednego z największych rozgrywających jakimi są Niemcy właśnie.

Pewnie dlatego, że sprawę Europy chce się podejmować, bez jej udziału. W tym bez udziału jednego z największych rozgrywających jakimi są Niemcy właśnie.
lys på slutten av lys
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
To oczywiste że takiego nie ma. Nasze położenie determinuje to że zawsze będziemy zdani tylko na siebie i atakowani z każdej możliwej strony.DST pisze: ↑13-02-2025, 20:51Zaproponuj mi w takim razie sensowną alternatywę. Jaki układ geopolityczny jest dla ciebie optymalny dla Polski? Węgry robiący laskę Putinowi, gdzie jest kleptokracja i inflacja wywaliła poza skalę? Ameryka, którą rządzi najbogatszy człowiek na świecie (nie mówię o Trumpie) i próbuje dopasować sobie kraj pod to, żeby dobrze szedł mu biznes i ludzie pracowali za 5$ dziennie? Poszerz mi horyzonty
Szwaby zawsze wróg. Ruscy to samo.
Węgry to gówno. Czechy też.
Ukrainu to wiadomo.
Z Anglią i Francją fajnie by było ale jak to się skończyło to wiemy.
Marzy mi się Szwecja...ewentualnie Litwa (choć to taki sojusz na zasadzie że są w podobnej ciemnej dupie co my).
Też nie ufam frycom, dla nich zawsze będziemy podludźmi. W sferze marzeń widzę taki bałtycki pion ze Szwedami, z ich mózgiem i technologią, a naszym potencjałem ludnościowym. Taka silna bariera m-y kacapem a szkopem. Ale czy to realne?
- Ascetic
Najbardziej przejebane ma pribaltika. Ich kacapy biorą w jeden dzień. Te kraje są nie do obrony.
-
dokładnie to powinien być kierunek. utworzenie z Bałtyku wewnętrznego akwenu NATO (czy jakkolwiek miałby się taki sojusz nazywać) wraz z krajami skandynawskimi, bez usa, z niedecyzyjnym wsparciem szwabow (czyli nie mają prawa opóźniania czy wetowania). Całkowite odcięcie ruskich od Bałtyku, wzmocnienie obrony Litwy/Łotwy/Estonii i wsparcie dla ukrainy, która wykrwawia kacapów w czasie rzeczywistym. Oczywiście sankcje i całkowite odcięcie się od ruskich surowców - tutaj oczy na bogatą w surowce Skandynawię.
- Tatuś
- Kontakt:
Gdy w Niemczech wygra AFD, w Czechach Babisz, we Francji Le Pen to nawet spierdalać nie ma gdzie. Witajcie w 1938 roku.
Jedyna szansa, że Europa zewrze poślady i nawet za cenę demokracji utrzyma się zjednoczona ale ja w to nie wierzę. Niemcy się dogadają z Rosją, Weidel odzyska te swoje kochane Głuchołazy, Francja będzie miała to w dupie a reszta nie kiwnie palcem.
Jedyna szansa, że Europa zewrze poślady i nawet za cenę demokracji utrzyma się zjednoczona ale ja w to nie wierzę. Niemcy się dogadają z Rosją, Weidel odzyska te swoje kochane Głuchołazy, Francja będzie miała to w dupie a reszta nie kiwnie palcem.
Ostatnio zmieniony 13-02-2025, 21:20 przez Tatuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.