DJEVEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DJEVEL
Ech kleiłem alezdycydowałem się na usuniecie. Normalny chłop
Kupię Of Feather and bone Bestial bymns of perversion
-
Szerzę zyczę mu takiej muzyki jak komponuje. Siedzi w klimatach, To najważniejsze.
Kupię Of Feather and bone Bestial bymns of perversion
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
- bartwa
Dołączam się do życzeń, niech się facetowi wiedzie. Dużo zdrowia w szczególności, tak potrzebnego w jego obecnym położeniu.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wczoraj widziałem ten news i autentycznie mnie ta śmierć zabolała. Kocham ostatnie 3 płyty Djevel a już na punkcie "Natt til ende" kompletnie oszalałem. Zresztą gdzieś od tygodnia nie wyciągałem jej z odtwarzacza. Szkoda takiego jeszcze młodego człowieka...
all the monsters will break your heart
- Triceratops
Ciekawe co dzis doktor Drone sadzi o tej ekipieDrone pisze: ↑30-01-2015, 15:44Skończył się trend religijny, to zaczął się następny, to znaczy granie pod starą Norwegię. Ale trend, jak to trend, ma to do siebie, że przejaskrawia i eksponuje to, co w wartościowym oryginale pozostawało stonowane. Krótko mówiąc, w przypadku black metalu sprowadza się to zazwyczaj do bezbrzeżnego i nieskrępowanego pitolenia. DJEVEL na "Besatt av maane og natt" jest tego najlepszym przykładem. Wtórne, płytkie, miałkie, szablonowe do bólu. Nie mówiąc o tym, że ta nowa okładka też jest trendziarska do bólu. Do dołu z wapnem z tym gównem!
woodpecker from space
- bartwa
Pewnie to samo. Mimo że śmierć członka zespołu czesto zwiększa jego wartość rynkową, to na artystyczną nie ma wpływu.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Mental
Na bank płacze w poduchę i wyciera łzy marliwem.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
-
- postuje jak opętany!
Miałem podobne odczucia, jak przeczytałem tę informację. Biorąc dodatkowo pod uwagę, że w ostatnich latach Djevel to moja topka, szczególnie z naciskiem na trzy ostatnie.nicram pisze:Wczoraj widziałem ten news i autentycznie mnie ta śmierć zabolała. Kocham ostatnie 3 płyty Djevel a już na punkcie "Natt til ende" kompletnie oszalałem. Zresztą gdzieś od tygodnia nie wyciągałem jej z odtwarzacza. Szkoda takiego jeszcze młodego człowieka...
Jarałem się mocno na listopadowe koncerty w Oslo… :/
Hjertet mitt slår i mørket
- dzik
- zahartowany metalizator
Bardzo się Profesore tu mylił w swojej opinii o DjevelTriceratops pisze: ↑09-02-2025, 09:05Ciekawe co dzis doktor Drone sadzi o tej ekipieDrone pisze: ↑30-01-2015, 15:44Skończył się trend religijny, to zaczął się następny, to znaczy granie pod starą Norwegię. Ale trend, jak to trend, ma to do siebie, że przejaskrawia i eksponuje to, co w wartościowym oryginale pozostawało stonowane. Krótko mówiąc, w przypadku black metalu sprowadza się to zazwyczaj do bezbrzeżnego i nieskrępowanego pitolenia. DJEVEL na "Besatt av maane og natt" jest tego najlepszym przykładem. Wtórne, płytkie, miałkie, szablonowe do bólu. Nie mówiąc o tym, że ta nowa okładka też jest trendziarska do bólu. Do dołu z wapnem z tym gównem!

dobry kościół to kościół spalony
- nicram
Rzeczą ludzką jest się mylić. Niech pierwszy rzuci kamieniem kto tego w życiu nie zrobił.
Druga sprawa, że wtedy to jednak nie był okres, w którym na tle sceny Djevel jakoś jaskrawo się wyróżniał. I może niewielu miało miało pojęcie, że z tego pąku rozwinie się kwiat o takiej urodzie i blasku.

all the monsters will break your heart
- Triceratops
Zalezy jak na to spojrzec, owszem Drone czasami wzorem trociniaka probowal sie wyroznic z tlumu odmienna opinia ale w wielu kwestiach czesto stawial na ideologiczna bezkompromisowosc a tej najwyrazniej tutaj nie zauwazyl.dzik pisze: ↑10-02-2025, 14:44Bardzo się Profesore tu mylił w swojej opinii o DjevelTriceratops pisze: ↑09-02-2025, 09:05Ciekawe co dzis doktor Drone sadzi o tej ekipieDrone pisze: ↑30-01-2015, 15:44Skończył się trend religijny, to zaczął się następny, to znaczy granie pod starą Norwegię. Ale trend, jak to trend, ma to do siebie, że przejaskrawia i eksponuje to, co w wartościowym oryginale pozostawało stonowane. Krótko mówiąc, w przypadku black metalu sprowadza się to zazwyczaj do bezbrzeżnego i nieskrępowanego pitolenia. DJEVEL na "Besatt av maane og natt" jest tego najlepszym przykładem. Wtórne, płytkie, miałkie, szablonowe do bólu. Nie mówiąc o tym, że ta nowa okładka też jest trendziarska do bólu. Do dołu z wapnem z tym gównem!![]()
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
Smutne wieści...
Gość nagrał też bardzo dobre materiały z Lja (do pierwszego albumu włącznie) zanim się przeprowadził do Oslo. Dużo dobrego nagrał przez lata.
Gość nagrał też bardzo dobre materiały z Lja (do pierwszego albumu włącznie) zanim się przeprowadził do Oslo. Dużo dobrego nagrał przez lata.
- SODOMOUSE
tak, jak napisałeś, do pierwszego albumu, ale Ljå, dał radę, także bez Ciekals'a, na "1943".
oraz EP "Klar Til Strid"
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- postuje jak opętany!
Zdecydowanie. Ljå dalej bardzo dobre. Ostatni album często jest u mnie grany.
Wiadomo. Jest trochę inaczej bez Cieklas'a, ale trzymają poziom. Aż dziwne, że nazwa nie była bardziej wałkowana na forume. Podobno Osmose ma coś tam wznawiać z ich repertuaru. Może wydadzą też nowy, jak pan bóg przykazał.
- COFFIN
Byla, tylko dawno temu. Tej ostatniej nie słyszałem, ale na półce nadal mam:

'Come the Blessed Madness'
- COFFIN
Muszę przyznać, że udało im się to wydanie:

Zobaczymy, jak winyle. Ale lipy nie przewiduję.

- Raagoon
Też mi się podoba. Winyle odpuściłem.COFFIN pisze:Muszę przyznać, że udało im się to wydanie:
- COFFIN
Mogli wcześniej pomyśleć i cała trylogię wypuścić w ten sposób, bo całość jest na tyle fajna, że w tym formacie:

To trochę mało. U mnie winyle będą staly, po dwa kolory z każdej części.

To trochę mało. U mnie winyle będą staly, po dwa kolory z każdej części.