Mystic Festival 2025
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Re: Mystic Festival 2025
A mi szkoda, że nile i absu w czwartek... nie zobaczę. Jakby był piątek, brałbym 2 dni i byłbym szczesliwy...takie uroki festow.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ah, no i jeszcze doszło Sun Don't Shine. Czy Panowie aby nie wyglądają znajomo?

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Nie skojarzyłem, cieszy mnie to bardzo.
- Lukass
Ja również, szczerze mówiąc. Cóż, lepszej okazji do zobaczenia części TON na żywo już raczej nie będzie.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Ja ze składu jestem bardzo zadowolony, ale chyba odpuszczam uczestnictwo. Po prostu te rzeczy, na których mi zależy są rozrzucone na wszystkie dni, a karnetu raczej mój budżet nie dźwignie. Łudziłem się, że wpadnę na jeden najfajniejszy dzień. Oczywiście wiedziałem, że na pewno nie będzie tak, że jednego dnia uda się wszystko zobaczyć, ale gdyby jednego dnia był ten Beherit, Bathory + ten np. Eyehategod, to w sumie czemu nie?
Chciałbym zobaczyć Beherit, ale jednocześnie ten czwartek wygląda naprawdę licho i nieźle bym się wynudził tego dnia. Piątek całkiem sensownie wygląda, ale tak odjechać dzień przed Bathory, Pentagramem, czy nawet tym Vaderem i Tiamat? Z kolei zawitać w sobotę, ale olać Eyehategod, Kinga Diamonda? Fajnie by było pojechać na całość, ale nie wiem, czy aż tak mi zależy. Oczywiście nie mam pretensji do organizatorów, zazwyczaj tak jest, że rzeczy pokrewne są rozrzucone na wszystkie dni, by fan był na całości, a nie właśnie tylko jednym dniu.
Chciałbym zobaczyć Beherit, ale jednocześnie ten czwartek wygląda naprawdę licho i nieźle bym się wynudził tego dnia. Piątek całkiem sensownie wygląda, ale tak odjechać dzień przed Bathory, Pentagramem, czy nawet tym Vaderem i Tiamat? Z kolei zawitać w sobotę, ale olać Eyehategod, Kinga Diamonda? Fajnie by było pojechać na całość, ale nie wiem, czy aż tak mi zależy. Oczywiście nie mam pretensji do organizatorów, zazwyczaj tak jest, że rzeczy pokrewne są rozrzucone na wszystkie dni, by fan był na całości, a nie właśnie tylko jednym dniu.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
-
- w mackach Zła
Warm up chyba najsłabszy ze wszystkich edycji
Dużo nowomodnego gówna w składzie
Brak pola namiotowego
Wtopa z headlinerami
Zywiec 3% w cenie 15zł za 0,4l
Jest kilka zespołów do zobaczenia, ale chyba jednak nie warto w tym roku tam cisnąć.
Dużo nowomodnego gówna w składzie
Brak pola namiotowego
Wtopa z headlinerami
Zywiec 3% w cenie 15zł za 0,4l
Jest kilka zespołów do zobaczenia, ale chyba jednak nie warto w tym roku tam cisnąć.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Czy tylko ten szajs tam mają? Nie maja np. jakiegoś stoiska z kraftami?
- Lukass
Nie tylko. Festiwalowe "piwo" sprzedają w okolicy dwóch dużych scen, i to się do niczego nie nadaje, jak wszędzie. W kompleksie przy mniejszych scenach można kupić zwykłe butelkowe żywce różnych rodzajów, problemem bywa jedynie brak czasu na schłodzenie. Plus pewnie jakieś desperadosy czy coś takiego. Jakieś nieszczególne krafty (może za dużo słowo) chyba się pojawiały, ale znikały bardzo szybko. Do tego w tej samej okolicy można kupić wina i drinki, choć oczywiście trochę to kosztuje.when_in_sodom pisze: ↑15-01-2025, 19:44Czy tylko ten szajs tam mają? Nie maja np. jakiegoś stoiska z kraftami?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Dziwne rzeczy dzieją się z tym festiwalem w tym roku. Ostatnia edycja z rekordem frekwencyjnym, blind birdy od razu z dość wysoką stawką, a potem jednak krzywa akcja z headlinerami czy brak pola namiotowego. Nie żeby mi brakowało tych headlinerów, bo przy main stage bywałem rzadko, ale dla wielu ludzi to jednak istotne, a impreza niby miała się rozwijać lub przynajmniej pozostać na tym samym poziomie, a nie się zwijać...
- Lukass
Prawda. Komunikacja w tym roku leży i kwiczy, a rezygnacja z pola namiotowego sugeruje problemy finansowe. Zamieszanie z headlinerami jest dla mnie niezrozumiałe. Tzn. podejrzewam, że nie ogłaszali, bo z kimś rozmawiali, i się nie udało. Bo nazwy są moim zdaniem ok. Przez ostatnie trzy lata obejrzałem chyba jakieś 1,25 koncertu headlinerów, więc mi to zwisa. Ale przecież mamy w tym roku Opeth, które trzy lata temu robiło za heada i jakoś nikt szczególnie nie jęczał. A w tym roku headem nie jest. In Flames i Sepultura to gdzieś tam podobna liga. Nie wątpię jednak, że frekwencja będzie niższa, niż ostatnio. Z punktu widzenia sprzedaży biletów na pewno sensowne by było dodanie puli na Warm Up. Jerry Cantrell może przyciągnąć trochę ludzi, których reszta za bardzo nie interesuje.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Wczoraj mi kolega takie coś napisał , Early bird w 2022 roku było po 459 , 2023 669 , w 2024 749 , wiec od 2022 roku cena wzrosła prawie dwukrotnie , o 80% dokładnie . To BA 850 zł i skład nieporównywalny . Tyle w temacie .
-
- w mackach Zła
A w 2022 najlepszy skład. Gdzie Judas Priest i Mercyful Fate do coverbandu Sepultury i In Flames?!
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Lukass
Ależ fajna ta setlista. Serio, żadnego zbędnego numeru. Już widzę, jak najebany Johan to pogrąża

Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Tak poważnie, na ilu byliście koncertach Tiamat i na ilu był najebany totalnie?
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na żadnym, puściłem jeden z youtube i prawdę mówiąc to wokal brzmiał...kiepsko
If you do everything right, there will be no struggle.
- Lukass
Tak poważnie, to byłem tylko na jednym i nie było aż tak źle, ale to było bardzo dawno temu. Niestety, liczba doniesień o wpadkach jest dość znaczna, liczne nagrania też mówią swoje. Ale niewątpliwie dam im szansę, a nuż wylosujemy lepszy dzień, albo się chłop ogarnął. Setlista jest naprawdę świetna.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Morbid Marcin
Ja byłem bodaj w '92 w słynnym klubie fugazi
))
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Na Brutalu byłem i było strasznie, nie można było na to patrzeć. Ale na SDL już było bdb. Myślę, że teraz jest ok. Nie ma co się podniecać, że będzie najebany - to nie Azazel