Ostatnio oglądane filmy v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Re: Ostatnio oglądane filmy v.2
Wzięło mnie na thrillery, więc poszły dwa filmy, które się wykładają o black metal, przy czym bardzo różnią się jakością.
Świetnie się ogląda, chyba mój ulubiony Villeneuve'a z tych, które widziałem. Punkt od oceny leci jednak za finalny plot twist, przy którym poczułem się, jakbym czytał wywiad z młodocianymi wojownikami szatana.
A to dla odmiany jest bardzo ładnie zrobione, zawsze fajnie popatrzeć na szarżującego Cage'a (tutaj w wydaniu Lee Snyder, ale to mim), ale nawet po zaakceptowaniu elementu nadprzyrodzonego, ten film był tak cholernie głupi, że siadł dla mnie totalnie jakoś w połowie.
Świetnie się ogląda, chyba mój ulubiony Villeneuve'a z tych, które widziałem. Punkt od oceny leci jednak za finalny plot twist, przy którym poczułem się, jakbym czytał wywiad z młodocianymi wojownikami szatana.
A to dla odmiany jest bardzo ładnie zrobione, zawsze fajnie popatrzeć na szarżującego Cage'a (tutaj w wydaniu Lee Snyder, ale to mim), ale nawet po zaakceptowaniu elementu nadprzyrodzonego, ten film był tak cholernie głupi, że siadł dla mnie totalnie jakoś w połowie.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
- weteran forumowych bitew
...2 filmy duetu Benson/Moorhead, intrygujące i dość zaskakujące sci-fi...
...I SEE YOU...jak już się rozkręcił, to się porobiło, dobry-mocno...
...I SEE YOU...jak już się rozkręcił, to się porobiło, dobry-mocno...
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
A substitute for God, a sacred muse
The hell with it, it's just a lame excuse
Everything I ever used I have abused
All I live for is my heaven of high
I'll be there when the sun goes down
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
dobre to ? widze ze na cda jest z napisami to chyba sobie lukne
u mnie dzisiaj łysy i nie był to udany wieczór
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Stary Metal
- w mackach Zła
Kolego Żułek, jest Helvete na CDA z napisami, ale te napisy to chyba generowane że słuchu przez tłumacza Google.
Momentami aż oczy bolą czytać, a momentami w tłumaczeniu jest taki pierdolnik, że rogaty tylko wie, o co chodzi.
Lepiej znaleźć z napisami po angielsku (kiedyś było na jutubie - może jeszcze jest) i obejrzeć.
I kamp med kvitekrist
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no to troche lipaStary Metal pisze: ↑14-01-2025, 00:23Kolego Żułek, jest Helvete na CDA z napisami, ale te napisy to chyba generowane że słuchu przez tłumacza Google.
Momentami aż oczy bolą czytać, a momentami w tłumaczeniu jest taki pierdolnik, że rogaty tylko wie, o co chodzi.
Lepiej znaleźć z napisami po angielsku (kiedyś było na jutubie - może jeszcze jest) i obejrzeć.
ale chyba spróbuje PL bo z "kali mówić" więcej skumam niż to co tam po angielsku napiszą
dzięki za ostrzeżenie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
24,25 jest przedpremiera Nosferatu w kinach. Obecny.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Helvete dopiero zaczalem pierwsze pol godziny, bo to 'serial' ktory razem ma prawie 3h. Na razie to bardziej historia Mayhem niz black metalu. Bylo juz kilka ciekawych momentow, ale na razie nie ma co polecac.
- ggfh
- w mackach Zła
Helvete kiedys na yt wrzucalem z angielskimi napisami (byly dostepne normalnie na stronie norweskiej telewizji, kilka godzin po emisji). Po kilku tygodniach zglosili zlamanie praw autorskich i usunieto wszystkie odcinki.
imho ciekawy mini serial
imho ciekawy mini serial
- Harlequin
Biletong zakupiony
-
Yep znany temat. Niestety jedna spierdolina sekciarska kończy byt powstaje druga. I ma się w najlepsze.trup pisze: ↑10-01-2025, 13:21Dwa Oblicza Boga
Jerzy Hoffman, Edward Skórzewski
https://ninateka.pl/movies,1/dwa-oblicz ... wski,11203
Założyciel Stolicy Bożej i Barankowej Apostołów w Duchu i Prawdzie, Alfa i Omega, Początek i Koniec, Bernard Wilk, jest dla swoich wyznawców żywym Bogiem, który na swój sposób tłumaczy im Pismo Święte. Gromadzi wokół siebie „najnieszczęśliwszych z najnieszczęśliwszych, ojców beznadziejnie chorych dzieci, żony maltretowane przez mężów, ludzi samotnych i skrzywdzonych”. Jego sekta liczyła swego czasu 100 członków, którzy wszystkie zarobione pieniądze oddawali swojemu duchowemu przywódcy. Nakręcona w Niwnicy Kłodzkiej (Nowej Jerozolimie jak nazywali ją wyznawcy) oraz Warszawie historia rdzennie polskiego ruchu religijnego pokazuje, że zagrożenie ze strony sekt nie jest domeną wyłącznie społeczeństwa amerykańskiego. Scenariusz i komentarz do filmu Jerzego Hoffmana i Edwarda Skórzewskiego napisał – Stanisław Manturzewski, socjolog, reporter, reżyser filmów dokumentalnych i fabularnych.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Skonczylo to "Helvete" i poza tym, ze troche za duzo czasu poswiecone o tym historie o tym, jak Burzum zabil Mayhema, to bylo duzo ciekawostek. Wiem, ze to taki mit zalozycielski black metalu, ze w kazdym dokumencie musi o tym byc duzo, ze to wazna histoia, ale na wszystkich ksiazat piekiel, mam jej po dziurki w nosie. Natomiast zabawne calkiem wyznanie Hellhammera do Pyttena ze jak nagrywali DMDS to chcial, by bebny byly glosniej, wiec jak nie patrzyli na konsole, to je podkrecal.
- Harlequin
Mocno taki se, w sumie gorszy niż lepszy. Kartonowe postacie, by nie powiedziec, że ich brak, w 90% dramatycznie zły tekst, momentami czułem się jakbym oglądał paradokument (przy czym nawet Ukryta prawda ma więcej dramaturgii) albo inny twór dla telewizji. Laurka dla Lubelszczyzny, ale poza ładymi krajobrazami i szarżującym bratem McCulkina trudno znaleźć tu treść, bebechu i jakiekolwiek wnioski. Nie dowiózł pan panie Ajzenberg
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Juz teraz mnie rozbraja Varg usmiechajacy sie gdy uswiadamia sobie, ze ma powiedziec: "dead Dead in his bed".
Edit: niby widzialem ten film juz z 10 lat temu, ale teraz ogladanie Fenriza boli mnie niemal fizycznie, to jak widac jak nieswojo sie czuje z tym nagrywaniem, jak musi udawac ze jara go ta wystawa i jak jest nagrywany ogladajac zdjecie Deada ktore widzi kazdego dnia xD nie mowiac o tym ze przed kamera ewidentnie strasznie sie stresuje, do tego bariera jezykowa i kazdy brzmialby jak jakis niedorozwoj, a on jeszcze ewidentnie jest bardzo niesmialy jesli chodzi o kontakt wzrokowy.
-
- postuje jak opętany!
+1Harlequin pisze: ↑17-01-2025, 11:39Mocno taki se, w sumie gorszy niż lepszy. Kartonowe postacie, by nie powiedziec, że ich brak, w 90% dramatycznie zły tekst, momentami czułem się jakbym oglądał paradokument (przy czym nawet Ukryta prawda ma więcej dramaturgii) albo inny twór dla telewizji. Laurka dla Lubelszczyzny, ale poza ładymi krajobrazami i szarżującym bratem McCulkina trudno znaleźć tu treść, bebechu i jakiekolwiek wnioski. Nie dowiózł pan panie Ajzenberg
Też nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, przeciętna obyczajówka z polskimi motywami, nic ponadto.
-
Za tydzień przedmpremiera Nosferatu Eggersa. Tak tylko przypominam.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
To jest w ogóle jakieś nieporozumienie że polska premiera tego filmu jest dwa miesiące opóźniona.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Ziobro zdziwienia Lighthouse oglądałem w kinie kameralnym bo ktoś stwierdził ,że to się nie sprzeda.
-
Jakbyś interesował się tematemtomaszm pisze: ↑14-01-2025, 21:08Yep znany temat. Niestety jedna spierdolina sekciarska kończy byt powstaje druga. I ma się w najlepsze.trup pisze: ↑10-01-2025, 13:21Dwa Oblicza Boga
Jerzy Hoffman, Edward Skórzewski
https://ninateka.pl/movies,1/dwa-oblicz ... wski,11203
Założyciel Stolicy Bożej i Barankowej Apostołów w Duchu i Prawdzie, Alfa i Omega, Początek i Koniec, Bernard Wilk, jest dla swoich wyznawców żywym Bogiem, który na swój sposób tłumaczy im Pismo Święte. Gromadzi wokół siebie „najnieszczęśliwszych z najnieszczęśliwszych, ojców beznadziejnie chorych dzieci, żony maltretowane przez mężów, ludzi samotnych i skrzywdzonych”. Jego sekta liczyła swego czasu 100 członków, którzy wszystkie zarobione pieniądze oddawali swojemu duchowemu przywódcy. Nakręcona w Niwnicy Kłodzkiej (Nowej Jerozolimie jak nazywali ją wyznawcy) oraz Warszawie historia rdzennie polskiego ruchu religijnego pokazuje, że zagrożenie ze strony sekt nie jest domeną wyłącznie społeczeństwa amerykańskiego. Scenariusz i komentarz do filmu Jerzego Hoffmana i Edwarda Skórzewskiego napisał – Stanisław Manturzewski, socjolog, reporter, reżyser filmów dokumentalnych i fabularnych.
Tu jest rubikon dawno przekroczony, Zajebiście niebezpieczni ludzie. TU od nas z okolicznej wsi. Byłem widziałem-z czystej ciekawości. Klnę się ,że nie widziałeś czegoś takiego. Masowej psychozy. To co się dzieje tam.........ehh powiedzmy że mi klawiatury brakło żeby opisać to spektrum.
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Everyone loves you when you are dead