Właśnie sobie słucham najnowszej płytki.
Brzmienie specyficzne ale mi się podoba. Fajnie gitary gadają.
Bardzo kompozytorsko podoba mi się ta płyta. 8 różnych opowieści i każda ze swoimi smaczkami.
W sam raz na święta w oczekiwaniu na krwawy świt
DEUS MORTEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- tomekw48
- w mackach Zła
Re: DEUS MORTEM
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
- postuje jak opętany!
Nowa płyta doskonała.
Jestem przekonany hehe, że w przyszłości(tak za 10+lat) będzie postrzegana jako "klasyk" polskiego black metalu.
Aranżacyjnie, gitarowo/brzmieniowo miazga jak dla mnie.
Jestem przekonany hehe, że w przyszłości(tak za 10+lat) będzie postrzegana jako "klasyk" polskiego black metalu.
Aranżacyjnie, gitarowo/brzmieniowo miazga jak dla mnie.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zagrane jak w metalu, się oczywiście spotyka, ale nie jest to regułą, ani prawidłem. Ja taką muzykę, pozagatunkowo, nazywam po prostu: "dobra muzyka". Czuć zmysł jak piszesz, aranżacyjny, pomysł na płytę, do tego techniczne umiejętności. Dopieszczone też jest to na produkcji. Dojebać się nie sposób tutaj do czegoś. Może okładka sztampowa, ale to sprawa wtórna w co to opakowane jest, liczy się tylko i wyłącznie muzyka.
Poro
-
- postuje jak opętany!
Wiadomo, nie jest to 'wiekopomne' dzieło ale w dobie tworów mgłopodobnych jakiś tam powiew swieżości jest, zwłaszcza na scenie pl. Świetnie się tego słucha. Tylko tyle i aż tyle. Słychać, że jest to szczere.
Zobaczymy tylko jak to z promocją będzie bo tak jak już kiedyś ktoś tu pisał, najgorsze by było jakby przeszła niezauważona/słabo promowana.
Niestety DIY to nie jest prosta sprawa :)
Zobaczymy tylko jak to z promocją będzie bo tak jak już kiedyś ktoś tu pisał, najgorsze by było jakby przeszła niezauważona/słabo promowana.
Niestety DIY to nie jest prosta sprawa :)
- DST
- rasowy masterfulowicz
Otóż to. Mam takie samo zdanie. Po prostu dobra muzyka. Obawiam się tak jak Ty, że może zginąć w zalewie jakichś post-mglowych nudnych glutów.Sodomix pisze: ↑31-12-2024, 17:19Wiadomo, nie jest to 'wiekopomne' dzieło ale w dobie tworów mgłopodobnych jakiś tam powiew swieżości jest, zwłaszcza na scenie pl. Świetnie się tego słucha. Tylko tyle i aż tyle. Słychać, że jest to szczere.
Niestety DIY to nie jest prosta sprawa
- Dragazes
- w mackach Zła
Jak ja wam zazdroszczę DM śledzę i lubię od samego początku, ale ostatni album mnie po prostu nudzi, nie mogę tam odnaleźć tego za co ceniłem ten zespół. No nic, może kiedyś zaskoczy.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
eeeeeeeeeee......... Deus Mortem i post-Mgła ?????????
dużo rzeczy tam słyszę, ale Mgły to ni chuja..........
ot, nam się percepcja rozjechała
a Thanatos to świetny album, zachowany twardo w swojej konwencji, a jednak starający się nie stać w miejscu tylko iść do przodu
-
- postuje jak opętany!
Nie chcę się tu wpierdlać, ale koledze chyba chodziło o to, że jest zalew kopistów Mgły. To zwiękasza szum informacyjny w kategorii BM. Ten szum sprawia, że Dues Mortem mogłoby komuś umknąć, mimo że ostatni pełniłak jest wyśmienity. Ja to przynajmniej tak zrozumiałem. Też nie słyszę Mgły w Deus Mortem.Stoigniew pisze: ↑01-01-2025, 15:42eeeeeeeeeee......... Deus Mortem i post-Mgła ?????????
a Thanatos to świetny album, zachowany twardo w swojej konwencji, a jednak starający się nie stać w miejscu tylko iść do przodu
- DST
- rasowy masterfulowicz
O to mi dokładnie chodziło. DziękiC//A pisze: ↑01-01-2025, 18:55Nie chcę się tu wpierdlać, ale koledze chyba chodziło o to, że jest zalew kopistów Mgły. To zwiękasza szum informacyjny w kategorii BM. Ten szum sprawia, że Dues Mortem mogłoby komuś umknąć, mimo że ostatni pełniłak jest wyśmienity. Ja to przynajmniej tak zrozumiałem. Też nie słyszę Mgły w Deus Mortem.Stoigniew pisze: ↑01-01-2025, 15:42eeeeeeeeeee......... Deus Mortem i post-Mgła ?????????
-
- postuje jak opętany!
Koncert z Inferno na gitarze:
(Gość wrzuca trochę niszowych koncertów z późnych 2000ych i z 10tych. Niezłe perełki tam można znaleźć.)
(Gość wrzuca trochę niszowych koncertów z późnych 2000ych i z 10tych. Niezłe perełki tam można znaleźć.)
-
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Nie wiem, który to ale pozdrawiam serdecznie. Dużo dobrego wrzuca