KORN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

Re: KORN

16-12-2023, 08:17

Gdy miałem 15 lat dziewczyna mówiła mi Kornuś bo miałem taki t-shirt duży z czerwonym „Korn”. Miałem mocną fazę na nich wtedy, wałkowałem ich płyty jak dziki, ale potem mi przeszło i nie wracałem do nich nigdy więcej. Debiut darzyłem największym szacunkiem. Podobnie jak z Machine Head. Nie wiem czy jest sens do tego wracać, ale korci sobie przypomnieć jak ten Korn brzmiał i jak to się teraz mi przedstawi heh
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

16-12-2023, 09:46

Jak jest coś takiego jak muzyka młodzieżowa, to Korn jest tego najlepszym przykładem. Tak do dwójki z przodu jeszcze jakoś to wchodzi, później już nie wypada:)
Awatar użytkownika
DST
weteran forumowych bitew

16-12-2023, 11:01

Ubzdur pisze:
16-12-2023, 08:17
Gdy miałem 15 lat dziewczyna mówiła mi Kornuś bo miałem taki t-shirt duży z czerwonym „Korn”. Miałem mocną fazę na nich wtedy, wałkowałem ich płyty jak dziki, ale potem mi przeszło i nie wracałem do nich nigdy więcej. Debiut darzyłem największym szacunkiem. Podobnie jak z Machine Head. Nie wiem czy jest sens do tego wracać, ale korci sobie przypomnieć jak ten Korn brzmiał i jak to się teraz mi przedstawi heh
Też się jarałem tym jak byłem pacholęciem. Mam na półce teraz debiut, dwójkę i "Issues". Debiut dostałem kiedyś w prezencie i jak odpaliłem to po latach to zaskoczył mi jeszcze lepiej niż kiedyś. Totalnie mnie zdmuchnęło, świetna i bardzo oryginalna płyta - apogeum to kawałek "Lies", którego główny riff i desperacki vibe zgniata mnie jak robaka.
"Issues" dawno nie słuchałem, ale zawsze mi się podobała atmosfera tego krążka, bo brzmiał jak coś z oddziału szpitala psychiatrycznego i miał straszliwie ciężkie, walcowate brzmienie. No i po prostu fajne kawałki, szczególnie przy końcu płyty.
Dwójkę kupiłem kiedyś w Empiku po jakiejś śmiesznej cenie i byłem zażenowany pierwszym numerem. To uczucie z drobnymi przerwami towarzyszyło mi do końca płyty osiągając chyba punkt kulminacyjny w kawałku "ADIDAS", który zażenował mnie do tego stopnia że czułem się jakbym słuchał np. Ich Troje i bał się przyłapania na gorącym uczynku
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

16-12-2023, 11:12

Godplayer pisze:
16-12-2023, 09:46
Jak jest coś takiego jak muzyka młodzieżowa, to Korn jest tego najlepszym przykładem. Tak do dwójki z przodu jeszcze jakoś to wchodzi, później już nie wypada:)
No tak mi się właśnie skojarzyło podczas odsłuchu, że jakbym ten zespół usłyszał w wieku 15 lat, to byłbym kupiony. Z drugiej strony kiedy rówieśnicy słuchali nirvany czy gnr, ja wolałem Black Sabbath i Uriah Heep, wiec chuj wie.\

Z debiutu mogę powiedzieć, że póki co podoba mi się kawałek "Clown", świetny groove i takim głosem jak w refrenie gościu mógłby dla mnie śpiewać przez cała płytę, Tych ckliwych, płaczliwych wokali nie przełknę.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

16-12-2023, 12:57

Kiedyś słuchałem trochę debiutu i dwójki, fakt, coś w tym było intrygującego, ale na dłuższą metę nie pociągnąłem tematu. Chyba nie dla mnie te klimaty, wolę Incubus, ten z Kalifornii oczywiście, bo mają zajebiste piosenki i wybitnego gitarzystę 😀
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

07-12-2024, 01:51

możesz być dzieckiem które topi sie w wannie gruzu i cekolu ale korna docenisz
Awatar użytkownika
HCDamage
zaczyna szaleć

07-12-2024, 08:49

Nigdy nie przesłuchałem żadnego albumu w całości i znam tylko kilka kawałków nawet nie wiem z jakich płyt ale nie trafia do mnie. Gitara basowa mnie tam wkurwia niemiłosiernie chociaż dla kogoś jest pewnie atutem. Dużo bardziej lubię posłuchać ich kolegów z Deftones.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

07-12-2024, 09:07

absolutnie uwielbiam. mają płyty bdb, ale też tragiczne a większość jest nie równa.

to ma więcej agresji niż 95 procent extremalnych kapel
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

07-12-2024, 13:51

Only_True_Believers pisze:
07-12-2024, 09:07

to ma więcej agresji niż 95 procent extremalnych kapel
Każdy za dzieciaka słuchał wielu gorszych i lepszych kapel do których ma teraz sentyment i to jest jak najbardziej ok, ale takie deklaracje mogą wzbudzić jedynie uśmiech politowania :sarcasm2:
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

10-12-2024, 14:43

No spoko. Jak ktoś nie ma uprzednień i kiedyś ich lubił ale sobie darował to polecam płytę The Nothing z 2019, dla odmiany cała jest dobra a nie tylko pojedyncze kawałki.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

19-12-2024, 01:26

dwa smaczki + jedna płyta która demoluje całą dyske machine head a wręcz wciąga jedną dziurką,

Ależ to jest kurwa walec, brzmienie poprostu kurwa KAPITALNE!!!!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ