Króciutkie i owszem, ale bawiłem się przednio.Sgt. Barnes pisze: ↑07-12-2024, 17:18Króciutkie to to, w zasadzie na jedno posiedzenie na kibelku, gdy idzie klocek pod hasłem "wiele hałasu o nic". Ale ponoć to nie jest ostatnie słowo Pana Andrzeja.
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maro
- weteran forumowych bitew
Re: Co teraz czytacie? v.2
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Kurde, to jest ksiazka nie do czytania, tylko do studiowania... 10 stron czytam pol godziny:)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Jak wielki fan, który na pamięć jest cytować wiele kwestii z okresu klasycznego, czyli opowiadania i 5 powieści, to pewnie przeczytam. Natomiast już "Sezon burz", to był dla mnie trochę mega sprawnie napisany fanfik. Zresztą warsztatowo tam Sapkowski cofnął się w czasie. Nawet "Krew Elfów", ma trochę strukturę opowiadań skleconych jakąś osią fabularną. Potem dopiero to ogarnął, w to jak się powinno pisać większe formy. No nie spodziewam się nic wybitnego.Sgt. Barnes pisze: ↑07-12-2024, 17:18Króciutkie to to, w zasadzie na jedno posiedzenie na kibelku, gdy idzie klocek pod hasłem "wiele hałasu o nic". Ale ponoć to nie jest ostatnie słowo Pana Andrzeja.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bolt

I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
- Kilgore
Łyknąłem wczoraj wieczorem, fajne lekkie i przyjemne przygody greenhorna. W tej formule to można pisać bez końca, więc z pewnością ciąg dalszy nastąpi.Maro pisze: ↑08-12-2024, 18:03Króciutkie i owszem, ale bawiłem się przednio.Sgt. Barnes pisze: ↑07-12-2024, 17:18Króciutkie to to, w zasadzie na jedno posiedzenie na kibelku, gdy idzie klocek pod hasłem "wiele hałasu o nic". Ale ponoć to nie jest ostatnie słowo Pana Andrzeja.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Melduję się, piękne XD XD XDŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑06-12-2024, 13:53
jak dojdzie do fragmentu, w ktorym Jezus biega po wiosce z metrowym penisem i probuje napastowac kobiety (niestety poczekacie, chyba ze przeskoczycie od razu do epilogu), to dajcie znac.
I bardzo podoba mi się, jak chwilę wcześniej podsumował swoją misję (autor, nie Jezus): że chodziło o to, żeby przekonać szczęśliwych ludzi, że są zagubieni i potrzebują pomocy.

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!

Paweł Więzik - Klimczoka Krzyk
Horror/kryminał osadzony w moim rodzinnym Szczyrku, napisany przez kolegę z podstawówki - wiadomix, że odbiór w takim wypadku będzie w 110% subiektywny.
-
Na razie nic nie czytam, ale cieszę się z tej przerwy świątecznej, bo jako jeden z możliwych prezentów zażyczyłem sobie książki. Na pewno pod choinką znajdzie sie kolejna część cyklu Oblicza zła, tym razem padnie na biografię Ławrientija Berii
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czy ktoś byłby chętny na taki masterfulowy klub czytelniczy? Na zasadzie, że każdy wybiera kogoś z 'klubu', zadaje jakąś książkę którą uważa za super fajną w danej dziedzinie, a potem łańcuch idzie dalej?
If you do everything right, there will be no struggle.
-
"zadaje jakąs książkę ' - czyli właściwie co? Poleca ją przeczytać, wybiera kogoś by ten ktoś przeczytał i podzielił się własnymi spostrzeżeniami, refleksjami itp?
-
Gdyby tak to zrobić, to musiałoby to być na zasadzie polecanki, ale tylko w momencie kiedy ktoś szuka czegoś konkretnego. Ja np czytałem kilka biografii Stalina i mam dwie, które z czystym sumieniem moge polecić w każdej chwili - tyle, że niewielu ludzi pewnie jest zainteresowana tą postacią. Gdyby ktoś był zainteresowany dyktatorami, albo największymi zbrodniarzami XX stulecia - śmiało można by polecić serię Oblicza zła, ale znów - jak ktoś chce poszperać głębiej, to musiałby zadać pytanie, czy bardziej interesują go despoci ze strony komunizmu, czy nazizmu. Tak byłoby zresztą z każdym rodzajem książek - od beletrystyki aż po historię, poradniki dobrego odzywiania itp.
- Sybir

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Bolt
To jest taka pozycja - przynajmniej pierwszy tom - która pewnie wryła by mi się niemożebnie w głowę, gdybym czytał ją w wieku pacholęcym, ale pierwszą lekturę zaliczyłem z trzy lata temu, no i szału delikatnie rzecz ujmując nie było.

I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
- Maro
też wczoraj się za to wziałęm
-
Znowu. To powinna być lektura obowiązkowa w RP.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ile ten facet książek natrzaskał? Kurde, gdybym zdołał w życiu napisać coś na poziomie "Terror", to już byłoby wystarczająco i zdaje mi się, że mógłbym umierać spełniony. Hyperion też bardzo dobry przecież. Więcej rzeczy jego nie znam ale pewnie poznam.
- Sybir
Jesteś jednocześnie za młody i za stary.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude

Pora na nieco retro fantasy. Wczoraj zacząłem lekturę. Zaczyna się ciekawie.