Nie słyszałem nowego kamasza i nie zamierzam. Nie lubie jego muzyki, jest w niej cos okropnie naiwnego i banalnego, skrojonego pod publiczke.olgims pisze: ↑05-12-2024, 10:41świniak słyszałeś już nowego kamasi Washingtona? Prawie 1,5 h muzyki wydał i mimo, że nie ma tam freejazzowania (chociaż improwizacje jak najbardziej się pojawiają) to generalnie płyta jest absolutnie zajebista i ma świetny flow i brzmienie wytrawne.
Tu prologue (przewrotnie ostatni wałek na płycie)
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
- Harlequin
Poprzednia chyba troche bardziej zabawy formą wyazuje, ale tutaj jest większ ejebnięcie, lepsze kompozycje (bardziej zapadają w pamięc) i ogólnie jakoś więcej radości grania koztem poszukiwań. Jak dla mnie ich magnum opus na ten moment.DST pisze: ↑05-12-2024, 11:18Też słucham non stop, chociaż poprzednia lepsza dla mnie.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 10:44
Kurwa, jak to kosi. Rośnie mi ta płyta z czasem, tak, że na tę chwilę wszystko inne przyćmiła. Ciekaw jestem, jak potem, bo często jest tak, że pierwszy zachwyt przechodzi w późniejszą obojętność. Miałem tak z wieloma rzeczami, do których teraz rzadko wracam.
-
- weteran forumowych bitew
A to widzisz, u mnie całkiem na odwrót, ten lekki banał powoduje właśnie, że ta muzyka wpada do tego kosza lekkie i przyjemne gdzie nie trzeba rozkminiac każdej nutki, a skrojona jest pod bardziej pasywne słuchanie. Na szczęście nie jest to aż tak okropnie naiwne jak piszesz i nie zahacza o muzykę z windy, bo to jednak świetny kompozytor i saksofonista jest.Harlequin pisze: ↑05-12-2024, 11:41Nie słyszałem nowego kamasza i nie zamierzam. Nie lubie jego muzyki, jest w niej cos okropnie naiwnego i banalnego, skrojonego pod publiczke.olgims pisze: ↑05-12-2024, 10:41świniak słyszałeś już nowego kamasi Washingtona? Prawie 1,5 h muzyki wydał i mimo, że nie ma tam freejazzowania (chociaż improwizacje jak najbardziej się pojawiają) to generalnie płyta jest absolutnie zajebista i ma świetny flow i brzmienie wytrawne.
Tu prologue (przewrotnie ostatni wałek na płycie)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Na poprzedniej było bardziej "progresywnie" i więcej powietrza. Zresztą niedługo może recenzję wrzucę na stronę.Harlequin pisze: ↑05-12-2024, 11:45Poprzednia chyba troche bardziej zabawy formą wyazuje, ale tutaj jest większ ejebnięcie, lepsze kompozycje (bardziej zapadają w pamięc) i ogólnie jakoś więcej radości grania koztem poszukiwań. Jak dla mnie ich magnum opus na ten moment.DST pisze: ↑05-12-2024, 11:18Też słucham non stop, chociaż poprzednia lepsza dla mnie.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 10:44
Kurwa, jak to kosi. Rośnie mi ta płyta z czasem, tak, że na tę chwilę wszystko inne przyćmiła. Ciekaw jestem, jak potem, bo często jest tak, że pierwszy zachwyt przechodzi w późniejszą obojętność. Miałem tak z wieloma rzeczami, do których teraz rzadko wracam.
- Rumburak

Rośnie z każdym odsłuchem. Album zdecydowanie wart każdej wydanej nań złotówki. Ten rok jest tak dojebany jeżeli chodzi o metal, że przy moim ograniczonym zasobie wolnego czasu, mam niemały ból głowy przy wyborze czego posłuchać w wolnej chwili. Wypada sobie i wszystkim zainteresowanym życzyć więcej takich "problemów".
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
No nie mogłem się oprzeć!
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
-
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Christ Was not of Goatborn Blood -> w tym tytułu piosenki coś się chyba pomieszało. Chyba że to demoniczna gramatyka nieeuklidesowa czy coś w ten deseń.
- Rumburak

Za każdym razem jak słucham, to czuję się jakby Bóg mnie ruchał. Nie jestem pedałem!
Zaskoczenie roku i płyta roku w moim przypadku. Poprzednie jakoś nigdy do końca mi nie siadały, choć od jakiegoś czasu zaczynam się z nimi przepraszać. Tu jest tak pograne od początku do końca, że nie ma się do czego przyczepić i ciągle chce się wracać.
- Triceratops
Jak wyszla, to bylem oczadzialy po wspanialej niemal zimnofalowej Impurity i wydawala mi sie nieco za chropowata i pozbawiona melodii, pierwszy wojowniczy Here Comes The War byl jakis taki inny.... tak mi sie wydawalo na kasecie licencyjnej wydanej przez MJM. moze to byla wina paczek Tonsila..
Dzis sam juz jestem dziadkiem i wiem, jak sie mylilem. To jedna z ich najbardziej kompletnych i pieknych plyt, totalnie spojna i kompletna, od pierwszego Here Comes The War (totalnie w stylu z Impuruty, jak ja moglem tego nie slyszec) po apsolutnie genialny wspanialy Bad Old World
woodpecker from space
- DST
- rasowy masterfulowicz
Chodzi Ci o gramatykę zdania? Jest ok, tylko dość archaicznie jest to wyrażone.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 16:06
Christ Was not of Goatborn Blood -> w tym tytułu piosenki coś się chyba pomieszało. Chyba że to demoniczna gramatyka nieeuklidesowa czy coś w ten deseń.
- Rejwan

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie rozumiem tego, chyba że krew się komuś rodzi, i do tego z kozła.
- Żułek

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Czas na wieczorna sesje pisania.
- TheDude
- trup
nowy SVARTTJERN. Premiera. Skocznie. Jest tańczone. "Liiiick ma flessssh!"
Svarttjern - Draw Blood
ALL HAIL SATAN!

Svarttjern - Draw Blood
ALL HAIL SATAN!

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)