O, tę płytę ich lubię w sumie jako jedyną i najczęściej wracam do niej. Wokalista ma jakby jeden pattern swojego burczenia we wszystkich utworach i trochę to zdaje mi się być na jedno kopyto, ale wcale nie przeszkadza i nie szkodzi.
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
"Trivne Impurity Rites" było pięknym albumem, choć skumałem to z dużym opóźnieniem po zachłyśnięciu się dwójką.PrezydentKosmosu pisze: ↑04-12-2024, 22:39O, tę płytę ich lubię w sumie jako jedyną i najczęściej wracam do niej. Wokalista ma jakby jeden pattern swojego burczenia we wszystkich utworach i trochę to zdaje mi się być na jedno kopyto, ale wcale nie przeszkadza i nie szkodzi.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
.... po zachłyśnięciu się dwójką?
Obie płyty są równie dobre!
Obie płyty są równie dobre!
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Współczesne goth-ickowanie, gdzie słychać, że Panowie, stare płyty swoich starych, tak z raz przesłuchali, i postanowili jakoś to tam odświeżyć. Mi się to momentami kojarzy z ostatnim Chapel of Disease, w tych rockowych kawałkach co zasadniczo jest na plus tego materiału. Na kolejny plus mi wychodzi ta mniętkość i zwiewność materiału. Po prostu dobrze mi się tego słucha, nie przeszkadza, nawet trochę przyciąga do siebie. Do tego stopnia, że single znałem. Później o materiale zapomniałem, a jak spoti mi podał na talerzu swym, to od wczoraj leci po raz trzeci. Podoba mi się bardziej niż nowe Tribulation i Unto, więc w moich kategoriach materiał dobry.

Kawałek "Cold in september" z tego co mi wskoczyło to się podobuje. Ciekawie rozjechany tCure. Jest tak zagrany, muzycznie, bo wokal z innej bajki, jakby małpy chciały odtworzyć muzykę rzeczonych. Podobne na maksa, ale jakieś takieś pokraczne i rozjebane. Mnie urzekła ta "interpretacja".

Kawałek "Cold in september" z tego co mi wskoczyło to się podobuje. Ciekawie rozjechany tCure. Jest tak zagrany, muzycznie, bo wokal z innej bajki, jakby małpy chciały odtworzyć muzykę rzeczonych. Podobne na maksa, ale jakieś takieś pokraczne i rozjebane. Mnie urzekła ta "interpretacja".
Poro
- DST
- rasowy masterfulowicz
Źle sformułowałem. Oczywiście, że są, ale tak się tą dwójką zajarałem wtedy, że sprawdziłem pobieżnie debiut i olałem eksplorację, bo "pewnie się rozkręcali i brzmienie nie tak potężne". Człowiek był młody i głupi.
- Kilgore
Trzecia również bardzo dobra
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Najlepsza Antigama po zmianie bębniarza.
- Bolt
Kompletnie mi umknęło, że w tym roku wydali płytę (The Body).
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
Uuuu, yeye, yeee:
... Bite the lightning and tell me how it tastes.
Kung-fu fighting on your rollerskates.
Do the macarena on the devil's lair.
But just don't sit down cause I've moved your chair ...

... Bite the lightning and tell me how it tastes.
Kung-fu fighting on your rollerskates.
Do the macarena on the devil's lair.
But just don't sit down cause I've moved your chair ...

Poro
- Triceratops
-
świniak słyszałeś już nowego kamasi Washingtona? Prawie 1,5 h muzyki wydał i mimo, że nie ma tam freejazzowania (chociaż improwizacje jak najbardziej się pojawiają) to generalnie płyta jest absolutnie zajebista i ma świetny flow i brzmienie wytrawne.
Tu prologue (przewrotnie ostatni wałek na płycie)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Kurwa, jak to kosi. Rośnie mi ta płyta z czasem, tak, że na tę chwilę wszystko inne przyćmiła. Ciekaw jestem, jak potem, bo często jest tak, że pierwszy zachwyt przechodzi w późniejszą obojętność. Miałem tak z wieloma rzeczami, do których teraz rzadko wracam.
- Major Zagłoba
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
nowy Scabbard
-
zajebista płyta, od poniedziałku napierdalam to z cdeka i ta chujowa kompresja z YouTube kompletnie nie oddają zajebistego brzmienia tej płyty. Leci to kurwa bezbłędnie, jeden wałek za drugim, jest groove, pierdolnięcie i old school! Nie stwierdzono plastiku, jakiś gównianych brutal-metalowych mielonek, nie ma też deathcorea ani pustego napierdalania. Bardzo skondensowane i dynamiczne pierdolnięcie.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 10:44
Kurwa, jak to kosi. Rośnie mi ta płyta z czasem, tak, że na tę chwilę wszystko inne przyćmiła. Ciekaw jestem, jak potem, bo często jest tak, że pierwszy zachwyt przechodzi w późniejszą obojętność. Miałem tak z wieloma rzeczami, do których teraz rzadko wracam.
Seein' me is def not repeated or done twice
-
- postuje jak opętany!
- DST
- rasowy masterfulowicz
Też słucham non stop, chociaż poprzednia lepsza dla mnie.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 10:44
- PrezydentKosmosu
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
O. To ciekawym jak będzie, kiedy w cyfrze kupię. Na słuchawkach przyzwoitych słychać czasem różnicę między YT a bezstratnym formatem. Niektóre rzeczy zyskują, ale niektóre powiedziałbym nawet że tracą, bo bardziej słychać chujową płaskość dźwięku.olgims pisze: ↑05-12-2024, 10:55zajebista płyta, od poniedziałku napierdalam to z cdeka i ta chujowa kompresja z YouTube kompletnie nie oddają zajebistego brzmienia tej płyty. Leci to kurwa bezbłędnie, jeden wałek za drugim, jest groove, pierdolnięcie i old school! Nie stwierdzono plastiku, jakiś gównianych brutal-metalowych mielonek, nie ma też deathcorea ani pustego napierdalania. Bardzo skondensowane i dynamiczne pierdolnięcie.PrezydentKosmosu pisze: ↑05-12-2024, 10:44
Ciekawa sprawa w ogóle bo zależnie od dnia to mi brzmienie tych samych albumów różnie może wchodzić, i to już niezależnie od tego, na czym to jest odtwarzane (słuchawaki / głośnik lepszy lub chujowy). Czasem kroi, a bywa, że w ogóle pierdolnięcia nie ma. Nie wiem, może to pogoda, może brak snu albo niedojebanie. Może to naturalne fluktuacje kosmiczne.