Decapitated, Cryptopsy, Warbringer 23-24.05.2025 Krak, Wawa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Decapitated, Cryptopsy, Warbringer 23-24.05.2025 Krak, Wawa
Decapitated rusza w trasę! Deathmetalowe legendy zagrają dwa koncerty w Polsce w ramach trasy „Infernal Bloodshed Over Europe 2025” – 23 maja w krakowskim Hyde Parku oraz 24 maja w warszawskiej Proximie.
Ostatnio doszło do zmiany na stanowisku wokalisty w Decapitated – obecnie tę rolę pełni Eemeli Bodde, który zastąpił Rafała „Rastę” Piotrowskiego.
Publiczność rozgrzeje brutalnie intensywna ekipa Cryptopsy, kalifornijski Warbringer oraz Belgowie z Carnation.
Przedsprzedaż biletów rozpocznie się w piątek, 29 listopada o godzinie 11:00.
trza iść na supporty
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Re: Decapitated, Cryptopsy, Warbringer 23-24.05.2025 Krak, Wawa
Cryptopsy przed Decapitated?
Świat się kończy....
Świat się kończy....
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Taki jest porządek rzeczy, Panie Kolego, i to chyba od dłuższego już czasu. Decapitated ma dużą grupę odbiorców, jeździ po świecie, gra na sporych scenach. Jeżeli możemy mówić o zjawisku "prymat Cryptopsy", to jedynie w czasie przeszłym. Zastanawiam się, czy się przejść, bowiem Cryptopsy widziałem na deskach Proximy w tym roku (przed Atheist) i nie porwali mnie - ale jeśli by odgrzali repertuar z pierwszych płyt, to może bym się skusił.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Jeśli mówimy o prymacie Decapitated to tylko w sensie sprzedaży płyt i mozliwości zapełnienia sali - wtedy się zgodzę, Decapitated ma inny, nieco szerszy krąg odbiorców niż Cryptopsy, więc dla promotora taka nazwa jest bardziej opłacalna. Muzycznie natomiast - mimo że nie przepadam za decapami, przyznaję, że muzykę grają na wysokim poziomie - to jednak Kanadyjczycy wciągają ich nosem.
Co do obecności - nie wiem, zobaczy się, chciałbym mocno, bo Kanadyjczyków mocno chciałbym zobaczyć raz jeszcze. Przy okazji z Atheist sie nie udało - w naszym osobistym rankingu obecności na ich koncercie możemy mówić o wyniku 1;1 )))
Co do obecności - nie wiem, zobaczy się, chciałbym mocno, bo Kanadyjczyków mocno chciałbym zobaczyć raz jeszcze. Przy okazji z Atheist sie nie udało - w naszym osobistym rankingu obecności na ich koncercie możemy mówić o wyniku 1;1 )))
- Sybir
Język złota to jedyne esperanto.
Decapitated nie słucham od lat, kolejnym płytom Cryptopsy daję jednak szanse i nie mogę napisać, że postawiłbym pieniądze na to, że powyższe twierdzenie jest prawdziwe. Możliwe, że tak, ale nie chce mi się sprawdzać, co w ostatnich 15-20 latach grało Decapitated.Muzycznie natomiast to jednak Kanadyjczycy wciągają ich nosem.
To uczciwa propozycja.w naszym osobistym rankingu obecności na ich koncercie możemy mówić o wyniku 1;1 )))
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
sie cholera cenią, 150zł niezle, musze pomyslec
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Medard
a nawet grali po Atheist, ale rzeczywiście Cryptopsy wypadło tak sobie, głównie przez wokalistę, ale brzmienie też siłowe było i repertuar mógłby być lepszy,Sybir pisze: ↑27-11-2024, 20:32Jeżeli możemy mówić o zjawisku "prymat Cryptopsy", to jedynie w czasie przeszłym. Zastanawiam się, czy się przejść, bowiem Cryptopsy widziałem na deskach Proximy w tym roku (przed Atheist) i nie porwali mnie - ale jeśli by odgrzali repertuar z pierwszych płyt, to może bym się skusił.
z drugiej strony gadałem z typem, któremu to masywne granie Cryptopsy pasowało, a wg niego Atheist było tamtego wieczoru za mientkie, to też fakt, że koncert Atheist był b. dobry, ale troszku na mientko i wokalista w sportowej koszulce wyglądał na emerytowanego fana uniwersyteckiej koszykówki
Die Welt ist meine Vorstellung.