A nie jest czasem tak, że niechęć do Ukraińców przekłada Ci się na ocenę sytuacji. Ja np uważam, że lepiej dać im w chuj broni i niech się napierdalaja z kacapami do końca świata. Dla nas korzyść, dla kacapskiej swoloczy strata. Skoro można walczyć czyimiś rękoma to na chuj się układać z agresorem?tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:17Ależ mi tego nie tłumacz. Ja w ogole nie będę z tym polemizował. Ja to wszystko naprawdę ogarniam swoim własnym umysłem. Tylko sobie pomyśl ,że wpierdala ci się ktoś do chaty, gwałci ci żonę, toczysz walkę która może nie mieć końca i czy nie zastanawiasz się nad tym czy zaraz spalą wioskę obok ,bo środki i kapitał ludzki na to mają czy może zaprzestać rozlewu krwi nawet kosztem porozumienia kóre nie będzie dla ciebie satysfakcjionujące ale ta wioskę obok uchroni przed tym nieszczęszczeniem które cię spotkało.
Ja nie lubię rosja tak samo jak ukraińców. Co nie zmienia postaci rzeczy że jak zaczała się wojna pomagałem dzieciom z ukrainy nawet organizująvc im nocleg. Ale ich nie lubie-mam swoje powody. W sensie ukraińców. Jestem też pewien ,że tak jak im pomogliśmy jakby role się odwróciły w życiu by nam nie pomogli. Na kromkę suchego chleba z ich strony bym nie liczył.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- weteran forumowych bitew
Re: III Wojna Światowa
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Musisz być bardzo uprzedzony do Ukraińców i mało wiedzieć o świecie skoro pleciesz takie dyrdymały.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:34Musisz Trup bardzo mało wiedzieć o śweicie. Ja tam nie mam siły żeby Ci pewne rzeczy tłumaczyć. Powiem Ci tylko tyle. Przeciętny Ukrainiec wbiłby ci nóż w plecy nad tym się nie zastanawiając. To są jednak ludzie zdecydowanie inni od nas. Zdecydowanie też im bliżej do Rosjan.
A może mylisz Ukraińców z russkimi orkami? Albo ktoś Ci nagadał i Ty to łykasz?
russka swołocz to jest zupełnie inny gatunek ssaka.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Ascetic
Tomasz, to pakietem leci. Pełen zestaw od 3 lat idzie. No chyba, że coś nowego dorzucą. A dorzucają regularnie, więc pewnie się pakiet poszerzy.
lys på slutten av lys
-
- mistrz forumowej ceremonii
trup pisze: ↑14-11-2024, 18:47Musisz być bardzo uprzedzony do Ukraińców i mało wiedzieć o świecie skoro pleciesz takie dyrdymały.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:34Musisz Trup bardzo mało wiedzieć o śweicie. Ja tam nie mam siły żeby Ci pewne rzeczy tłumaczyć. Powiem Ci tylko tyle. Przeciętny Ukrainiec wbiłby ci nóż w plecy nad tym się nie zastanawiając. To są jednak ludzie zdecydowanie inni od nas. Zdecydowanie też im bliżej do Rosjan.
Nie jestem uprzedzony. Coś jest mocno nie halo. Dlaczego chcoćby ci kolesie co są w wieku poborowym nie walczą tylko się rozbijają po drogich hotelach? Ile też ukraińców napłyneło w waszych miejscowościach. Ja jestem z głuszy, zadupia ale bywam w mieście .Jak sobie uzurpują pewne rzeczy. I nie można wszystkiego tłumaczyć wojną-kurwa na litość boską.
- trup
Znaczy chuja wiesz o Ukraińcach tylko "coś jest nie halo", bo niektórzy nie chcą walczyć? I to wg Ciebie znaczy że "przeciętny pierwszy wbił by nam nóż w plecy"? No sorry Tomasz ale pierdolisz głupoty bez sensu.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:52trup pisze: ↑14-11-2024, 18:47Musisz być bardzo uprzedzony do Ukraińców i mało wiedzieć o świecie skoro pleciesz takie dyrdymały.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:34Musisz Trup bardzo mało wiedzieć o śweicie. Ja tam nie mam siły żeby Ci pewne rzeczy tłumaczyć. Powiem Ci tylko tyle. Przeciętny Ukrainiec wbiłby ci nóż w plecy nad tym się nie zastanawiając. To są jednak ludzie zdecydowanie inni od nas. Zdecydowanie też im bliżej do Rosjan.
Nie jestem uprzedzony. Coś jest mocno nie halo. Dlaczego chcoćby ci kolesie co są w wieku poborowym nie walczą tylko się rozbijają po drogich hotelach? Ile też ukraińców napłyneło w waszych miejscowościach. Ja jestem z głuszy, zadupia ale bywam w mieście .Jak sobie uzurpują pewne rzeczy. I nie można wszystkiego tłumaczyć wojną-kurwa na litość boską.
-
- zahartowany metalizator
Dokładnie. Ludzie mieszkający na wschód od Bugu to inny mental jest, narodowość nie ma znaczenia.
Celem życia nie jest przeżycie.
- trup
weź idź se zjedz rzepy i zagryź wódką.mistrzsardu pisze: ↑14-11-2024, 19:01Dokładnie. Ludzie mieszkający na wschód od Bugu to inny mental jest, narodowość nie ma znaczenia.
-
-
Chłopak na Ukriainie spędziłem sporo czasu. Każdy wypadek komunikacyjny gdzie ukrainiec stracił zycie przez lata przechodził przez moje ręce. Bywałem na Ukrainie i dwa tygodnie ciągiem. Korumpowałem tamtejsze sądy, przyspieszałem sprawy sądowe za dolary. Nie pierdol. Cała Ukrainę zjechałem, na moje powitanie w barbarzyśki sposób zabito konia tak konia , ucieli mu łeb bo tak się pod Winnicą gości królów. Więc nie pierdol mi że nic na ten temat nie wiem. Naet mandatu za przekroczeni prędkości nie dostałem bo za moimi plecami stały właściwe osoby. Mój były wspólnik przytachał stamtad swoją żonę a ja miałem trójkąt z dwoma ukrainkami w pięcikwazdkowym hotelu gdzie zabrakło ciepłej wody.trup pisze: ↑14-11-2024, 19:01Znaczy chuja wiesz o Ukraińcach tylko "coś jest nie halo", bo niektórzy nie chcą walczyć? I to wg Ciebie znaczy że "przeciętny pierwszy wbił by nam nóż w plecy"? No sorry Tomasz ale pierdolisz głupoty bez sensu.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:52
I nie zmienię zdania że to zdecydowanie ludzie bliżej Rosji jak nas.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:12 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
- SODOMOUSE
mały edit xd... i tak możemy se udoWODNIać....mistrzsardu pisze: ↑14-11-2024, 19:01z niemieckiej strony, też to tak wygląda....
Dokładnie. Ludzie mieszkający na wschód od ODRY to inny mental jest, narodowość nie ma znaczenia.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- trup
Acha... rozumiem. Cały wymiar sprawiedliwości Ukrainy brał od Ciebie kasę. Dupczyłeś dwie Ukrainki w hotelu, w którym nie było ciepłej wody. Faktycznie jesteś "ukrainologiem". No to rzeczywiście kawał chujów z tych Ukraińców. Wiesz co... to jest takie pierdolenie, jak z kolegami nad piwem na ławce przed sklepem. Może przyzwyczaiłeś się, ze wszyscy kiwają głowami i mówią: "tak tak to jest z tymi banderowcami! trzeba uważać!"tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:05Chłopak na Ukriainie spędziłem sporo czasu. Każdy wypadek komunikacyjny gdzie ukrainiec stracił zycie przez lata przechodził przez moje ręce. Bywałem na Ukrainie i dwa tygodnie ciągiem. Korumpowałem tamtejsze sądy, przyspieszałem sprawy sądowe za dolary. Nie pierdol. Cała Ukrainę zjechałem, na moje powitanie w barbarzyśki sposób zabito konia tak konia , ucieli mu łeb bo tak się pod Winnicą gości królów. Więc nie pierdol mi że nic na ten temat nie wiem. Naet mandatu za przekroczeni prędkości nie dostałem bo za moimi plecami stały właściwe osoby. Mój były wspólnik przytachał stamta swoją żonę a ja miałem trójkąt z dwoma ukrainkami w pięcikwazdkowym hotelu gdzie zabrakło ciepłej wody.trup pisze: ↑14-11-2024, 19:01Znaczy chuja wiesz o Ukraińcach tylko "coś jest nie halo", bo niektórzy nie chcą walczyć? I to wg Ciebie znaczy że "przeciętny pierwszy wbił by nam nóż w plecy"? No sorry Tomasz ale pierdolisz głupoty bez sensu.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 18:52
Daj sobie spokój. Chuja wiesz o Ukraińcach.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:14 przez trup, łącznie zmieniany 4 razy.
-
No ale dokładnie tak jest. Dla Niemców nasz mental tez jest inny.SODOMOUSE pisze: ↑14-11-2024, 19:07mały edit xd... i tak możemy se udoWODNIać....mistrzsardu pisze: ↑14-11-2024, 19:01z niemieckiej strony, też to tak wygląda....
Dokładnie. Ludzie mieszkający na wschód od ODRY to inny mental jest, narodowość nie ma znaczenia.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Ascetic
Ten jaki bezczelny szon. Nikt nie wątpi, że tam bywasz, chwalić się specjalnie nie musisz, bo i nie ma czym.
Poza tym ludzie czekają na odpowiedź. Przyczaiłeś się kacapku, że piątek, hehe i te sprawy, i znów się wyła(n)wiasz, nic nie pisząc o muzyce, tylka kacapiąc* i jeszcze przechwalając się jako tam jak to mateczkarasjia tobie znana, bezczelny korniszonie.
* Ostatni idąc jednym przekazem kacapy=Ukraina. "Podajta se rence, bo ence pence." W rozwinięciu zatracając, jakby ludzie mieli pamięć 3 dni do tyłu, kto kogo zaatakował, kto komu morduje ludność cywilną, kto komu niszczy miasta i zmusza do ucieczki ze swojego kraju.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
-
trup pisze: ↑14-11-2024, 19:07Acha... rozumiem. Cały wymiar sprawiedliwości Ukrainy brał od Ciebie kasę. Dupczyłeś dwie Ukrainki w hotelu, w którym nie było ciepłej wody. Faktycznie jesteś "ukrainologiem". No to rzeczywiście kawał chujów z tych Ukraińców. Wiesz co... to jest takie pierdolenie, jak z kolegami nad piwem na ławce przed sklepem. Może przyzwyczaiłeś się, ze wszyscy kiwają głowami i mówią: "tak tak to jest z tymi banderowcami! trzeba uważać!"tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:05Chłopak na Ukriainie spędziłem sporo czasu. Każdy wypadek komunikacyjny gdzie ukrainiec stracił zycie przez lata przechodził przez moje ręce. Bywałem na Ukrainie i dwa tygodnie ciągiem. Korumpowałem tamtejsze sądy, przyspieszałem sprawy sądowe za dolary. Nie pierdol. Cała Ukrainę zjechałem, na moje powitanie w barbarzyśki sposób zabito konia tak konia , ucieli mu łeb bo tak się pod Winnicą gości królów. Więc nie pierdol mi że nic na ten temat nie wiem. Naet mandatu za przekroczeni prędkości nie dostałem bo za moimi plecami stały właściwe osoby. Mój były wspólnik przytachał stamta swoją żonę a ja miałem trójkąt z dwoma ukrainkami w pięcikwazdkowym hotelu gdzie zabrakło ciepłej wody.
Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka roszczekana i naiwna. Ukraina to totalnie inny mental od naszego. To są inni ludzie. W stosunku do nas. Naprawdę chciałbym napisać coś innego ale tak nie jest. Pewnie wiem o ukraińcach trochę więcej od Ciebie. Nie chodzi o żsadną licytację , to jest słabe, ale jeśli myślisz ,że oni traktują nas w kategriach w jakich mi ich traktujemy to jesteś w błędzie. Odbiją nam się czkawką.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:24 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
Nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz.
-
- rasowy masterfulowicz
Dokładnie i w punkt.olgims pisze: ↑14-11-2024, 17:11Powtarzasz się na dodatek piszesz brednie. Demokraci (w domyśle USA i świat zachodni ) eskalowal konflikt na Ukrainie? Co kurwa?tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 17:06Nie odczułeś wrażenia ,że to co robi USA to tylko pakt finansowy, oni moim zdaniem mają w dupie nas wszystkich, liczy się tylko ich partykularny interes. Demokraci masakrycznie eskalowali tą przemoc napędzając przemysł zbrojeniowy ukrainy. Tu trzeba siaść do stołu i z tymi ruską swołaczą starać się dogadać, Eskajalcja pzemocy jest wygodna z naszego punktu widzenia, ale tam dziennie giną cywile, kraj wygląda jak z jakiegoś koszmaru sennego-w ruinie. Chyba nie wierzysz ,że ruskim skończy się ludzka moc przerobowa. Ukrainie się kończy. Ja jestem zdania ,że te środowiska Trumpa może to zakończyć. Czy z korzyścią dla Ukrainy-pewnie nie.![]()
Widzę, że coraz więcej osób kupuje ten "plan", że trzeba zamrozić konflikt na podstawie tego, co obie strony ugrały obecnie. Sęk w tym, że to własnie narracja kacapstanu, który coraz bardziej widzi dno beczki i wie, że nie ma szans na nic więcej i próbuje ustawiać narracje pod ewentualne negocjacje. Kto zna kraj z gówna to wie, i mówiła o tym choćby Kaja Kallas, że ich taktyka negocjacyjna to plan maksimum plus coś jeszcze, bo Zachód zawsze zostawi im na koniec dnia coś w zanadrzu, by się kacapia nie obeszła smakiem bo nie może być, że od stołu odchodzi się z literalnym nicznym. Tymczasem na podstawie całkiem sporej liczby racjonalnych opracowań, w tym o ironio- nawet tych pochodzących z samej gównokraju- maks połowa 2025 to kres ich szans na ugranie cokolwiek siłowego i w konsekwencji spadek z pozycji mocarstwa globalnego do maks roli lokalnego watażki, w dodatku wypchniętego z Europy i mogącego wpływac może na Kaukaz. Gada o tym Sikorski, gada o tym Korowaj, wspomina o tym wiele analiz. Dlatego presja jest na tu i teraz, stąd np. pingpongi w Kursku-by na maksa podnieść stawkę, bo za chwilę pozycja kloaki będzie inna. Czytaj- gorsza. Nie, nie nastąpi to od razu, ale proces jest nieuchronny. Znamienne, że nikt na Zachodzie nie porusza tematu odwrotu od sankcji- zastanówcie się dlaczego i jaki to moze mieć wpływ na ewentualny stół negocjacyjny.
Pierdolenie o tym, że demokraci to czy sramto-LOL, nawet nie ma jak komentować tego na poważnie. Dogadywanie się- już koledzy uprzejmie wyjaśnili wcześniej co znaczy dla kurew jakieś porozumienie spisane na papierze.
Jedyna opcja IMO- więcej broni, zniesienie obostrzeń w atakowaniu celów i dalsze wsparcie.
- Ascetic
I to że "są roszczeniowi", powiedzmy, że zakładając, że tak jest (abstrahując, że nie wiem jak to mierzyć całościowo), jakby w tym kontekście miało to cokolwiek wspólnego z wojną, powoduje, że mamy zrównywać agresora z ofiarą. Tomasz, litości.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:21trup pisze: ↑14-11-2024, 19:07Acha... rozumiem. Cały wymiar sprawiedliwości Ukrainy brał od Ciebie kasę. Dupczyłeś dwie Ukrainki w hotelu, w którym nie było ciepłej wody. Faktycznie jesteś "ukrainologiem". No to rzeczywiście kawał chujów z tych Ukraińców. Wiesz co... to jest takie pierdolenie, jak z kolegami nad piwem na ławce przed sklepem. Może przyzwyczaiłeś się, ze wszyscy kiwają głowami i mówią: "tak tak to jest z tymi banderowcami! trzeba uważać!"tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:05
Chłopak na Ukriainie spędziłem sporo czasu. Każdy wypadek komunikacyjny gdzie ukrainiec stracił zycie przez lata przechodził przez moje ręce. Bywałem na Ukrainie i dwa tygodnie ciągiem. Korumpowałem tamtejsze sądy, przyspieszałem sprawy sądowe za dolary. Nie pierdol. Cała Ukrainę zjechałem, na moje powitanie w barbarzyśki sposób zabito konia tak konia , ucieli mu łeb bo tak się pod Winnicą gości królów. Więc nie pierdol mi że nic na ten temat nie wiem. Naet mandatu za przekroczeni prędkości nie dostałem bo za moimi plecami stały właściwe osoby. Mój były wspólnik przytachał stamta swoją żonę a ja miałem trójkąt z dwoma ukrainkami w pięcikwazdkowym hotelu gdzie zabrakło ciepłej wody.
Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka roszczekana i naiwna. Ukraina to totalnie inny mental od naszego. To są inni ludzie. W stosunku do nas. Naprawdę chciałbym napisać coś innego ale tak nie jest. Pewnie wiem o ukraińcach trochę więcej od Ciebie.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:26 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
-
Lol widzę Ciebie Pelson pierwszego w szeregu. Poczekaj czy Ty mieszkasz w ogóle w Polsce? Skad nadajesz?
- trup
A skąd pewnie wiesz? Bo raczej pewnie nie wiesz. Masz wyrobione zdanie. Niekoniecznie słuszne, a raczej mylne.tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:21trup pisze: ↑14-11-2024, 19:07Acha... rozumiem. Cały wymiar sprawiedliwości Ukrainy brał od Ciebie kasę. Dupczyłeś dwie Ukrainki w hotelu, w którym nie było ciepłej wody. Faktycznie jesteś "ukrainologiem". No to rzeczywiście kawał chujów z tych Ukraińców. Wiesz co... to jest takie pierdolenie, jak z kolegami nad piwem na ławce przed sklepem. Może przyzwyczaiłeś się, ze wszyscy kiwają głowami i mówią: "tak tak to jest z tymi banderowcami! trzeba uważać!"tomaszm pisze: ↑14-11-2024, 19:05
Chłopak na Ukriainie spędziłem sporo czasu. Każdy wypadek komunikacyjny gdzie ukrainiec stracił zycie przez lata przechodził przez moje ręce. Bywałem na Ukrainie i dwa tygodnie ciągiem. Korumpowałem tamtejsze sądy, przyspieszałem sprawy sądowe za dolary. Nie pierdol. Cała Ukrainę zjechałem, na moje powitanie w barbarzyśki sposób zabito konia tak konia , ucieli mu łeb bo tak się pod Winnicą gości królów. Więc nie pierdol mi że nic na ten temat nie wiem. Naet mandatu za przekroczeni prędkości nie dostałem bo za moimi plecami stały właściwe osoby. Mój były wspólnik przytachał stamta swoją żonę a ja miałem trójkąt z dwoma ukrainkami w pięcikwazdkowym hotelu gdzie zabrakło ciepłej wody.
Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka Trup ja Cię bardzo szanuję. Czasem mam wrażenie ,że gadam z córką z pierwszego małżeństwa- Ona też jest taka roszczekana i naiwna. Ukraina to totalnie inny mental od naszego. To są inni ludzie. W stosunku do nas. Naprawdę chciałbym napisać coś innego ale tak nie jest. Pewnie wiem o ukraińcach trochę więcej od Ciebie. Nie chodzi o żsadną licytację , to jest słabe, ale jeśli myślisz ,że oni traktują nas w kategriach w jakich mi ich traktujemy to jesteś w błędzie. Odbiją nam się czkawką.
Naiwne to jest mówienie, ze są inni. Irlandczycy są inni. Norwedzy są inni. Hiszpanie są inni. Włosi są inni. Amerykanie są inni. Egicpjanie są inni. Czy to oznacza, że "przeciętny Ukrainiec pierwszy wbije mi nóż w plecy?".
Czkawką może i się odbiją. Ale mów za siebie - skoro ich korumpowałeś.
Ostatnio zmieniony 14-11-2024, 19:32 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- w mackach Zła
Matuszce rassiji kończą się diengi
Rosja oszczędza na rannych żołnierzach. Mniejsze wypłaty zależne od obrażeń
https://forsal.pl/swiat/rosja/artykuly/ ... zenia.html

Rosja oszczędza na rannych żołnierzach. Mniejsze wypłaty zależne od obrażeń
https://forsal.pl/swiat/rosja/artykuly/ ... zenia.html