Odszczekuje. Katar zatyka nos, uszy i dupe. Teraz odetkane to słychac 90% więcej. Będzie tu taki pogrom, że japierdole
MITOCHONDRION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MITOCHONDRION
- Sybir
Wybaczam. 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz
-
- weteran forumowych bitew
Też czekam będzie rzeżń ukochana Panie i Panowie .
-
- rasowy masterfulowicz
...takie tam ...dzień dobry...
- tommek
- Kontakt:
Półtorej godziny death metalu to chyba najdłuższa płyta w gatunku. Nie wiem czy to nie będzie męczące nawet jak będzie dobra.
- masterful
- Kontakt:
Dopiero słucham, ale mam wrażenie, ze 40 minut to max na takie dźwięki. No cóż testuje!
-
Ukochanego metalu śmierci nigdy za wiele . Nie zawiedli minimum dobry album tak po jednym odsłuchu i myślę ze spokojnie w piątce tego roku będzie u mnie . Dowalili , aż miło , natomiast wokalnie bardzo , bardzo dobrze . No i trzeba poszukać fajne wydanie , najlepiej w tradycyjnym pudełku i koszulkę lub bluzę zakupić na zimę .
- Bolt
"Domedon Doxomedon" przychodzi mi do głowy bez większej rozkminy jako dłuższa płyta i to chyba tyle.
A nowy wykwit bohaterów tematu odpalę jakoś przez weekend.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
Przecież w death metalu chodzi o werbel i to czy perkusista gra równo. Kogo obchodzi jakiś tam czas trwania płyty?
- masterful
- Kontakt:
- Sybir
Poprawiłem.masterful pisze:Może i jest za długa, ale za to jest na dwóch CD.

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Ciągle mnie zastanawia dlaczego nikt nie wymyślił auto reverse dla CD. Kasety jednak były lepsze.
-
Mitochondrion "85 seasons" chyba tak miało być.
Podoba mi się, mają swój styl. Nie słyszę tu poszczególnych numerów tylko jeden długi i gesty walec. Tak jak Black Curse odciął kupon od debiutu, tak tu jestem bardzo miło zaskoczony, że chłopaki przyłożyli się do nowej płyty.
- Ubzdur
- w mackach Zła
nie wiem jak Wam, ale mi się te 2 CD trochę różnią, pierwszy jest bardziej intensywny, spięty, szalony a drugi ma więcej przestrzeni, chociaż jest wciąż duszno, to tak bardziej w stronę atmosfery
-
Mam u siebie fizyczny nośnik. Boję się włączyć czy sprosta oczekiwaniom.
Tak długo czekałem ze teraz leży płyta, ja się na nią patrzę i muszę włożyć. W sensie płytę do odtwarzacza.
Tak długo czekałem ze teraz leży płyta, ja się na nią patrzę i muszę włożyć. W sensie płytę do odtwarzacza.

- Sybir
Jakie można mieć oczekiwania po takim czasie?
Włączaj, bez obaw - dowieźli.

-
Zrobię to 

-
na pierwszy rzut ucha, ale te motywy są w miarę równomiernie porozkładane. Fakt, że kanadyjczycy wpuścili bardzo dużo przestrzeni do swojej muzyki, o dziwo nie tracąc nic na ciężarze, a zagęścić klimat nadal potrafią. Gruz jak wchodzi to mamy od razu stare mitochondrion. Zastanawia mnie czy nie za dużo tutaj "melodyjnych" wstawek, ale nie są nachalne ani nie czuć w nich cepelii, raczej ukłon w stronę lat 90tych. Wokale to powtórka z rozrywki - czyli liga niedostępna dla większości, wspaniale się te doły harmonizują z całością. Jeśli dla kogoś 1,5h zajebiście przemyślanej i odegranej muzyki po nastu latach milczenia to za dużo, to moze trzeba się przerzucić na formy radiowe, piosenki przyjemne i łatwe. Po rozczarowaniach w typie concrete winds/blackcurse/bloodinca/adversarial/cruciamentum to obok nowego ulcerate i contaminated jest death metal, który mi bardzo pasuje.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ