CURRENT 93

Dungeon synth, dark ambient, drone, harsh noise i inne mroki

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, ŚWIAT BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

Re: CURRENT 93

24-08-2024, 10:10

Przecież jest nadal :) Jest znaną w branży ilustratorką:

https://www.instagram.com/aniagoszczynska/
https://www.behance.net/mums?locale=pl_PL
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

24-08-2024, 12:17

To jestem nie na czasie, przepraszam :pepe: zawsze myślałem, że Tibet lubi chloptzów i bolcowali się razem z Douglasem
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

27-08-2024, 12:04

Believer pisze:
24-08-2024, 12:17
To jestem nie na czasie, przepraszam :pepe: zawsze myślałem, że Tibet lubi chloptzów i bolcowali się razem z Douglasem
żeby życie miało smaczek...
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
Sturm
postuje jak opętany!

27-08-2024, 22:22

Panowie, trochę subtelności w rozumowaniu...

Obrazek
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

04-09-2024, 17:39

Wspomniałem o tym w temacie o Belphegor, więc żeby tam nie zaśmiecać wkleję tu wspominkę z 2015
"Jako organizatorzy Festiwalu Unsound zdecydowanie zaprzeczamy, aby kiedykolwiek na festiwalu propagowano satanizm. Festiwal Unsound od samego początku ma na celu jedynie promocję sztuki i wartościowych pod względem artystycznym treści. Założeniem Festiwalu nigdy nie było, nie jest i nie będzie promowanie jakiejkolwiek ideologii. Nie stoją za nim również żadne religijne pobudki. Jako organizatorzy festiwalu doceniamy gościnę krakowskich Kościołów, w których na przestrzeni lat odbyło się wiele wydarzeń kulturalnych związanych z festiwalem.

Obecnie Festiwal stanowi ważne międzynarodowe wydarzenie kulturalne, które przyciąga wybitnych artystów i tysiące miłośników muzyki z kraju i zagranicy. Przekłada się to również na zainteresowanie miastem i jego ofertą na świecie. Nie rozumiemy ludzi rozprzestrzeniających te krzywdzące oskarżenia wobec festiwalu i jego uczestników - czy to na złość czy z czystej ignorancji - zapraszamy ich jednak na Unsound żeby odkryli nasz prawdziwy cel. (...) Jest nam tym bardziej przykro, ponieważ David Tibet, założyciel i czołowa postać zespołu Current 93 w przesłanym do nas liście potwierdził, tak jak niejednokrotnie w wywiadach, że jest chrześcijaninem. List przekazaliśmy Kościołowi, niestety bez efektu. Artysta jest głęboko urażony faktem, że jesteśmy zmuszeni zmienić miejsce koncertu" - napisali organizatorzy festiwalu, publikując jednocześnie oświadczenie Davida Tibeta.

Muzyk pisze w nim m.in. o "szalonych oskarżeniach wobec mojej osoby i twórczości". "Kategorycznie zaprzeczam tym śmiechu wartym obelgom, poczynionym najpierw przez kogoś w wiadomości do kościoła św. Katarzyny, a później powtórzonym na szukającym sensacji, grubiańskim blogu. Ci ludzie powinni zapoznać się z ewangelią św. Mateusza: 'Zostawcie ich! To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną'" - cytuje.

"Wiele razy deklarowałem, że jestem chrześcijaninem. Prawie wszystkie moje dokonania wywodzą się z wiary, zarówno moja muzyka, jak i obrazy - moje przekonania są prawdziwe, nawet jeśli w mojej sztuce obecny jest czarny humor. Przejawiają się również w moich studiach języka koptyjskiego, którego nauczyłem się, by zgłębiać apokryficzne teksty Nowego Testamentu" - dodaje Tibet, nie mogąc się doczekać swojego koncertu w Krakowie w innym miejscu.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
tomekw48
postuje jak opętany!

04-09-2024, 17:48

Mi by bardziej pasowało do niego określenie gnostyk, a tych katole nie lubią.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
olgims
weteran forumowych bitew

04-09-2024, 18:39

no właśnie z tego co pamiętam to on się chyba sam określał mianem gnostyka. Zresztą daleko szukać nie trzeba - thunder perfect mind. To wszystko w mocno apokaliptycznym sosie podlanym elementami zaczerpniętymi z crowleya.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

04-09-2024, 18:43

Nie mam tego wywiadu pod ręką ale był taki, w którym przepraszał za wczesne płyty, które 'mogły komuś namieszać w głowie'.
Yare Yare Daze
olgims
weteran forumowych bitew

04-09-2024, 18:55

on chyba tymi płytami sobie sam najbardziej namieszał, ale tam na początku to były duchowe wpływy genesisa p. mocne.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

06-09-2024, 18:32

olgims pisze:
04-09-2024, 18:39
no właśnie z tego co pamiętam to on się chyba sam określał mianem gnostyka. Zresztą daleko szukać nie trzeba - thunder perfect mind. To wszystko w mocno apokaliptycznym sosie podlanym elementami zaczerpniętymi z crowleya.
zgadza sie, w 1992 roku sie okreslal takim mianem. ale co chwila mu sie zmienia, teraz chyba jest jakims kosmologicznym pejsaczem
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
ODPOWIEDZ