Od kiedy wpadło do recenzji słucham jak pojebany, jak dzieciak chłonący kazdy dźwięk. Na poczatku pare rzeczy mi tu nie trybiło, teraz kocham bezgranicznie. Jestem skłonny powiedziec, ze jest to album ktory znam rownie dobrze jak fe, ktore sie walkowalo majac nascie lat, a o niewiele "nowych" plytach moge to napisać. Takie laurki dla rocka i metalu nie slyszalem dawno, tu wszystko jest piękne. Prawdopodobnie jest to mój tegoroczny faworyt jesli chodzi o metal ogółem. I właśnie leci.Herne the Hunter pisze: ↑04-07-2024, 23:16Nie mam czasu się tu logować ostatnio, ale to jest ostatnio jedyny album z nowych, który mnie serio zachwycił.
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Teraz wyjdzie, że laurki tu strzelamy jeden przez drugiego:), ale faktem jest, że wszystko tu pięknie i w taki natchniony sposób wypływa jedno z drugiego, czasami z zaskakującym twistem. To tak jakby powiedzieć, że te dźwięki rozkwitają (i nie więdną he, he).Harlequin pisze: ↑05-07-2024, 08:06Od kiedy wpadło do recenzji słucham jak pojebany, jak dzieciak chłonący kazdy dźwięk. Na poczatku pare rzeczy mi tu nie trybiło, teraz kocham bezgranicznie. Jestem skłonny powiedziec, ze jest to album ktory znam rownie dobrze jak fe, ktore sie walkowalo majac nascie lat, a o niewiele "nowych" plytach moge to napisać. Takie laurki dla rocka i metalu nie slyszalem dawno, tu wszystko jest piękne. Prawdopodobnie jest to mój tegoroczny faworyt jesli chodzi o metal ogółem. I właśnie leci.Herne the Hunter pisze: ↑04-07-2024, 23:16Nie mam czasu się tu logować ostatnio, ale to jest ostatnio jedyny album z nowych, który mnie serio zachwycił.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Warszawski Lessdress i też polska Syndia - hair metal w wersji wiślanej.
Czyli nie tylko piosenkami o laniu złotym deszczem na panny Polska żyła w 80/90'.
Czyli nie tylko piosenkami o laniu złotym deszczem na panny Polska żyła w 80/90'.
Ostatnio zmieniony 05-07-2024, 09:36 przez Ascetic, łącznie zmieniany 4 razy.
Poro
- Harlequin
Dokładnie. Tu jest ta 80sowa i 90sowa dramaturgia, cztelne struktury, wyraziste motywy, PIOSENKI, SOLÓWKI, ogień. I wcale nie jestem skłonny powiedzieć, że to jest jakiś epiczny dum, bo jest tu dużo więcej z metalowej klasyki. No i to tłuściutkie, przybrudzone brzmienie.Herne the Hunter pisze: ↑05-07-2024, 08:18Teraz wyjdzie, że laurki tu strzelamy jeden przez drugiego:), ale faktem jest, że wszystko tu pięknie i w taki natchniony sposób wypływa jedno z drugiego, czasami z zaskakującym twistem. To tak jakby powiedzieć, że te dźwięki rozkwitają (i nie więdną he, he).Harlequin pisze: ↑05-07-2024, 08:06Od kiedy wpadło do recenzji słucham jak pojebany, jak dzieciak chłonący kazdy dźwięk. Na poczatku pare rzeczy mi tu nie trybiło, teraz kocham bezgranicznie. Jestem skłonny powiedziec, ze jest to album ktory znam rownie dobrze jak fe, ktore sie walkowalo majac nascie lat, a o niewiele "nowych" plytach moge to napisać. Takie laurki dla rocka i metalu nie slyszalem dawno, tu wszystko jest piękne. Prawdopodobnie jest to mój tegoroczny faworyt jesli chodzi o metal ogółem. I właśnie leci.Herne the Hunter pisze: ↑04-07-2024, 23:16
Nie mam czasu się tu logować ostatnio, ale to jest ostatnio jedyny album z nowych, który mnie serio zachwycił.
Ostatnio z podobnych klimatów puściłem sobie nowy Altar Of Oblivion, nota bene tez fajny, troche archaiczny, z fajnym vibem psychoticwaltzowym, ale nie było tam tej mocy, rasowego, metalowego pazura, gdzie wykrzaczającego poza patos, ciężar i brud. A tutaj materiał jaby wyjęty sprzed 35 lat.
-
- Harlequin
Some srsly good shit. Fani Fire! powinni badnąć, też na swój sposób minimalistyczne, bardziej "tropikalne" w rytmach i syntetyczne w teksturze, ale pograne jest tu zacnie
- Bolt
- weteran forumowych bitew
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Bolt
I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
Młoda mówi, że w jej banieczce jest zajawka na L7. Na Babes in Toyland już nie, nie zna młodzież, nie zna i uj. Tych rozkrzyczanych panien też nie zna/znała. Już zna i rozsiewa.
Inne klimaty, no może te grlspwr jakoś tam zbieżne.
Sama panny jak dla mnie świetna sprawa. A właściwie muzyka które tworzą.
Inne klimaty, no może te grlspwr jakoś tam zbieżne.
Sama panny jak dla mnie świetna sprawa. A właściwie muzyka które tworzą.
Poro
-
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
Typ właściwie ma rację.

Nie w tym, że bjuti, ale, że takowe zjawisko ma miejsce. Większość tych blendów mnie nie rucha, nie rusza, ale akurat ten powyższy kawałek skłonił mnie do zakupu pełniaka, który jutro radośnie będzie umilał mi oraz sąsiadom popołudnie. drUGIm bym też pogrzał wraz z nadchodzącym słońcem jutrzejszym, ale mnie ze sklepu wybrano i se teraz poluje jak na skrzata w lesie. Na Gatecreeper se poluje bo to płyta uzupełniająca nieodżałowaną lukę po BT, przy czym na tej najnowszej upchali dużo więcej, nawet goteburskie melo tam upchali, a że zrobili to dynamicznie i smakowicie, to płyta robi mi znakomicie.
Sama idea, samoczynne przenikanie się scen wydaje się być rzeczą naturalną (tak z 5 argumentów na poczekaniu bym znalazł, że tak, a (nie) że nie). Co już można dostrzec na scenie. Ludzie wywodzący się z grndc, hc, robią dm-owe gigi. Gigi ściągają coraz bardziej różnorodną publikę. Jest bdb. Tak jak muzyka jest niezmiennie dobra, w ilości zgoła hurtowej.
Poro
- masterful
- Kontakt:
Bardzo przyjemna płyta. Czy 200 SW to jest taki blend? Ja tego nie widzę, albo wypieram to.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- masterful
- Kontakt:
4:38 zawsze ciarki od tego mam ...
- tomekw48
- w mackach Zła
Tylko nie pisz Mistrzu, że forumujesz na koncercie???

Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- masterful
- Kontakt:
Ja w niedzielę. Dziś euro
priorytety!

-
- rasowy masterfulowicz
-