DEPECHE MODE

nie tylko metalem człowiek żyje :)

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEPECHE MODE

11-06-2024, 18:01

Dave znowu w gościach ;)

bardzo fajny kawałek w klimatach pierwszej płyty solowej
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

12-06-2024, 09:26

Z gościnnych występów to mi się przypomniało:

Całkiem do rzeczy. Cała płyta też ciekawa.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek

12-06-2024, 15:19

rocznik 2003 czyli mi uciekło bo nie słyszałem tego
muzyka do dupy ale sam kawałek przyjemny :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

28-11-2024, 08:35

https://sqnstore.pl/przedsprzedaz/sqn-p ... epechemode
Premiera nowego, rozszerzonego wydania - 2 grudnia 2024 r.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Żułek

18-09-2025, 02:38

Film ukazuje Dave’a Gahana i Martina Gore’a podczas trzech wyprzedanych koncertów w Meksyku, które odbyły się w ramach stadionowej trasy w latach 2023 i 2024. Koncerty promowały pierwszy krążek grupy wydany po śmierci Andy’ego Fletchera, „Memento Mori”.

Dave Gahan tak zapowiedział produkcję:

U podstaw naszego nowego filmu „M” leży głębokie połączenie między muzyką, kulturą i ludźmi – a Fernando Frías, który wyreżyserował i wymyślił film, w piękny sposób opowiedział tę historię przez pryzmat kultury meksykańskiej i naszych występów w Mexico City.

Reżyser Fernando Frías de la Parra zdradził, że od początku zamierzano odejść od formuły znanej z filmu Antona Corbijna „Spirits In The Forest”. Zespół nie chciał powtarzać schematu z wywiadami, historiami fanów i kulisami koncertów. Tym razem postanowiono skupić się na wyjątkowym miejscu Depeche Mode w kulturze Meksyku oraz na tamtejszym spojrzeniu na śmierć.

Reżyser podkreślił, że kult zespołu w Meksyku to zjawisko wyjątkowe:

Tutaj oni są jak religia (…) Jest tyle pokoleń, które ich kochają i uważają za absolutnie niezbędnych. Dlatego zespół wybrał Meksyk. Byłem na ich koncertach w innych krajach, żeby się przygotować. Tam to inne doświadczenie. Tu to szaleństwo, energia, tłum wibruje. To elektryzujące. To ogromne święto.

Podczas prac powstały także krótkie sekwencje z udziałem poetów, antropologów i artystów, którzy komentują meksykańskie podejście do śmierci.

Film „Depeche Mode: M” wejdzie do kin 28 października.

Awatar użytkownika
Żułek

22-10-2025, 18:10

DEPECHE MODE: M' CD/DVD & CD/BLU-RAY AND 'MEMENTO MORI: MEXICO CITY' CD & VINYL TO BE RELEASED DECEMBER 5

-More Details & Preorders-
Depeche Mode: M - https://depechemode.lnk.to/DMM
Memento Mori: Mexico City - https://depechemode.lnk.to/MMMC

DEPECHE MODE: M, along with a companion full-length concert film and live album MEMENTO MORI: MEXICO CITY, will be released worldwide on December 5.

The physical release of DEPECHE MODE: M includes 2 DVDs or Blu-rays and 2 CDs chronicling the band’s three sold-out concerts at Mexico City’s legendary Foro Sol Stadium during their 2023 Memento Mori World Tour.

Disc 1 of the package is DEPECHE MODE: M – a cinematic journey into the heart of Mexican culture's relationship with death, framed by live DM performances from the Mexico City on the Memento Mori tour. Conceived and directed by award-winning Mexican filmmaker Fernando Frías, the film blends concert footage with interpretive interstitials and archival material. DEPECHE MODE: M celebrates the band's global influence while delving into the profound connection between music, mortality, and Mexican tradition.

Disc 2 is MEMENTO MORI: MEXICO CITY a full-length concert film also directed by Fernando Frías and filmed at the Mexico City shows in 2023 where Depeche Mode played for more than 200,000 fans.
Finally, included in each bundle is the 2CD accompanying live album, MEMENTO MORI: MEXICO CITY, featuring over 2 hours of music from these concerts, as well as four previously unreleased bonus tracks from the Memento Mori album sessions

The live album, MEMENTO MORI: MEXICO CITY, will also be available in standalone 2CD and 4LP vinyl formats.
All formats include four previously unreleased tracks from the Memento Mori Sessions, which were recorded alongside Depeche Mode’s 2023 release Memento Mori. The first of these songs, “In The End,” will be available digitally on all DSPs on October 24th. The song previously ignited a wave of speculation and excitement across social media and online channels with its debut during the end credits of the world premiere of DEPECHE MODE: M at the Tribeca Film Festival in June 2025.

The tracklist for the MEMENTO MORI: MEXICO CITY film, live CD and vinyl releases is as follows:
• Intro
• My Cosmos Is Mine
• Wagging Tongue
• Walking In My Shoes
• It’s No Good
• Sister Of Night
• In Your Room
• Everything Counts
• Precious
• Speak To Me
• Home
• Soul With Me
• Ghosts Again
• I Feel You
• A Pain That I’m Used To
• World In My Eyes
• Wrong
• Stripped
• John the Revelator
• Enjoy The Silence
• Waiting for the Night
• Just Can’t Get Enough
• Never Let Me Down Again
• Personal Jesus

All products also include four bonus tracks from the Memento Mori Sessions:
• Survive
• Life 2.0
• Give Yourself To Me
• In The End

ODPOWIEDZ