W tym że mamy lepszy Death Metalhcpig pisze: ↑27-05-2024, 18:04Może inaczej - w jaki sposób polska scena jest bardziej uniwersalna od Szwecji?Bloodcult pisze: ↑27-05-2024, 11:27Spieszę wyjaśnić. Dla mnie Szwecja to Black Metal (Bathory, Dissection, Watain, Sorhin) i Prog/Doom (Opeth, Tiamat, etc...). Szwedzki Death Metal (poza wyjątkami jak Utumno czy Pan.Thy.Monium) to skrajne gówno. Jak ostatnio próbowałem i mi youtube puścił Dismember po Entombed to nawet nie poznałem że coś się zmieniło![]()
OSTATECZNE ROZWIĄZANIE KWESTII HIERARCHII SCEN W FORMIE TOP 10
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OSTATECZNE ROZWIĄZANIE KWESTII HIERARCHII SCEN W FORMIE TOP 10
- Bloodcult
- DST
- rasowy masterfulowicz
Może bym szwedzkiego DM totalnym gównem nie nazwał, bo czuję sentyment do starego Unleashed czy jedynki Necrophobic i bardzo podoba mi się wpływ ich brzmienia na grindcore (Nasum, Rotten Sound czy Regurgitate), ale poza tym nigdy nie rozumiałem całości fenomenu. W większości nie moja bajka. USDM to jest to.Bloodcult pisze: ↑28-05-2024, 16:18W tym że mamy lepszy Death Metalhcpig pisze: ↑27-05-2024, 18:04Może inaczej - w jaki sposób polska scena jest bardziej uniwersalna od Szwecji?Bloodcult pisze: ↑27-05-2024, 11:27Spieszę wyjaśnić. Dla mnie Szwecja to Black Metal (Bathory, Dissection, Watain, Sorhin) i Prog/Doom (Opeth, Tiamat, etc...). Szwedzki Death Metal (poza wyjątkami jak Utumno czy Pan.Thy.Monium) to skrajne gówno. Jak ostatnio próbowałem i mi youtube puścił Dismember po Entombed to nawet nie poznałem że coś się zmieniło![]()
![]()
-
tomaszm
Ależ kurwa Szwecja to Verminous, Carbonized,Edge of Sanity, God Macabre,Merciless, Visceral Bleeding,Unanimated to co mi przychodzi do głowy. Szerokie spektrum zajebistych nazw. I nie chodzi o tą kanoniczną szkołę ale masa rzeczy ,która robiła to poza rejonem i lubiła eksperymenty.Bloodcult pisze: ↑27-05-2024, 11:27Spieszę wyjaśnić. Dla mnie Szwecja to Black Metal (Bathory, Dissection, Watain, Sorhin) i Prog/Doom (Opeth, Tiamat, etc...). Szwedzki Death Metal (poza wyjątkami jak Utumno czy Pan.Thy.Monium) to skrajne gówno. Jak ostatnio próbowałem i mi youtube puścił Dismember po Entombed to nawet nie poznałem że coś się zmieniło![]()
- hcpig
...albo grała po amerykańsku jak Deranged czy wspomniany Visceral Bleeding.
Yare Yare Daze