POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

11-02-2024, 16:32

tomaszm pisze:
11-02-2024, 15:06
ozob pisze:
10-02-2024, 10:31
trup pisze:
09-02-2024, 16:20

argumentacja na poziomie możliwości naszego kraju i zasadności inwestycji.
A jakie są to możliwość i co jest przeciwko zasadności budowania CPK?

Bo się to kurwa zwyczjnie nie opłaca. Wypierdalane były piniądzę dla grupki śmieszków co to kontraktowała ,bo mieli swoją dole. A lokalne inwestycje drogowe leżą i kwiczą.

Chociażby w rejonie gdzie inwestycja powstaje.

Jakby hipotetycznie ruskie chciały nas najechać do to mobilizacji ciężkiego sprzętu potrzebujesz infrastruktury drogowej ,której u nas często-gęsto nie ma. A nie kurwa budowanie centrali transportowej co może w przyszłości przyniesie jakieś piniądze a nie musi. To nie jest Anglia - jako społeczeństwo Polskie jesteśmy 15 razy bardziej biedniejsi. Powinniśmy się skupiać na inwestycjach lokalnych na miarę moźliwości a nie bajdurzyć. Czasem trzeba zejść na ziemię.

Mamy drogi krajowe- wg rozporządzenia UE każda droga krajowa powinna wytrzymać tonaż 12 ton. Mhm 80% dróg krajowych tego tonażu nie wytrzyma. Bo są z gówno materiału zrobione. I pierdolimy o jakimś cpk na który kurwa nas nie stać.

8 lat rządów tych idiotów z PISu potrafiło doprowadzić do roztrwonienia wszystkich pieniędzy publicznych. łącznie z tym że na nasz powiat co liczy 100 tys ludzie ja nie mam oddziału pedriatycznego i z dzieckiem muszę jechać do Częstochowy czy Tarnowskich Gór.

Zadłużyli się na 40 mln złotych. W naszym powiatowym szpitalu. Przez idiotyczną politykę co uskuteczniali przez 8 lat.

Nie było w ciągu 8 lat panowania nad Polską jak ci idioci.

Wszystko co mogli spierdolili.

Nie wiesz o czym piszesz ,bo siedzisz w Angli i nie rozumiesz naszych problemów. Nawet reforma podatkowa o jakże buńczucznej nazwie" Nowy ład" była spierdolna w najgorszy możliwy sposób.

Nie jesteśmy głupim społeczeństwem. że polaczki, półdebile. Lekcje musimy wziać z historii- nie można dać się ruchać jak tania prostytutka.

Odsunięcie Pisu od władzy to najlepsze co mogliśmy zrobić. Kurwa jebana banda złodziei. Która doprowadziła państwo do totalnego zadłuzenia i finansowego upadkui ruiny mentalne dzieląc społeczeńśtwo.

Wkurwia mnie to potężnie jak ktoś pierdoli o naszych ludziach z KO że to ci sami ludzie. Chuja prawda.

Jesteśmy totalnie inni.
Tomasz, pamiętaj, że gadasz z typem, co będzie kłamał do upadłego. Już nawet zaczął. 40 mld za cpk .... xD
Poro
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

11-02-2024, 17:11

bartwa pisze:
11-02-2024, 16:15
PiS już nie wróci, ale zawsze będą mieli fanów na jakichś antypodach. Szczególnie umysłowych. Ale oni też już nie wrócą, więc jebac i pis, i nich.

Nie ma szans. Za słabi są i całe szczęście. WIdzą też ,że to nie rurki z kremem.

Zdychające zwierze zawsze skomle.

I dobrze się stało. Tak miało być. Nie ugrupowania ludzi, która by sprostała wszystkim oczekiwaniom. W pluralistycznym środowisku gdzie każdy ma jakieś oczekiwania- no fuckig way. Konglomerat różnych ludzi- na peno coś co ma jakiś większy sens.

Ja zawsze powtarzam ,że bez względu jak chłopaki z KO będą tu na śląsku atakowani i co się wydarzy- ja tam jestem- możesz mnie postrzelić z broni ,starać się walcem przejechać- nic to nie zmieni- będe tak samo zadowolony- mam to w chuju. Musiłaby być silna amunicja żeby zabić..........hahaha jak takiej nie znam. Mamy swoją misję i będziemy to realizować.

W końcu.

Nie wiem ja mam taki charakter, że 5 złotych bym komuś nie ukradł. Bo by było mi wstyd do końca życiu i spaliłbym się ze wsytdu. I dobrze ,że w tym klubie śląskim jest taki człowiek jak ja. Bardzo dobrze. Dlaczego dobrze- żeby Ci ludzie od nas widzieli ,że pieniądze są kwestią nabywczą związana u uczciwą pracę. Pierwszy czynnik który miesza ludzią w głowach to pieniądze. i MAM TEGO ŚWIADOMOŚĆ.

A pieniądze są pierwszym czynnikiem co pierdoli ludziom we łebie.

Wiadomo są ważne, bardzo ważne- szanuj je jak je zarabiasz. Każdy milion zarobiony u nas w grupach gdzie wszędzie jestem na stonowisku prezesa szanuje.

Ale czasami jak takich idiotów widzisz chociaż z KO to urwałbyś głowę. Słuchaj debilu jeden muszę ci pewen kwestie wytłumaczyć. Są u nas pospolici idioci. Tępaki ludzkie.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

11-02-2024, 19:05

Nie ciszcie się. Zło zawsze powraca. Może za 8 lat a może później. Pewnie jako nowy twór. Ale wróci.
Awatar użytkownika
trup

11-02-2024, 20:18

wrócą, żeby dokończyć budowę CPK.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

11-02-2024, 23:42

trup pisze:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocham te obrazy, jedne z niewielu które wywołują u mnie jakieś emocje
KVLT lizania CZASZKI
tomaszm

12-02-2024, 01:13

empir pisze:
Nie ciszcie się. Zło zawsze powraca. Może za 8 lat a może później. Pewnie jako nowy twór. Ale wróci.

Nie wrócą. Spłukanie ich do kanalizacji zajmie pewnie 2 lata. Jakbyś tak szlaufem spłokiwał gówno co musi wlecieć do studzienki kanalizacyjnej. Jest po wszystkim tylko brud trzeba spłukać

Wiadomo zło zawsze może wrócić w innej postaci. Ale szczerze nie sądze. Staruchy wymrą, po oddaniu telewizji publcznej Pis nie będzie istnieć.

Jeśli tym złem mają być ludzie pokroju Sławka Metzena to tym bardziej nie czuje gdzieś realnego zagrożenia. Poza politowaniem na ustach.

Najważniejsze to się dogadwywać w kluczowych sprawach. Zawsze będą róznice zdań. Zawsze. Nie da się każdemu zrobić dobrze.
SamborWilk
w mackach Zła

12-02-2024, 06:46

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/t ... agrodzenia

To jest ta transparentność i nowa jakość o której trąbili przed wyborami :D
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

12-02-2024, 08:42

SamborWilk pisze:
12-02-2024, 06:46
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/t ... agrodzenia

To jest ta transparentność i nowa jakość o której trąbili przed wyborami :D
To jest przegięcie pały. Dobrze, że sporo dziennikarzy nawet przeciwnych PiSowi jedzie ich za to
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

12-02-2024, 08:51

Kłamstwo kosztuje.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
trup

12-02-2024, 11:33

tomaszm pisze:
12-02-2024, 01:13
empir pisze:

Nie wrócą. Spłukanie ich do kanalizacji zajmie pewnie 2 lata. Jakbyś tak szlaufem spłokiwał gówno co musi wlecieć do studzienki kanalizacyjnej. Jest po wszystkim tylko brud trzeba spłukać

Wiadomo zło zawsze może wrócić w innej postaci. Ale szczerze nie sądze. Staruchy wymrą, po oddaniu telewizji publcznej Pis nie będzie istnieć.

Jeśli tym złem mają być ludzie pokroju Sławka Metzena to tym bardziej nie czuje gdzieś realnego zagrożenia. Poza politowaniem na ustach.

Najważniejsze to się dogadwywać w kluczowych sprawach. Zawsze będą róznice zdań. Zawsze. Nie da się każdemu zrobić dobrze.
A ja myślę, że sporo "szczurów", które wspierały, a na pewno KORZYSTAŁY, teraz zwłaszcza w wyborach samorządowych poukrywa się pod nowymi szyldami w stylu "Wszystkie Ręce na Pokład", "Razem dla Naszego Miasta" i spróbują przetrwać, kreując wizerunek bratersko-wspólnotowy. A może i za jakiś czas znowu wyskoczyć za nowym "fuhrerem" na kluczowe stanowiska w Państwie.
Poza tym zostają mocno niebezpieczne karaluchy pokroju czarnka.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-02-2024, 11:36

nagle WIELGA UCZCIWA BOLZGA powstała niemal jako nowe panstwo, bez pierdolenia, kogo chca nabrać? jebani złodzieje tylko w innych garniturkach.
Awatar użytkownika
trup

12-02-2024, 11:36

Pan_Kimono pisze:
11-02-2024, 23:42
trup pisze:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kocham te obrazy, jedne z niewielu które wywołują u mnie jakieś emocje
To prawda. Chełmoński mistrz.

Mam ogromny sentyment do kipiącego od energii

Obrazek

czy innych "konnych" i zwierzęcych obrazów:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

12-02-2024, 15:32

ozob pisze:
11-02-2024, 16:35
Ty tepa kurwo nawet nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem. XD
Uniósł się jak sito nad frytownicą :D :D :D :D :D :D

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

12-02-2024, 15:50

Ty się nawet ty nie wypowiadam, bo twoje pojęcie o otaczającym świecie jest na poziomie przedszkola. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

12-02-2024, 16:07

ozob pisze:
12-02-2024, 15:50
Ty się nawet ty nie wypowiadam, bo twoje pojęcie o otaczającym świecie jest na poziomie przedszkola. (:
Ciekawa składnia, taka na poziomie złobka.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
trup

13-02-2024, 00:37

a nie mówiłem....
russki śpioch już nie afiszuje się emblematem skompromitowanej partii o żartobliwej nazwie...

Obrazek
Awatar użytkownika
trup

13-02-2024, 00:51

ŻE CO QRVA!? KGHM potrzebuje kredytu na pokrycie bieżących wydatków?
Co ten jebany pis nawyrabiał z tym krajem. Wszystko wydrenowali?

Za CIRE.pl:
| Spółka KGHM zaciągnie kredyt na pokrycie bieżących wydatków w działalności firmy. Chodzi o 450 milionów dolarów, tj. 1,8 miliarda złotych. Zgodę na zaciągnięcie kredytu wydał już zarząd Polskiej Miedzi a do podpisania umowy z BGK ma dojść w terminie do 26 lutego.
tomaszm

13-02-2024, 01:46

Bo wyprali te pieniądze. Ja znam spókę która zarobiła 600 mln złotych(netto dochodu) w skali roku i własciciel twierdzi ,że nie jest w stanie pokryć rat kredytowych na kilkanaście tyścięcy złotych. Ręce opadaja. Nic mnie to nie zasakakuje.

Zawsze to powtarzam- jak masz wiedzę jak pewne mechanizmy funkcjonują to wielu ludzi o nikłym kręgosłupie moralnym ciągnie do zła. Dla ludzi co potrafią i wiedzą.

Dotyczy to też mojej brażny.Sczególnie.

Ja bym nie potrafił zrobić coś pozą literą prawa na 5 zł. To bym się w lustrze nie mógł przeglądać.

Większość przestępców gospodarczych myśli inaczej.

Po co mamy uczciwie procować uczciwie jak łatwiej jest ukraść.

TO dlatego swoich spółek nie chcę wyprowadzić na giełdę.

Nie chce żeby ktoś buciorami mi się wpierdalał do czegoś a ja mam fatalne zdanie o ludziach.

Naprawdę fatalne.

Tam gdzie też jest obrót pieniędzmi to ludzi złych nawet nie jesteś w stanie rozpoznać.

Bo się kamuflują. Umiejętnie.

Nie wiem. Może jestem jakiś intelektualnym niedorozwojem. Ale zawsze powtarzam z swojego punktu ,że robiąć pieniadz- pomóż innym.

Prosta rzecz ,banalna ale do małej grupy osób to dociera.

Do pewnych osób pewnie w ogóle.

Są osoby co zarobia i będa uskuteczniały politykę zimnego łokcia. są też takie co będą się zastanawiać jak pomoć innym(tu nasza grupa). A to ,że czasem jest szum i musi być podgłośniona amplituda i bycie w centrum uwagi. Zawsze powtarzam to tak ,żeby każdy wiedział ,że się dzieje:)
A to ,że show.......kurwa pewnie bez tego efekt byłby parę razy mniejszy... po prostu.

Jak będziesz cicho nikt cię nie usłyszy.

Dlatego jak będzie grudniowa gala w spodku to będzie to tak wykrzyczane ,że jak otworzysz sedes to będzie ci wyskawiać logo naszej Fundacji. żebyś tam polazł i pomógł dzieciom co potrzebują wsprawcia.

Dla mnie pomoc dla ludzi - tym bardziej dzieci jest motywatorem.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-02-2024, 12:48

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

13-02-2024, 14:45

Bojkot? Nikt nie oglądał ekstremisty? W sensie wybujałego, ekstremalnego cynizmu w wydaniu paskowego? Brawo chłopaki, nie ma co nabijać dzbanowskiemu, ale z drugiej strony ... jak ktoś, chciałby zobaczyć, jak się gra cynikiem, jak się jest całym sobą cynikiem, to polecam. Typ zasadniczo, tak, ten gość w studiu, mógłby a nawet powinien uchodzić za wzorzec tegoż. Oczywiście jest też opcja, że jest socjopatą wierzącym w wypowiadane przez siebie kłamstwa, ale uśmieszki rozdawane z kącika ust, znów mowa ciała, wyginanie się jak gibon, choćby, czy akcja z wariografem temu jednak przeczą. Pożyteczna lekcja właściwie, jak ktoś ma 2 wolne godziny na obejrzenie tego wywiadu.
Poro
ODPOWIEDZ