POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

15-01-2024, 18:07

DST pisze:
15-01-2024, 17:56
Ascetic pisze:
15-01-2024, 17:33
DST pisze:
15-01-2024, 13:38

Od siebie dodaję "krucjata konstytucji" i "totalitarny but sądownictwa".
Dla mnie hitem dzbaniarstwa jest to co się ostatnio pojawiło. "Myślozbrodnia". Jak takie coś się pojawia, to już, dalej nie ma co czytać. Wiadomo, co to za odleiszcze się pojawiło na horyzoncie. Nie powiem, "terror praworządności" też niezłe.
To już jest bezpośrednio wzięte z Orwella

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/My%C5%9Blozbrodnia

Kto tego użył i w jakim kontekście? Pamiętasz?
No tak, podstawowa i pewnie z jedna z niewielu pozycji, która tak im weszła na banie przez ostatnie 3, kowidowe, wojenne lata/ czasy. Jedna z niewielu, bo ...

Obrazek
Obrazek

Kto pierwszy u nas? Nie mam pojęcia, oceniam, że jakaś szuria. Wiem za to jaki to ma teraz kontekst. Zoba, 24 ostatnie godziny na iksiku. Zabranie się za mowę nienawiści, tak, bez cudzysłw, nie jak u niejakiego warzechy, M Y Ś L O Z B R O D N I A!!!!!! itp. itd. Jakiś kolo jest antysemitą np. bo akurat tak ma w głowie nie tak, jak ktoś go pociągnie do odpowiedzialności prawnej "MYŚLOZBRDN". Taki wybieg. Obsra się tu i tam, na brzydko, "MYŚLZB". Od łączenia kropek, przez wyłączenie tv, dotarli do tego, że morduje się ich "wolne myśli". Ani to wolne, bo sterowalne, ani to myśli. To tak na marginesie.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-01-2024, 19:54

XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

15-01-2024, 20:10

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

15-01-2024, 20:39

Sgt. Barnes pisze:
15-01-2024, 20:10
Obrazek
Nazwa tej partii zawsze mi się wydawała takim właśnie Orwellowskim absurdem. Komuchy uwielbiają nadużywać słów, z którymi nie mają nic wspólnego, vide Niemiecka Republika Demokratyczna czy Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna :wink:
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

15-01-2024, 20:41

Ascetic pisze:
DST pisze:
Ascetic pisze:
15-01-2024, 17:33

Dla mnie hitem dzbaniarstwa jest to co się ostatnio pojawiło. "Myślozbrodnia". Jak takie coś się pojawia, to już, dalej nie ma co czytać. Wiadomo, co to za odleiszcze się pojawiło na horyzoncie. Nie powiem, "terror praworządności" też niezłe.

No tak, podstawowa i pewnie z jedna z niewielu pozycji, która tak im weszła na banie przez ostatnie 3, kowidowe, wojenne lata/ czasy. Jedna z niewielu, bo ...

Obrazek
Obrazek

Kto pierwszy u nas? Nie mam pojęcia, oceniam, że jakaś szuria. Wiem za to jaki to ma teraz kontekst. Zoba, 24 ostatnie godziny na iksiku. Zabranie się za mowę nienawiści, tak, bez cudzysłw, nie jak u niejakiego warzechy, M Y Ś L O Z B R O D N I A!!!!!! itp. itd. Jakiś kolo jest antysemitą np. bo akurat tak ma w głowie nie tak, jak ktoś go pociągnie do odpowiedzialności prawnej "MYŚLOZBRDN". Taki wybieg. Obsra się tu i tam, na brzydko, "MYŚLZB". Od łączenia kropek, przez wyłączenie tv, dotarli do tego, że morduje się ich "wolne myśli". Ani to wolne, bo sterowalne, ani to myśli. To tak na marginesie.
EJ ZIOMEK STERUJOM TOBOM, WYŁONCZ TV WŁONCZ MYŚLENIE. DŻORDŻ SOROS I RODZINA ROTSZILDÓW.
Awatar użytkownika
Ascetic

15-01-2024, 20:56

DST pisze:
15-01-2024, 20:41
Ascetic pisze:
DST pisze:

Obrazek
Obrazek

EJ ZIOMEK STERUJOM TOBOM, WYŁONCZ TV WŁONCZ MYŚLENIE. DŻORDŻ SOROS I RODZINA ROTSZILDÓW.

OBUĆCIE SIEM LÓDZIEEE. LÓDZIE, LÓDZIEEEEEE, JEJEJEJE

lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

16-01-2024, 08:50

Ale I tak hitem ostatnich dni jest wywiad w Rzeczpospolitej z Polakiem, przedstawicielem portu w Hamburgu, w którym mówi, że porty w Świnoujściu jest nieopłacalny dla Polski. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

16-01-2024, 10:23

Sejm sobie właczcie xD co za jebane pisowkie bydło
Awatar użytkownika
Ascetic

16-01-2024, 10:27

mocny2_3 pisze:
16-01-2024, 10:23
Sejm sobie właczcie xD co za jebane pisowkie bydło
Takie same prymitywy jak te po internetach, forach xD

Aż se odpaliłem w aucie co tam się wyprawia, a tam układ choreograficzny: wstań, pokrzycz, hymn, usiądź, wyjdź. Ładnie im to nawet wychodzi, elegancko im tam to wczoraj rozpisali. Jak u egurolii.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Lord Gorloj
w mackach Zła

16-01-2024, 11:24

Wy się śmiejecie, a Mariusz już grypsuje:
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

16-01-2024, 11:41

ozob pisze:
16-01-2024, 08:50
Ale I tak hitem ostatnich dni jest wywiad w Rzeczpospolitej z Polakiem, przedstawicielem portu w Hamburgu, w którym mówi, że porty w Świnoujściu jest nieopłacalny dla Polski. (:
Pisowcy wiedzą co jest opłacalne:
- stadnina w Janowie,
- elektrownia w Ostrołęce
- Poczta Polska,
- przekop mierzei
- TVP
Same sukcesy.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

16-01-2024, 11:46

Tatusiu, ale co to za symetryzm? ;) Przecież uwaga ozoba jest słuszna - jeżeli na temat rozbudowy polskiej infrastruktury portowej na Pomorzu Zachodnim (krytycznej z punktu widzenia interesu państwa choćby w kontekście ewentualnego konfliktu militarnego z FR) wypowiada się pracownik portu w Hamburgu, to chyba coś tu nie gra.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

16-01-2024, 11:49

Lord Gorloj pisze:
Ciekawe jakby mi wlepili, to czy też mógłbym oficjalnie słać grypsy (za to marszu nie powinno być kontroli w ZK?), pisać twitty (tu chyba ten drugi pulchniutki misiu), oglądać Wild life na NG, i co najważniejsze wjeżdżałby catering na/ pod celę.

Cela+ Jak nic pisspełotosamozło!!!!
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Sybir

16-01-2024, 11:54

Ascetic pisze:
Lord Gorloj pisze:
Ciekawe jakby mi wlepili, to czy też mógłbym oficjalnie słać grypsy (za to marszu nie powinno być kontroli w ZK?), pisać twitty (tu chyba ten drugi pulchniutki misiu), oglądać Wild life na NG, i co najważniejsze wjeżdżałby catering na/ pod celę.

Czy wymienione działania nie stanowią przypadkiem przesłanki przeciwko przedterminowemu zwolnieniu, ułaskawieniu, itd.? Sprawdziłem ćwierkadło i faktycznie, MW podaje dalej różne wpisy - ale może to Pani Wąsikowa operuje teraz telefonem małżonka?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

16-01-2024, 11:56

Sybir pisze:
16-01-2024, 11:46
Tatusiu, ale co to za symetryzm? ;) Przecież uwaga ozoba jest słuszna - jeżeli na temat rozbudowy polskiej infrastruktury portowej na Pomorzu Zachodnim (krytycznej z punktu widzenia interesu państwa choćby w kontekście ewentualnego konfliktu militarnego z FR) wypowiada się pracownik portu w Hamburgu, to chyba coś tu nie gra.
Że stanę w obronie Tatusia. Zakładając narracje z tv zarublika, że Fur und uber alles fur alles, Deutschland - to skąd to zdziwienie i rozczarowanie? Nie lepszy szkop niż kacap w obecnej sytuacji? Jeden z nami chce tworzyć wspólną armie drugi planuje mordować, u Niemca w DWelle nie słyszałem narracji jak z RT. Stańmy w prawdzie kogo boli Niemiec a kogo łechce kacap!!!
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

16-01-2024, 11:58

Sybir pisze:
16-01-2024, 11:54
Ascetic pisze:
Lord Gorloj pisze:

Czy wymienione działania nie stanowią przypadkiem przesłanki przeciwko przedterminowemu zwolnieniu, ułaskawieniu, itd.? Sprawdziłem ćwierkadło i faktycznie, MW podaje dalej różne wpisy - ale może to Pani Wąsikowa operuje teraz telefonem małżonka?
No nie ma przesłanek xD teraz czekam na info o przemycie do celi koksu i białej
lys på slutten av lys
olgims
weteran forumowych bitew

16-01-2024, 11:59

Histerii ciąg dalszy, a najlepsze te dwie debilki pisowskie zgrywające zatroskane żony. O kurwa, serio, w tym narodzie są ameby umysłowe, które się dają nabrać na te chujnie :D
OZOBOT a ty ile wpłaciłeś na wonsikowa? Bo jej podobno 35tys na przeżycie jest potrzebne miesiecznie, a jako dyrektorka centrali GIS pewnie tyle nie wyrabia :( weź ozobo, nic nie wspierasz więźniów politycznych, rzucilbys coś na żarcie dla dzieciaków, albo ogrzewanie chociaż, a nie tylko ruska propagandę po internecie rozsiewasz. A kobiety i ich dzieci cierpią, jak syn Kamińskiego w banku światowym. - łza smutku spływająca po szybie...-
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Sybir

16-01-2024, 12:07

@Ascetic: Żadne zdziwienie, żadne rozczarowanie - raczej pusty śmiech, że nikt nie pomyślał, żeby wzmianka o pracodawcy tego człowieka nie pojawiła się w artykule. Uważam, że lepsza własna infrastruktura, niż niemiecka/czeska/czyjakolwiek. Co do wspólnej armii UE, to obawiam się, że zobaczymy ją jak świnia niebo. Oczywiście, im większa integracja bloku zachodniego, tym lepiej dla nas, a tym gorzej dla FR, niemniej obecnie to dość odległa (czy może raczej mglista) perspektywa.

@olgims: Serio, Wąsikowa oszacowała swoje potrzeby na 35k miesięcznie? Jak to dobrze, że w Warszawie tylko pracuję. :D
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

16-01-2024, 12:14

olgims pisze:
16-01-2024, 11:59
Histerii ciąg dalszy, a najlepsze te dwie debilki pisowskie zgrywające zatroskane żony. O kurwa, serio, w tym narodzie są ameby umysłowe, które się dają nabrać na te chujnie :D
OZOBOT a ty ile wpłaciłeś na wonsikowa? Bo jej podobno 35tys na przeżycie jest potrzebne miesiecznie, a jako dyrektorka centrali GIS pewnie tyle nie wyrabia :( weź ozobo, nic nie wspierasz więźniów politycznych, rzucilbys coś na żarcie dla dzieciaków, albo ogrzewanie chociaż, a nie tylko ruska propagandę po internecie rozsiewasz. A kobiety i ich dzieci cierpią, jak syn Kamińskiego w banku światowym. - łza smutku spływająca po szybie...-
Jebie mnie Wasilkowa, bo to jest sprawa mało ważna, która grzeje tylko durniów. Bardziej interesuje mnie narracja i próba jej budowania przez PO odnoście Świnoujścia, CPK i elektrowni atomowej.
olgims
weteran forumowych bitew

16-01-2024, 12:14

tak, już nie pamiętam, u kogo to słyszałem - piński, sekielski albo biedrzycka, gdzieś z tego pizgali odnośnie "biednych żon sierotek". Kamińska jest przecież sędzia, obecnie od kilku miesięcy na L4 - ale zapierdala po sejmie, na wiecach itd pisołki jak zwykle sprawiedliwi inaczej :)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
ODPOWIEDZ