ozob pisze: ↑11-01-2024, 12:40
Wieści się niosą.
piekna wrzutka misiu puszysty. Słowem padła komenda "URRRAAAAAAAAA!"
----------------------------------------------------------------------------
[media]
https://x.com/PiotrPytel67/status/17454 ... 65945?s=20[/media]
Wątek pozostawienia Polski samej sobie przez USA w przypadku konfliktu zbrojnego z Rosją, rzekomo wywołanego przez "marionetkowy" rząd Tuska (opinia Jack Posobiec ) jest wyraźny i dobitnie zapowiada agendę Trumpa.
Zresztą jest zgodny z linią uprzednich oświadczeń Trumpa. "Nie możemy ryzykować wojny z mocarstwem nuklearnym, śmierci amerykanów, a do tego dąży pod dyktando globalistów nowy rząd RP, stosujący prowokacje podobne do tej na Kapitolu" (szczyt perwersji Jack Posobiec)
Ale w tej rozmowie Posobca z @RealAlexJones jest multum innych linii narracyjnych, o tyle ciekawych, że wychodzących poza realizację celów amerykańskiej prawicy, republikanów, włączając w tę szeroko rozumianą formację także alt-prawicę.
No bo skąd bierze się przedstawienie w tym wywiadzie, obrazu aktualnego układu sił na świecie, ewidentnie wpisującego się w strategiczne oddziaływanie informacyjne Rosji?
Trump ma najwyraźniej złudzenie, że będzie żył wiecznie, a największy interes życia jest przed nim - ten który zmaterializuje się we współpracy z Putinem, kolejnym władcą przekonanym o swojej nieśmiertelności. Jack Posobiec i Real Alex Jones inwestują w ten przyszły biznes.
Symptomatyczne jest umiejscowienie w wywiadzie Alex Jones - PiSu, Morawieckiego, a nawet dzisiejszego protestu pod Sejmem RP. Także ostatnie działania i zapowiedzi PAD, sabotujące praworządność i konstytucję, trudno jest traktować jako niemające związku z audycją info wars.
Wiem, że mówiąc "Rosja już tu jest", wykroczyłem poza ramy ugrzecznionego opisu rzeczywistości, ale nie dbałem i dbam o to, jak jestem postrzegany przez dobrze ułożony przez mamusię, egzystujący w ciepełku komentariat.
Moim zdaniem nadszedł czas na poważne analizy realizującego się scenariusza Trumpa i Putina, w którym PiS, jak widać w załączonym dialogu panów Jack Posobiec i @RealAlexJones, dostał jedną z głównych ról do odegrania. Otwórzmy oczy w interesie przyszłości Polski.
Więc... misiu puszyty ewidentnie działasz na zlecenie i siejesz dezinformację, wrzutkami, hasłami. Działasz celowo. Co byś z tym zrobił na moim miejscu?