POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

Re: POlitykowanie

10-01-2024, 11:04

Lykacie te niemiecka propagandę z nowego TVP? (:

Realia:

Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 11:05 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

olgims pisze:
10-01-2024, 11:02
Po prostu moje serce się raduje, że pisowcy dostają zasłużony wpierdol i strasznie śmieszy mnie mentalna gimnastyka ich wszystkich pakistanczykow i talibów :) to co emeryturka w pakistanie jednak? Smuteczek...
Tylko, ze to jakieś odgrzewane gowno sprzed 15 lat. Niech kurwa zrobią coś z wybrykami pisiorow z ostatnich 8 lat, to bedzie mozna sie cieszyc.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-01-2024, 11:05

PiS jakby skazał grodzkiego, może by coś zyskał np. w moich oczach. Na dziś tylko peło udźwignęło temat. Jeszcze odebrać mandat brałnowi, drugi wyrok za pegasusa dla głodujących, glapa ałt za geszefty z KNF i z pół roku można dać im pożyć.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

Believer pisze:
olgims pisze:
Po prostu moje serce się raduje, że pisowcy dostają zasłużony wpierdol i strasznie śmieszy mnie mentalna gimnastyka ich wszystkich pakistanczykow i talibów :) to co emeryturka w pakistanie jednak? Smuteczek...
Tylko, ze to jakieś odgrzewane gowno sprzed 15 lat. Niech kurwa zrobią coś z wybrykami pisiorow z ostatnich 8 lat, to bedzie mozna sie cieszyc.
Garowanie za pegasusa będzie Ok?

Ja rozumiem, że konfiarze tylko w tlitach chcieli garowania mafii pisowskiej, ale teraz wypadałoby jednak być względnie konsekwentnym. A nie, że stara sprawa, że nie ten, że chory, że coś tam.
Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 11:07 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew

10-01-2024, 11:06

Ascetic pisze:
Believer pisze:
olgims pisze:
oczywiscie, do tych dwóch lat dodać 10 za pegasusa i będzie gicik
olgims
weteran forumowych bitew

10-01-2024, 11:08

Believer pisze:
olgims pisze:
spokojnie, flipa i flapa polskich służb czekają kolejne zarzuty za działalność z okresu późniejszego. Ważne, że coś się ruszyło, i kurwy zostają pociągnięte do odpowiedzialności za nadużywanie władzy urzędniczej.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Ascetic

10-01-2024, 11:11

Believer pisze:
10-01-2024, 11:06
Ascetic pisze:
Believer pisze:

oczywiscie, do tych dwóch lat dodać 10 za pegasusa i będzie gicik
Jest taka teoria, że Adrian dlatego nie ułaskawia tych co się od dzisiaj na głodowę przerzucili. 3 razy ułaskawiać? Tożto by była dopiero komedia. A to tylko mowa o wlepach za gruntową i pegasusa.
Poro
Pelson
rasowy masterfulowicz

10-01-2024, 12:13

W sumie, będąc 100% szczerym, miałem do pewnego momentu panstwo polskie w dupie. Było jakimś abstrakcyjnym tworem, mało mnie dotyczyło i miało głównie nie zawadzać, gdy prowadziłem życie niejako obok niego. Te wszystkie nadęte gadki o obowiązkach obywatelskich, powinnościach niejako przechodziły mi nad głową. Panstwo polskie było jak pijany wujek z wąsem na weselu, jak Kwaśniewski albo inny Komorowski- było symbolem żenady i obciachu.
Aż nastał PiS, wydanie drugie, poprawione, praca zbiorowa, tak gdzieś od 2015.

Pamiętam wpisy z tego forum, że jedni drugim nie dadzą zginąć, że to ciągle to samo plemię i ręka rękę myje. I tak się zastanawiałem wtedy, gdy czytałem te słowa, czy to rzeczywiście prawda, czy rzeczywiście się z tym zgadzam. Kiedyś może tak, mozna było zatrzasnąć się w kiblu podczas głosowania nad Trybunałem dla Zbynia, można było myśleć o transferach z jednej formacji do drugiej. Teraz, ostatnie kilka lat doprecyzowując-absolutnie nie.
PiS nie zrozumiał aluzji, że kombinować przy sprawach państwowych można do pewnego stopnia by nie dostać po łapach i dalej grać w grę pt "ja do Ciebie, Ty do mnie". Zmieniać panstwo można w granicach przyjętego prawa. Prezes pozbył się co bardziej ogarniętych zasobów ludzkich, wypchnał ich w ramiona każdej innej formacji politycznej, by pozostawić sobie hardkorową i nie najbystrzejszą esencję swojego piórnika. Transfery od pewnego momentu ustały, granica pomiędzy jedną a drugą formacją się skrystalizowała, a rozdział tylko się powiększał, w szybkim tempie.
...A nastepnie poszedł Jaro na rympał w zawłaszczaniu kraju, przepalając niemal wszystkie dostepne dla panstwa prawa bezpieczniki, jeden po drugim. Licząc na to, że ujdzie mu to płazem i nie budując sobie najmniejszego zaplecza, poza tym opartym na panstwowej kasie (Republike celowo pomijam, to ciągle medium podległe partii, sprawdźcie sobie KRS,
E: notabene już zaczyna żebrać o datki).

I teraz zbiera co zasiał. A, że posadził sporo i nawóz dopisywał to plony zapowiadają się obfite. To co rozpierdolił z państwa prawa (bylejakiego często, ale ciągle prawa, odrózniającego PL od bananowych plantacji) wróci do niego w dwójnasób. Tego mu życzę, by mu się ten gównotwór partyjny rozpadł w pierdlu na jego oczach.

Kopertowe, Pegasus, a nastepnie Zbynek 0 za deformę sprawiedliwości. I jeśli wina będzie udowodniona- to zapraszamy na dresy w pasy i spacery w kółeczku.
Taka moja lista życzeń plan minimum.
Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 13:02 przez Pelson, łącznie zmieniany 1 raz.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Ascetic

10-01-2024, 12:18

Pelson pisze:
10-01-2024, 12:13
W sumie, będąc 100% szczerym, miałem do pewnego momentu panstwo polskie w dupie. Było jakimś abstrakcyjnym tworem, mało mnie dotyczyło i miało głównie nie zawadzać, gdy prowadziłem życie niejako obok niego. Te wszystkie nadęte gadki o obowiązkach obywatelskich, powinnościach niejako przechodziły mi nad głową. Panstwo polskie było jak pijany wujek z wąsem na weselu, jak Kwaśniewski albo inny Komorowski- było symbolem żenady i obciachu.
Aż nastał PiS, wydanie drugie, poprawione, praca zbiorowa, tak gdzieś od 2015.

Pamiętam wpisy z tego forum, że jedni drugim nie dadzą zginąć, że to ciągle to samo plemię i ręka rękę myje. I tak się zastanawiałem wtedy, gdy czytałem te słowa, czy to rzeczywiście prawda, czy rzeczywiście się z tym zgadzam. Kiedyś może tak, mozna było zatrzasnąć się w kiblu podczas głosowania nad Trybunałem dla Zbynia, można było myśleć o transferach z jednej formacji do drugiej. Teraz, ostatnie kilka lat doprecyzowując-absolutnie nie.
PiS nie zrozumiał aluzji, że kombinować przy sprawach państwowych można do pewnego stopnia by nie dostać po łapach i dalej grać w grę pt "ja do Ciebie, Ty do mnie". Zmieniać panstwo można w granicach przyjętego prawa. Prezes pozbył się co bardziej ogarniętych zasobów ludzkich, wypchnał ich w ramiona każdej innej formacji politycznej, by pozostawić sobie hardkorową i nie najbystrzejszą esencję swojego piórnika. Transfery od pewnego momentu ustały, granica pomiędzy jedną a drugą formacją się skrystalizowała, a rozdział tylko się powiększał, w szybkim tempie.
...A nastepnie poszedł Jaro na rympał w zawłaszczaniu kraju, przepalając niemal wszystkie dostepne dla panstwa prawa bezpieczniki, jeden po drugim. Licząc na to, że ujdzie mu to płazem i nie budując sobie najmniejszego zaplecza, poza tym opartym na panstwowej kasie (Republike celowo pomijam, to ciągle medium podległe partii, sprawdźcie sobie KRS, które notabene już zaczyna żebrać o datki).

I teraz zbiera co zasiał. A, że posadził sporo i nawóz dopisywał to plony zapowiadają się obfite. To co rozpierdolił z państwa prawa (bylejakiego często, ale ciągle prawa, odrózniającego PL od bananowych plantacji) wróci do niego w dwójnasób. Tego mu życzę, by mu się ten gównotwór partyjny rozpadł w pierdlu na jego oczach.

Kopertowe, Pegasus, a nastepnie Zbynek 0 za deformę sprawiedliwości. I jeśli wina będzie udowodniona- to zapraszamy na dresy w pasy i spacery w kółeczku.
Taka moja lista życzeń plan minimum.
Szum generowany przez konfiarzy. Zobacz, jak poprzez zawinięcie do paki, zmienia się sytuacja ruskich onuc. pispełotesamozło? Poważnie? To na czym budowali politykę, z dnia na dzień skończyło im się. Teraz zresztą mam wrażenie, że przepłynęli na stronę pisu, jeszcze bardziej, jak im się retoryka posypała, a sami mogą byc w tej samej sytuacji co wąsiki.
Poro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-01-2024, 12:35

Konfederacja to akurat ma rację. Jedni rozjebali porządek prawny i zostawił dużo luk, a drudzy zamiast to naprawić te luki wykorzystują i rozpierdalaja jeszcze bardziej. No, ale twardogłowy elektorat tego PiS i PO tego nie rozumie. Z punktu widzenia kogoś kto żyje za granicą jest to spektakl żałosny, ale jak se pościelisz tak się wyśpisz. (:
Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 12:36 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-01-2024, 12:37

Niemniej PiS z CPK, elektrownia atomowa, dywersyfikacja zbrojen, portem w Świnoujściu czy pogłębieniem Odry ma rację. PO te projekty rzecz jasna upierdoli, bo są wybitnie nie w smak Niemcom.
Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 12:40 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup

10-01-2024, 12:38

(...) PiS nie zrozumiał aluzji, że kombinować przy sprawach państwowych można do pewnego stopnia by nie dostać po łapach i dalej grać w grę pt "ja do Ciebie, Ty do mnie". Zmieniać panstwo można w granicach przyjętego prawa. (...)
otóż to. Jarosława poniósł jakiś resentyment, "dziecięce" marzenie bycia legendą, kompleks bycia nikim, zawiść w stosunku do lepszych od niego, wielka geopolityka.... Wielki Marzyciel. Mikroosobowość. Satrapa gardzący KAŻDYM człowiekiem. Na tym nic trwałego i wiekopomnego nie zbudujesz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

10-01-2024, 12:43

Akurat dla Zbynka kara już została wykonana, choroba.Momentalnie pójdą przerzuty i do lata już go nie będzie
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

10-01-2024, 12:47

Obrazek

Abstrahując kto ma rację pod względem prawnym jeśli chodzi o media publiczne, to ładna amatorka. Kurwa Sienkiewicz you had one job, a nawet nie potrafisz dokumentów skompletować i ci ujebują ze względu na braki formalne. In the immortal words of Władimir Iljicz Uljanow alias Lenin "Kadry decydują o wszystkim".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

mocny2_3 pisze:
10-01-2024, 12:43
Akurat dla Zbynka kara już została wykonana, choroba.Momentalnie pójdą przerzuty i do lata już go nie będzie
Trudno oceniać, co się tak naprawdę tam dzieje. Gowin, właściwie, na komisji, pokazał w dobrym świetle ZZ. Można było nawet odnieść wrażenie, że też jest wkręcony, w te akcje. Teraz oczywiście by się przydał, aby wziąć odpowiedzialność, za to co się dzieje w prawodawstwie, ale, dopuszczam nawet możliwość, że będzie tym skruszonym świadkiem koronnym. Wydaje się mało prawdopodobne, ale nikt też nie zakładał, że się rozchoruje po wyborach.
Poro
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

10-01-2024, 12:49

Braun zrobił bardzo dobrze. Sejm to nie jest miejsce dla jakis uroczystości religijnych. Krzyż też powienin opuścić salę obrad dla porządku.

Jeden z guru wyborców KO ostatnich lat:

Dziś pewno szur i Białorusin lub Ruski.
Ostatnio zmieniony 10-01-2024, 12:52 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ascetic

10-01-2024, 12:53

Hatefire pisze:
Obrazek

Abstrahując kto ma rację pod względem prawnym jeśli chodzi o media publiczne, to ładna amatorka. Kurwa Sienkiewicz you had one job, a nawet nie potrafisz dokumentów skompletować i ci ujebują ze względu na braki formalne. In the immortal words of Władimir Iljicz Uljanow alias Lenin "Kadry decydują o wszystkim".
Widziałem to w internecie. Co ciekawe w tej samej formie. Wycięte 1/3 pierwszej strony. Widziałeś może resztę?
Poro
Awatar użytkownika
trup

10-01-2024, 13:06

kurwa ten koleś coś knuje....

Obrazek

https://wyborcza.pl/7,75398,30580280,st ... 1-L.1.duzy
Straż marszałkowska alarmuje: Poseł Braun może wnosić do Sejmu broń palną

Straż marszałkowska powiadomiła marszałka Sejmu Szymona Hołownię, że poseł Grzegorz Braun dopytywał, gdzie może zdeponować broń palną, gdy przychodzi na obrady Sejmu. Hołownia miał zwrócić się już do policji ws. pozwolenia posła na broń. Sprawę skomentowała też rzeczniczka Konfederacji.

O sprawie donosi dziś Gazeta.pl. Z informacji portalu wynika, że tuż po incydencie z gaśnicą straż marszałkowska zdecydowała się powiadomić marszałka Sejmu, że poseł Konfederacji miał ich pytać o to, gdzie może deponować swoją broń, gdy przychodzi na obrady Sejmu. Według strażników może to świadczyć o tym, że Grzegorz Braun porusza się po budynku Sejmu z bronią.
Zdecydował incydent z gaśnicą

Sprawę potwierdza doradczyni marszałka Sejmu Katarzyna Karpa-Świderek. - O tym, że poseł Grzegorz Braun pytał straż marszałkowską o miejsce w budynku Sejmu, w którym mógłby deponować broń, marszałek Sejmu dowiedział się od komendanta straży marszałkowskiej w związku z zachowaniem Grzegorza Brauna, 12 grudnia 2023 r., kiedy to poseł Braun zgasił gaśnicą świece chanukowe – przyznaje w rozmowie z serwisem.

Podkreśla też, że zdecydowało kontrowersyjne zachowanie posła w Sejmie. Przypomnijmy: 12 grudnia 2023 roku Grzegorz Braun użył gaśnicy proszkowej do zgaszenia zapalonej w Sejmie świecy chanukowej. Poseł nie tylko rozpylił proszek z gaśnicy, szarpał się z również z kobietą, prysnął jej też proszkiem w twarz. Interweniowała straż marszałkowska.
Braun "promotorem dostępu"

Po tym zdarzeniu marszałek Hołownia miał wysłać pismo do policji. - Podnosił w nim obawy, czy Grzegorz Braun kwalifikuje się do posiadania licencji na posiadanie broni – mówi doradczyni marszałka Sejmu.

Rzeczniczka Konfederacji Korony Polskiej Marta Czech pytana o sprawę stwierdziła, że "nie ma wiedzy, czy pan poseł Grzegorz Braun ma pozwolenie na broń i samą broń". Dodał, że Braun jest promotorem powszechnego dostępu do broni, ale jest też przeciwnikiem rejestracji posiadania broni. - Pozwolenie polega na tym, że jest spis posiadaczy broni, który może być traktowany jako lista proskrypcyjna. Wątpię w to, czy pan poseł dał się na taką listę wciągnąć – wyjaśnia rzeczniczka.
Broń w Sejmie

Wnoszenie broni na salę plenarną Sejmu jest zabronione, ale straż marszałkowska nie przeprowadza przeszukań posłów. Wiadomo jednak, że niektórzy politycy broń posiadają. W marcu 2023 roku okazało się, że ówczesny minister sprawiedliwość Zbigniew Ziobro nosi ze sobą pistolet Glock. Sprawa wyszła na jaw przypadkowo podczas uroczystości w kopalni Bełchatów, gdy wiatr podniósł Ziobrze połę marynarki. I odsłonił pistolet zatknięty na plecach za pasek od spodni lidera Solidarnej Polski. Lewica zażądała wówczas od premiera i marszałkini Sejmu wyjaśnień, czy minister sprawiedliwości i prokurator generalny Zbigniew Ziobro przynosi broń na zebrania rządu i posiedzenia w parlamencie.

Także w roku 2007, podczas debaty przed wyborami parlamentarnymi w 2007 roku, Donald Tusk mówił, że Jarosław Kaczyński w latach 90. był zafascynowany bronią, Kaczyński, wtedy lider Porozumienia Centrum, miał ją pokazać Tuskowi w sejmowej windzie. Prezes PiS miał wyjąć swój pistolet i powiedzieć do premiera Tuska: "Dla mnie ciebie zabić to jak splunąć". Choć Jarosław Kaczyński twierdzi dziś, że "nie było takiego wydarzenia", przyznaje jednak, że w tych czasach miał faktycznie "mały pistolecik".
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

10-01-2024, 13:23

"Przerażona Straż Marszałkowska zaalarmowała Hołownię, że Braun może wnosić do Sejmu broń".
:lol:
Jak ich takie rzeczy przerażają to może pora zmienić zawód. Ciekawe gdzie zadzwonili najpierw do telefonu zaufania czy Wyborczej, żeby opowiedzieć o swoich lękach.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Tatuś
weteran forumowych bitew
Kontakt:

10-01-2024, 13:26

Ozob, a idź ty w пиздец.
Tymczasem kolejni do ułaskawienia :D

Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
ODPOWIEDZ