Oni tam chyba wszyscy te projekty ustaw po piwie z Mentzenem piszą. Albo ośmiu sądząc po ich poziomie. Ta partia to mem a ich wyborcy to upośledzeni debile

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Nerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1
Oni tam chyba wszyscy te projekty ustaw po piwie z Mentzenem piszą. Albo ośmiu sądząc po ich poziomie. Ta partia to mem a ich wyborcy to upośledzeni debile![]()
Powinni dostawać na partię dotacje z PFRON, w ramach programu aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych intelektualnieNerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1
Oni tam chyba wszyscy te projekty ustaw po piwie z Mentzenem piszą. Albo ośmiu sądząc po ich poziomie. Ta partia to mem a ich wyborcy to upośledzeni debile![]()
Hatefire pisze: ↑16-11-2023, 10:18Powinni dostawać na partię dotacje z PFRON, w ramach programu aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych intelektualnieNerwowy pisze: ↑15-11-2023, 13:29https://businessinsider.com.pl/gospodar ... ki/mxwn1z1
![]()
Momentami brzmi to jak młody kleryk czytający ogłoszenia parafialne. AI okazuje się mieć już więcej świadomości niż większość społeczeństwa
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Zaczynam wierzyć, że po dojściu do władzy wywrócili by stolik. Wysadzili by wszystko w kraju w powietrze jak nawet nie są w stanie ogarnąć pracy tego swojego klubiku sejmowego. Nie dziwne, że konfederaści pokroju Ozoba musieli spierdalać do UK czyścić kible u Pakoli. Zatrudnij takiego w warzywniaku, to pomyli kartofla z marchewką.Nerwowy pisze: ↑17-11-2023, 10:31
"Koalicja" która ma sztandarach obniżenie i uproszczenie podatków a jej przewodniczący jest przedstawiany jako guru ekonomii i najlepszy, możliwy minister finansów zapomina skonsultować z nim projektu ustawy realizującej jeden z jej najważniejszych postulatów. Przecież to jest jakieś kuriozum
I pomyśleć że ktoś w ogóle głosował na tych jebanych patałachów
![]()
Ale co konkretnie zrobił? jakieś przykłady poproszę, bo nie kojarzę poza przekopem Mierzei, ale czy to jakaś istotna inwestycja, czy raczej zrobiona, bo były tam przepychanki z Rosją o kanał do żeglugi, raczej to drugie,ozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
Natomiast faktem jest, że pod względem ekonomicznym i ogólnej modernizacji kraju, PiS zrobił kawał dobrej roboty.
za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
Natomiast faktem jest, że pod względem ekonomicznym i ogólnej modernizacji kraju, PiS zrobił kawał dobrej roboty.
czipsy można za 6-8 zyla,Rejwan pisze: ↑17-11-2023, 14:27za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
za kaczora - płaca 3000zł, chipsy za 12zł
![]()
gdzie tak tanio? jakiś czas temu w netto:Medard pisze: ↑17-11-2023, 14:44czipsy można za 6-8 zyla,Rejwan pisze: ↑17-11-2023, 14:27za Tuska - płaca 2000zł, chpsy za 2złozob pisze: ↑17-11-2023, 13:03Wyjechałem z Polski jak rządził her Tusku. Tak było dobrze. 15% bezrobocia i minimalna na poziomie 1000 zł, które dziś sobie na luzaku wydaje co miesiąc na płyty. Ja wiem, że niektórym się od tego dobrobytu w głowie poprzewracałalo, bo się zalapali do korpo na robienie za ekspres do kawy i kserokopiarke + samochód 10-letni na kredyt. Już niedługo wrócicie do tych czasów. (:
za kaczora - płaca 3000zł, chipsy za 12zł
![]()
ale czytam na masterfulu, że jest tanio, to w którym kraju jest tanio?
chleb za Tuska 3,5, a za Morawieckiego 7 (najtańszy w piekarni),
w knajpach w krajach UE płaciłem w tym roku taniej niż w PL za to samo zamówienie, np. pizza
ozob pisze: ↑17-11-2023, 15:48No bo się żyje. Wszystkie wskaźniki ekonomiczne potwierdzają, że w Polsce żyje się teraz lepiej niż 10 lat temu. Nowe dworce, nowe drogi, lepsze skomunikowanie, to stało się za PiS. Kiedyś jazda autem z Kłodzka do Stalowej Woli to był jakoś koszmar. Dziś ekspresówka, autostrada i ekspresówka. 5h zlatuje miło, szybko i można hod doga na Orlenie strzelic. Cywilizacja, a był trzeci swiat.
A to, że Ci się jeździ lepiej oznacza jedynie, że ubywa obszarów nieskomunikowanych ekspresówką i drogowa mapa PL coraz bardziej przypomina sieć. Gdyby podejść do tego rzetelnie, to jest to w takim samym stopniu zasługa poprzedników jak i odchodzącej ekipy.Między rokiem 2004 a końcem czerwca 2022 r. w Polsce oddano do użytku łącznie 4 896 km dróg i autostrad w tym:
1 381 km autostrad
2 768 km dróg ekspresowych
7 47 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
Między 2015 r. a końcem czerwca 2022 (za rządów PiS, 7,5 lat) oddano do użytku:
237 km autostrad
1 514 km dróg ekspresowych
217 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
łącznie: 1 968 km.
W latach 2007-2015 (za rządów PO-PSL, 8 lat) oddano do użytku:
884 km autostrad
1 220 km dróg ekspresowych
460 km dróg klasy G lub GP (ruch główny lub główny przyspieszony)
łącznie: 2564 km.