Oko
NSBM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: NSBM
Rowniez o architekturze, np jak wybrac miejsce pod budowe domu.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
Wolfnacht / Goatmoon / Thy Serpent - Split CD w LSS:
https://www.metalshop.cba.pl/index.php? ... &id_lang=1
https://www.metalshop.cba.pl/index.php? ... &id_lang=1
-
- rasowy masterfulowicz
Z nsbm jest jak z hmm nie umiem znaleźć odpowiedniego porównania, ale jak ktoś nie umie docenic/ nie lubi samej Muzyki to się go do tego już nigdy, nie przekona. Przecież np takie Clandestine Blaze to esencja bm przynajmniej w moim pojmowaniu. Najbardziej stylistycznie odpowiada mi właśnie prosta konstrukcja utworów, przy odpowiednio złym brzmieniu dźwięku. Teksty w Black metalu są na tyle mało do zrozumienia, że nie przykładam do nich większego znaczenia, ale znając sam kontekst w jakim padają nadaje to jeszcze większej atmosfery zepsucia i zła. I to sądzę o nsbm
Stay clean! 

-
- rasowy masterfulowicz
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Być może jestem tu jednym z nielicznych, ale nie omieszkam stwierdzić, że ktoś kto gloryfikuje i pochwała nazizm jest skończonym imbecylem z gównem pod czaszką zamiast mózgu. Rzekłem.
-
- rasowy masterfulowicz
Przypisanych cech typowo do tego podgatunku chyba nie ma, ale zauważyłem, że zwykle ta muza cechuje się prostotą i oszczędnością jak chodzi o warstwę muzyczną. Nie jest to jednak żadna reguła, a tylko luźne zauważeniaetej cechy jako wspólnego mianownika dla większości zespołów jakie znam z tego nurtu. A tak konkretnie to nie miał żadnych cech muzynych, które by odróżniały nsbm od bm w warstwie muzycznej. Tak sobie tylko luźno wskazałem parę cech wspólnych i tyle. Nie dorabianie pizdzie wąsów 

Stay clean! 

-
- rasowy masterfulowicz
To wiadomo, ale muzyka jest muzyka, a muzyka z tego nurtu jest przedniafrankmullen pisze: ↑15-11-2023, 07:51Być może jestem tu jednym z nielicznych, ale nie omieszkam stwierdzić, że ktoś kto gloryfikuje i pochwała nazizm jest skończonym imbecylem z gównem pod czaszką zamiast mózgu. Rzekłem.
Stay clean!