Wybitnie mnie cieszy v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2

04-11-2023, 19:42

Wieczór sobotni, piwko, wódka, trochę zieleniny, muza na pełnej - żona z córką u teściów. Jak ja dawno nie miałem tak zajebistego wieczoru :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Metsejmikin
postuje jak opętany!

04-11-2023, 20:02

Sgt. Barnes pisze:
04-11-2023, 19:42
Wieczór sobotni, piwko, wódka, trochę zieleniny, muza na pełnej - żona z córką u teściów. Jak ja dawno nie miałem tak zajebistego wieczoru :D
Zazdrość
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-11-2023, 20:05

Cóż, na starość docenia się takie pleasures little treasures :D Jutro niestety powrót do brutalnej rzeczywistości :cry: ...
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

04-11-2023, 20:37

Panie Kolego, ja już z utęsknieniem wypatruję poniedziałku. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-11-2023, 21:19

Sybir pisze:
04-11-2023, 20:37
Panie Kolego, ja już z utęsknieniem wypatruję poniedziałku. :D
Ale Wodzu, co Wódz?! :D
Awatar użytkownika
Sybir

04-11-2023, 21:22

Panie Kolego, właśnie próbuję nakłonić do snu moje potomstwo, z którym spędziłem cały podyżurowy dzień - jutro zaś czeka mnie powtórka. :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-11-2023, 23:08

A Sybirowa to gdzie? :D
Awatar użytkownika
Sybir

04-11-2023, 23:38

W domu, ale co to zmienia? Jak jestem w domu, to dzieci matki nie znają, czy to za dnia czy w nocy.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

04-11-2023, 23:44

Sybir pisze:
04-11-2023, 23:38
W domu, ale co to zmienia? Jak jestem w domu, to dzieci matki nie znają, czy to za dnia czy w nocy.
Rozumiem. Nie jest łatwo.
Awatar użytkownika
Sybir

04-11-2023, 23:57

Całe życie na stand by. ;)
tomaszm

05-11-2023, 22:27

tomekw48 pisze:
25-10-2023, 22:10
Skończcie z tą popeliną winszowań i gratulacji. Tomaszm jak wejdzie na forum, to będzie miał milion tematów do przejrzenia :)

Podzielę się z Wami moim dzisiejszym radosnym dniem, ale co z niego wyjdzie to nie wiem.
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej. Dostałem m. in. test do wypełnienia i wypadłem bardzo dobrze. Jak Szatan da, to być może będę miał nową pracę. Ale to nie to, czym chcę się z Wami podzielić.
Na odchodne gościu powiedział mi, że ma 200 CV z kandydatami i da mi odpowiedź do końca listopada, tak abym jeszcze w listopadzie złożył wypowiedzenie :) Po tej rozmowie skontaktowałem się z osobą, która odchodzi z tej firmy (mam z nią kontakt z obecnej pracy i z tym gościem w ramach obecnej pracy współpracuję) i ona powiedziała, że wie od rekrutera, że na to stanowisko zgłosiły się może 2 interesujące osoby z odpowiednim doświadczeniem.
Czyli mam do pokonania nie 200, a jednego kandydata na to stanowisko pracy :D
Czad :D
I tym chciałem się z Wami podzielić. Jestem dobrej myśli i dam Wam znać na forum jak mi poszło, jak dostanę odpowiedź. Albo w tym temacie, albo w tym wkurwiającym :D Hehehehe :D
PS. Teraz zależy mi tylko na pieniądzach, mam pracę którą lubię, tylko że za mniejsze pieniądze. SZATAN JEST WIELKI :D AVE :D

Dzięki Panowie wszyscy. Bardzo dziękuje za miłe słowo. Małe dziecko to nie ruruki z kremem. Mamsa zobowiązań.

Zrobiłem wczoraj skromne pękowie tylko dla firmy i rodziny,

Ponad 60 + osób bawiło się na sali. Jak na weselu.

Dobrze opite nie chorowite.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
tomaszm

05-11-2023, 22:32

Van Drunen pisze:
31-10-2023, 23:16
Po blisko czterech latach budowy wreszcie w swoim wymarzonym domu. To mnie cieszy niesamowicie. Nie było łatwo, mnóstwo nerwów, stresu, problemów. Ale teraz satysfakcja ogromna.
Pięknie Panie gratulacje! Niech Ci się mieszka wspaniale.Ja w prszyłym roku kończę ekhmmm swoją budowę. Strefę mieszkalną mam praktycznie skończoną...............została mi strefa spa tj basen, sauny itp. Cały czas chodzę podkurwiony ,że mie to tyle kosztuje, powiedziałem a muszę powiedzieć b.
tomaszm

06-11-2023, 22:45

mistrzsardu pisze:
04-11-2023, 08:45
Odnośnie postów powyżej. Własne mieszkanie to jest pasywo a nie aktywo czyli to nie jest żadna inwestycja.No chyba, że ktoś wynajmuje pokój/pokoje w mieszkaniu w którym mieszka. Oczywiście wzrost wartości nieruchomości cieszy, ale satysfakcja to jedyne co właściciel mieszkania, może uzyskać.
No tak to wygląda. Ja nawet nie wynajmuje ,bo pieniądze z wynajmu mam w dupie glębokiej. Każda z nieruchomości to pasywo. Nie ma inaczej.

I wieczne koszta:)

Teraz jak się będę przeprowadzać to zrobiłem wszystko po swojemu. Nawet się z luba nie zastanawiałem co dalej z domem na wsi. Nie wyobrażam sobie wynajmować. Szczerze.

Sentymentalny ze mnie facet.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-11-2023, 13:20

aaaa fajnie ze sie skapłem po ostatnim remoncie na pętelce
teraz nie jestem uzależniony od nocnych z centrum tylko se wsiadam do metra (2 linia) i jade do domciu, wcześniej jak byłem pozno to musiałem łazić z buta (więc wolałem nocne bo bliżej) a teraz mam
Obrazek
aż do 1 w nocy więc nie powinno być problemów ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
PrezydentKosmosu
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-11-2023, 15:42

Spotkałem wczoraj znajomą, której nie widziałem przez dłuższy czas. Nasze dzieci uczęszczają do jednej szkółki, więc było to podczas zebrania rodziców, ale nie o to chodzi. Babka jest młodsza ode mnie, prowadzą z mężem biznesy, przedszkola, studio jogi, drogie suwy, zagraniczne wycieczki i te sprawy. Królowa życia i król, zawsze kurwa kokodżambo i do przodu, co to nie oni, kto nie ryzykuje nie pije szampana, dotacje i tak dalej. Miałem więc okazję zaobserwować drastyczną zmianę i mocno obojgu rura zmiękła, przykro było patrzeć. Mocno po garach dostali wszyscy, którzy prowadzą lun prowadzili firmy, i chyba wielu z nich się nie podniesie.
Tak więc cieszy mnie niezmiernie, że w odpowiednim czasie odciąłem własną firmę, która zaczynała ciągniąć mnie na dno. Byłoby tylko gorzej.
tomaszm

07-11-2023, 15:57

Prowadzenie działalności gospodarczej w tym kraju to nie rurki z kremem.

NIc innego w sumie wżyciu nie potrafię robić ale no na pewno lekko nie ma. Bez zaplecza prawno-księgowego w ogóle uważam ,że przejebane.

Zawsze powtarzam ,że 1 mln miesięcznie idzie na stałe koszta, drugi milion na rozszerzenie działnosci grupy, przy trzecim mlionie coś mi zostaje i mam się się z kim dzielić. Tak to wygląda.

Przez pierwsze 10 lat prowadzenia firmy to był jebany koszmar. Zapożyczony po bankach, po wszystkich znajmowych. Jebany koszmar.

Szcezre teraz będąc na liście 100 tys tych ludzi co zarabaiają ile zarabiają mam na to wyjebane ,bo zdrowia na pewno nikt mi nie zwróci. Szczerze.
Awatar użytkownika
PrezydentKosmosu
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-11-2023, 16:16

Nie, zdecydowanie nie rurki z kremem. Jeszcze niedawno opłacało się być freelancerem, dziś na ma to za wiele sensu. Miśki z góry też nie ułatwiają sprawy.
tomaszm

07-11-2023, 16:22

Miski z góry przy covidzie prawie wystrzeliły mnie w niebyt. Zamknęli mi sądy gdzie średniomiesięcznie roztrzygamy tam klikadziesiat wyroków, ugód sądowych. i z tego żyjemy. Klub też mi zamknęli.

Sytuację z covidem nie zapomnę nigdy. Ja akurat prowadzę działalność newralgiczną na czynnik ludzi:)

Przy okazji te miśki z góry wykończyły połowę mojej konkurencji.
Awatar użytkownika
PrezydentKosmosu
postuje jak opętany!
Kontakt:

07-11-2023, 16:42

Ha! Dla mnie początek covida to był dobry czas, bo ludzie zaczęli masowo napierdalać w gry, i sporo pieniędzy było pompowanych w tę branżę. Później to się zmieniło, z wielu powodów. Musiałem wynieść się z działalnością z UK, gdzie płaciło się śmieszne podatki, i dojebali mnie jeszcze polscy janusze biznesu, którzy postanowili nie płacić, przy czym też już każdego zaczęło dopierdalać spowolnienie.
Masa ludzi zamknęła firmy i przeszła na etat jak ja, lub planuje to zrobić.

Gadałem ostatnio z jakimś niedorozwiniętym staruchem u mechanika samochodowego, zeszło na ten temat, i dowiedziałem się, że kurwa się to tego nie nadajemy, jak to prezes słusznie zauważył. Ręka tylko świerzbiła, żeby jebnać w ten głupi ryj,
tomaszm

07-11-2023, 17:26

Widzisz jak covid na rózne branże wpłynął:) Jedni mieli dobrze ,drudzy stryczek na szyi Rynek branży prawniczej odszkodowań się załamał. Tu nikt nie był przygotowany. Ja dziekuje losowi ,że miałem spore rezerwy finansowe i potrafiłem to poukładać. W sumie gdyby nie sytuacja z covidem pewnie nie byłbym drugą siła w Polsce.

Ale po piździe dostałem łokrutnie. Może to nie widać po wynikach finanswych społek gdzie prezesuje ale naprawdę było mi w chuj ciężko.

Euco sie już nie dźwignie.

https://www.money.pl/ubezpieczenia/mili ... 7264a.html

Cała nasza działlnośc polega na tym ,że mamy w obrocie bardzo duże pieniądze ale to jest trochę na słomianych nogach.

Przede wszystkim kontrola ze strony KNF. Kurwa mówiąć po ludzku ktoś w końcu musi nas zreglamentować.
Ostatnio zmieniony 07-11-2023, 17:39 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ