No "Pinnacle of Bedlam" wleciała jednym uchem i wyleciała drugim. Dno brzmieniowe to bezsprzecznie ostatni pełniak. Już chyba "Breeding the Spawn" wolę sobie bardziej wrzucić niż to klikanie. Tutaj bez zarzutu. Nawet w tym drugim taki nowoczesny breakdown wrzucili, który brzmi bardzo na miejscu.Nasum pisze: ↑05-10-2023, 20:14No brzmieniem tego albumu to chyba każdy miał obawy. Kompozycyjnie to oni ustawiają po kątach, ale produkcja czasem jest zbyt sterylna ( pinnacle ma np zbyt mało ciężaru, lubię ten album, ale te kompozycje zasługują na większe pierdolnięcie ). Na nowym wydaje się, że pogodzili stare z nowym - nowe techniki nagrywania i stare, dobre, sprawdzoe schematy.
SUFFOCATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: SUFFOCATION
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Drugi kawałek przewyższył moje oczekiwania. Wałek przy około 3:30 mną pozamiatał. Płyta zapowiada się genialnie.
- Believer
- weteran forumowych bitew
Zaskakująco dobre oba numery
-
- świeżak
Gardłowy naprawdę robi robotę, Suffocation tegoroczny top chyba , razem z Dying Fetus ?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Zdecydowanie bardziej mi siedzi ten nowy kawałek. Fajnie, że zagrają pod nosem.
-
- rozkręca się
Posiedziałem ostatnio nad ich ostatnim albumem Of the Dark Light .... W dniu premiery średnio mi pasował ale.... Dzisiaj tego słucha się przecudownie.
Oby nowy album który zaraz się pojawi był tak dobry
To jest zespół który od lat 90 nie zawiódł.
Oby nowy album który zaraz się pojawi był tak dobry
To jest zespół który od lat 90 nie zawiódł.
-
- postuje jak opętany!
Mam wielkie nadzieje co do nowego albumu po tych udostępnionych kawałkach. Może namieszać w końcówce roku. Czuć świeżość i wzrost formy.
-
-
- rozkręca się
-
Nie słuchałem jeszcze. Wtedy miałbym pewność, a nie przeczucie 
-
- rozkręca się
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
można pożyczać 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Sybir
Niektórzy to już odfoliowali.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
cholerni foliarze 

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Harlequin
Trzy odsłuchy za mną i raczej odkrywam jej mankamenty zamiast odkrywac ochy i achy. A tak serio, to - dyplomatycznie rzeczujmując - wystrczą mi wydawnictwa Suffo do 2006 roku.
-
- rozkręca się
Dobry album, ciekawe kompozycje i rozbudowane, brzmienie czytelne.
Do jednego muszę się przyzwyczaić - do braku Franka. Obecny wokalista daje radę ale gdyby Frank darł ryja byłoby jeszcze mocniej.
To są wrażenia po 2 odsłuchach - trzeba przysiąść bo w każdym utworze jak już wspomniałem dużo się dzieje.
Do jednego muszę się przyzwyczaić - do braku Franka. Obecny wokalista daje radę ale gdyby Frank darł ryja byłoby jeszcze mocniej.
To są wrażenia po 2 odsłuchach - trzeba przysiąść bo w każdym utworze jak już wspomniałem dużo się dzieje.
-
Nie no, dzieje się i w chuj dobrze się tego słucha. Coś jak przy ostatnim Dying Fetus, trochę takie the best of. Czapki z głów.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Jest bdb w każdym aspekcie.
-
- weteran forumowych bitew
Mozesz rozszerzyć meczenie buły jak na ostatnim czy wreszcie wróciła szybkość
Pierwszy utwór leci z bandcamp i jest przynajmniej dobrze , wróciła prędkość ...cudnie tylko Franka brak będzie zawsze !

- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
Jest zróżnicowanie. Mój obecny faworyt to kawał nr 3 . Jest też kilka nieco słabszych fragmentów. Dziwi mnie, że długo przeze mnie oczekiwany "Ignorant Depravation" jest zagrany nieco wolniej niż na BDS.r o b e r t pisze: ↑03-11-2023, 10:50Mozesz rozszerzyć meczenie buły jak na ostatnim czy wreszcie wróciła szybkość
Pierwszy utwór leci z bandcamp i jest przynajmniej dobrze , wróciła prędkość ...cudnie tylko Franka brak będzie zawsze !![]()