Eeee tam słabo. Nie oni pierwsi i nie ostatni.
Skoro pasuje do koncepcji albumu, niech będzie.
Ja wiem, że podpierdolić obraz to każdy umi, ale Obtained Enslavement to jednak była bardziej znana nazwa, o której ludzie do dzisiaj pamiętają, wyszły też reedycje 'Soulblight' z oryginalna okładką, więc tak trochę nie bałdzo jednak
Eee... no Panie Kolego, jeśli już mowa o podpierdalaniu okładek to panowie z Obtained Enslavement koła nie wymyslili tylko użyli obrazu Pana malarza o nazwisku Salvator Rosa. Tego samego użyli Faidra. Który zespół bardziej podpierdolił? )
Niech rozstrzygnie Trybunał Konstytucyjny.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Jest jest jest! Cała! UFAIDRAłem galoty.
Ta mieszanka Burzum i Summoning robi mi przeokrutnie. Może nie ma zaskoku ale jest świetnie!
FROSTBITTEN THORNS
przypadkowo natrafiłem na jutubie, bardzo miłe memu uchu granie,
kilka pojedynczych numerów, wg MetalArchives jeszcze nawet dema nie ma, świeżak, ale bardzo perspektywiczny
i dla takich poleceń siedzę na tym forum , zajebiste - płyty kupione. Dzięki.
O tak. Faidra jest zajebista. I co ważne charakterystyczna. Niby nic odkrywczego ale zagrane tak, że po kilku dźwiękach praktycznie wiadomo, że to Faidra.
Zapowiedź być może czegoś ciekawego. Kontynuacja drogi jaką kiedyś wytyczyły w swojej wcześniejszej czy "środkowej" dyskografii takie hordy jak Dissection, Malign, Watain, and Ofermod. Mi pasuje.
Blestemat - Poisonous Metal
Botgörelsen (swe) - Att Kuva Det Upproriska Köttet
Tym razem na splicie wydanym przez Onism Productions z innymi czortami. udany split. Spójny klimatem. Takim "spirytystycznym/astralnym". No i jak na razie najbardziej robi mi utwór Astral Lore.
Swartadauþuz, the grand tyrant of Ancient Records, returns after five years with the second Tyranni album. Freezing Swedish Black Metal: original in its sound and song structures yet in the best tradition of its protagonist other work.
Hersir - The Old Domains of a Wicked Wraith
(Full Demo)
no i cóż że ze Szwecji.... bardzo dobre. Nic zaskakującego, ale na wysokim poziomie. BDB demo.
No i drugie demo... i kurwa zajebiste jest!
HERSIR - Hateful Draugar (DEMO 2023)
kolejne demo i niezmiennie mi się podoba.
Bardzo dobry jest to hord.
HERSIR Echoes from the Oubliette
świeżusia dwujeszka od NIGRUM. No i cóż, że z Meksyku jak ze Szwecji.
NIGRUM - Blood Worship Extremism
"nowy" Gnipahålan wreszcie
on taki właśnie nowy, że pamiętam dobre 5 lat temu już S. pisał że jest
taken from the second Album “Folkstorm”
CD 25.12.2024
DLP spring 2025